Omarm jezelf en Win dit boek

Omarm jezelfHoe lief ben jij voor jezelf? Kun jij accepteren dat het niet altijd gaat zoals je wilt dat het gaat? Wanneer je bijvoorbeeld een fout maakt, of wanneer je in een situatie terecht komt waarin je de weg niet weet? Kun jij accepteren dat je net zo menselijk bent als je collega’s en je buurvrouw? Kun jij lief zijn voor jezelf?

Dingen gaan niet altijd zoals je wilt. Je komt frustratie, verdriet en verlies tegen. Je maakt fouten, je loopt tegen je eigen grenzen aan, je stelt verwachtingen aan jezelf die je niet waar kunt maken. Je bent een mens! Het vreemde is dat we – wanneer een ander iets vervelends, of moois! overkomt – voor een ander vaak een warm gevoel van medeleven hebben. We kunnen de ander adviseren, steunen, troosten en liefde geven. Waarom, als wij net zo menselijk zijn als al die andere mensen, zijn we dan vaak zo hard voor onszelf?

Omarm jezelf

Ik las het boek Omarm jezelf – de weg naar zelfcompassie van Gijs Jansen. Zelfcompassie betekent dat je op precies dezelfde liefdevolle manier naar jezelf kijkt als je het moeilijk hebt, als je faalt of als iets niet helemaal lekker gaat in je leven als wanneer je naar iemand in je omgeving zou kijken. Dat je jezelf troost, dat je het toestaat om lief te zijn voor jezelf. Vriendelijk en begripvol, in plaats van streng, hard en meedogenloos.

Relatie met jezelf

Omarm jezelf is een fijn beginnersboekje om te werken aan de relatie met jezelf. Ik zeg boekje, aangezien het nog geen 100 pagina’s zijn waarin kort, maar helder, wordt uitgelegd hoe de relatie met onszelf ons van kleins af aan wordt aangeleerd en hoe we die relatie kunnen veranderen. Om zo onszelf als het ware te kunnen omarmen.

De relatie die wij met onszelf hebben, krijgen we met de paplepel ingegoten. Het draait in ons leven allemaal om het individu, maar wel in vergelijking met de grotere massa. Al snel wordt er geoordeeld, je bent niet hip/mooi/goed/modern/positief genoeg als je … [vul maar in]. Als individu ben je klein en sta je alleen. Als je maar de menigte volgt, dan zul je goed genoeg zijn. Dit heeft tot gevolg dat we vaak denken dat anderen beter/gelukkiger/mooier/positiever en hipper zijn, of het in elk geval beter voor elkaar hebben. Maar is dat wel zo? Zijn we niet allemaal hetzelfde?

Zelfcompassie

En als dat zo is, dan kennen al die anderen dus, net als wij, dezelfde angsten, frustraties, verdrietige momenten of hebben ze af en toe gedachten die we van onszelf niet mogen hebben. Waarom zijn wij dan zo streng voor onszelf? Hebben we zo weinig zelfcompassie?

Gijs Jansen stelt dat we vaak handelen vanuit 2 neigingen; angst vermijden en reageren op korte termijnbeloningen. Oftewel; dingen niet doen omdat ze eng zijn of dingen (niet) doen omdat ze op korte termijn een goed gevoel geven. En dat is natuurlijk wel zo veilig. Maar ben je dan eerlijk naar jezelf? Mensen hebben nu eenmaal angsten en het is niet altijd leuk wat we meemaken.

Uitgedaagd

In Omarm jezelf wordt de lezer uitgedaagd om eens toe te geven aan al die gevoelens die we eigenlijk niet willen hebben, uitgedaagd om te ervaren hoe het voelt om een echt mens te zijn, uitgedaagd om lief voor jezelf te zijn.

Aan de hand van kleine oefeningen door het hele boek wordt de lezer gevraagd eens écht te luisteren naar de eigen ik, eens écht te kijken in de spiegel, eens écht te voelen wat de eigen behoeften zijn. Het is okee om angsten te hebben, om dingen moeilijk te vinden, om de hulp van anderen in te schakelen. Zodat je je eigen beste vriend kunt zijn, je kunt vertrouwen op jezelf, je minder streng zult zijn voor jezelf en je jezelf kunt troosten als je eens niet zo lekker in je vel zit. Dat wat we voor anderen prima kunnen zijn, kunnen we ook voor onszelf zijn.

Het is een compact boekje dat makkelijk weg leest. Wil je beginnen met liever zijn voor jezelf, dan is dit een mooie start! Omarm jezelf is ook als ebook te verkrijgen.

Winactie van ‘Omarm jezelf’

Justbeyou.nl mag drie boeken weggeven van Uitgeverij Thema.

Wat moet je doen?

Beantwoord de onderstaande vraag door een reactie onder dit blog bericht achter te laten. Delen hoeft niet om te winnen maar ik zal het natuurlijk wel waarderen!

Wanneer omarm jij jezelf?

Maandagavond 28 oktober om 20.00 uur maak ik de winnaars bekend.

 

Over de auteur

Gepest op school, opgevoed zonder liefde met aan alcohol verslaafde ouders. Hierdoor was ik verlegen, onzeker, ik had totaal geen (zelf)vertrouwen. Ik was bang om ‘gezien’ te worden, ik had altijd het gevoel niet goed genoeg te zijn en sterk de goedkeuring van andere mensen nodig.
Mijn moeder is in mijn armen overleden en dat was de turning point in mijn leven. Lees meer >>>

Marian


Tags

frustratie, lief voor jezelf, omarm jezelf, relatie met jezelf, zelfcompassie


Misschien vind je dit ook leuk:

Omarm jezelf en Win dit boek

Omarm jezelf en Win dit boek

Gratis Week van de Relatie’s

Gratis Week van de Relatie’s
 • Heb dit boek als tip van mijn psychologe gekregen.

 • Corina schreef:

  Ik wil dit boek cadeau doen aan een vriendin die dit keihard nodig heeft

 • angelique schreef:

  ook ik vind het moeilijk mezelf te omarmen omdat ik altijd maar gedacht heb dat ik alleen maar dingen fout gedaan heb zoals het laten mislukken van relaties, maar hee, waar twee ruzien hebben twee schuld toch? ik zou graag het boek willen winnen in de hoop hier meer tips te kunnen vinden om meer van mezelf te leren houden waardoor het makkelijker is om van iemand anders te houden en daardoor betere relaties aan te gaan

 • Ik leer steeds meer niet gelijk ja te zeggen op afspraken die anderen willen maken op een tijdstip wat mij waarschijnlijk niet goed uitkomt.Ik vraag even “bedenktijd”.Ook als het een vraag van mijn eigen man of dochter is.Als mijn plannen steeds moeten wijken en ik daardoor niet goed “oplaad “‘ word ik kribbig en heb het idee dat mijn wensen minder belangrijk zijn.

 • Nia Vos schreef:

  Mezelf omarmen is erg moeilijk , vooral als je in de put zit . Richtlijnen om je te helpen dit te leren zou goed zijn .

 • Miranda schreef:

  Mezelf omarmen is een goed striven. Helaas lukt me dat niet altijd even goed. Wellicht kan dit boek me daarbij helpen.

 • Herkenbaar als die reacties. Ik heb het zo samengevat:

  Omarm jezelf: Als je geeft aan jezelf wat je een ander ook gunt als die het moeilijk heeft

  warme groet,
  Natascha van der Linden

 • Ik heb het al moeilijk als ik in de spiegel kijk en tegen mezelf aan kijk,dus mezelf omarmen zal ik helemaal moeilijk vinden.
  Dan sta ik nog op de eerste trede om dat te leren.

 • Wanneer ik mezelf omarm? Zodra ik van het meisje in mezelf durf te houden. Ze niet twee meter verderop staat, me met vragende ogen aankijkt en niet begrijpt waarom ik ze niet gewoon een dikke knuffel geef. Als ik me in mijn meisje verplaats kijk ik in de ogen van mijn moeder. Hoe confronterend om te zien dat alles door de generaties heen groeit. Maar ik ga die ketting verbreken, beloofd!

 • Vanessa Grootfaam schreef:

  Als ik zo mag begginnen kan ik alleen maar zeggen alles wat ik ben en heb is God die me heeft geholpen. Ik kan het zo zeggen om dat ik echt niets van me zelf wilden horen, en weten ik was zo kapot ik was echt niet me zelf. Ik wist niet wat het was om van me zelf te houden, ik vond andere mensen altijd beter dan me zelf, ik wilde altijd alls voor mensen doen zo dat ze me lief konden vinden, ik voelde me altijd minder en ik deet vaak dinges tegen me wil. Als ik aan mensen zij dat ik een GROTE zaken vrouw ga WORDEN lachten ze me vaak uit, als ik wat deet horde ik maar van een klein groep mensen dat ik het goed heb gedaan, maar ik geloofde ze nooit om dat ik altijd het negatieve tot me trok. En ik werkte al vanaf toen ik 12 was ik ging niet meer naar school maar als ik naar de kinderen keek hoe ze naar school gingen vond ik het altijd zo erg dat ik niet naar school kon gaan, ik wist niet te lezen en ook niet techrijven. Als ik wat schrijf moest ik mensen altijd vragen om voor me tekijken als het goed was of als ik wat wilde lezen of weten wat daar staat moest ik altijd mensen vragen. Dus ik had dan geen hoop meer in me zelf tot dat ik GOD ben gaan leren kennen en de BIJBEL probeerde te lezen en als ik in de kerk zat en ik hoor de dat God van me hou, en dat Hij mensen in me leven heeft geplaast om me tehelpen en pas op me 18de jaar lerden ik schrijven en lezen. en zo doende ben ik weer naar school gegaan. en nu heb ik me eigen bedrijf en ik reize wat dat wilde ik ook altijd. dus ik doe alles voor me zelf wat ik leuk vind. dus me droom is uit gekomen. En nu ben ik bezeg met jongere die geen liefde hebben gehad. dus ik denk dat ik ook heel veel van uit u Boek kan overdragen naar hun toe. dus als ik het krijg kan ik ze nog veel meer aan leren. en ik ben ook blij dat ik jullie heb on denk, en gaan jullie zo door. goed werk om anderen tehelpen.

 • Anita H. schreef:

  Eh….nooit eigenlijk. Niet goed, ik weet het. Daar heb ik nog stappen te maken.

 • Josette schreef:

  ik omarm mezelf veel te weinig en zou dan ook veel van het boek kunnen leren.
  Het gaat altijd maar om het omarmen van mijn kinderen en man,
  dat ik mezelf een beetje teveel heb weggecijferd. Ik ben aan het proberen hieruit te komen,
  maar vind het erg moeilijk om dat alleen te doen.

 • monique schreef:

  ik omarm me als ik me alleen en eenzaam voel en veel verdriet heb,
  Ik ben aan het leren om me te accepteren,hoe ik nu ben,wat door velen kapot is gemaakt.

  monique

 • Serina schreef:

  Ik omarm mezelf – steeds een beetje meer! Op weg naar de volledige acceptatie<3

 • Ik moet nog zoveel aan mijzelf werken

 • jacqueline schreef:

  …..Jezelf omarmen….. Ik probeer het altijd wel, ben er ook al lang mee bezig. Maar het kan altijd beter.!!!!

 • Bianca schreef:

  Ik omarm mezelf als ik me besef waar ik drie jaar geleden stond en waar ik nu sta! Vanuit een Burn-out opgekrabbeld en hoe is dat gekomen? Omdat ik het helemaal zelf heb gedaan!! Wel met hulp van andere mensen, maar ik heb mijn eigen wilskracht en het doorzettingsvermogen gebruikt tijdens al die moeilijke momenten! Als ik me dit realiseer omarm ik mezelf met twee armen!

 • Lisette schreef:

  Wanneer omarm ik mezelf? Eigenlijk nooit…
  Ik kan het in mijn beleving nooit goed genoeg doen, vergelijk mezelf met anderen, die het uiteraard beter doen dan ik, succesvoller zijn dan ik, liever en attenter zijn dan ik…
  Een vriendin van mij vroeg mij laatst.. “wanneer heb je voor het laatst tegen jezelf gezegd dat je iets goed gedaan hebt? Of dat je goed genoeg bent?” Uhm… tja… en toen bleef het stil…
  Toeval bestaat niet, dus dat deze advertentie, deze mogelijkheid nu op mijn pad is gekomen om te leren om lief te zijn voor mezelf is ook geen toeval denk ik…

 • Jacqueline schreef:

  Zoals vele reacties hier… Te weinig, maar ik probeer een dag in de week vrij te houden voor een afspraak met ‘ mij ‘ en geloof dat ik daarmee mezelf wel omarm maar denk dat er nog veel te leren valt

 • leonie schreef:

  slik…toevallig (?) gisteren met een vriendin over gepraat..’meid, je bent veel te streng voor jezelf…’ zei ze …en zoals ik al vaker heb gehoord ‘wees wat liever, zachter voor jezelf..’…en ja, volgens mij doe ik dat wel bij anderen…maar bij mijzelf?.. wanneer omarm ik mijzelf?..uhhh…daar slik ik dus even van…volgens mij probeer ik dat elke dag wel met een positieve instelling..maar is dat met de intentie om mijzelf te omarmen?…Ik ben nu wel erg nieuwsgierig wat er voor tips in het boekje staan…

 • Anneke schreef:

  Dit is meteen een confronterend. De laatste weken ben ik erg bezig met het lief zijn voor mezelf en dat vind ik hee lastig. Pas als ik iets héél goed doe voor een ander vind ik mezelf waardevol. Maar ja, reageert die ander niet op wat ik doe, dan is dat iets wat ik me aantrek en dus ook niet waardevol ben.
  Het omarmen van mezelf is iets wat een enorme weerstand in me omhoog haalt, en aan de andere kant wil ik het zo graag van iedereen om me heen. Ik weet dat pas wanneer ik mezelf kan omarmen, ik het van anderen ook kan voelen.
  Misschien dat dit boekje me kan helpen?!!

 • Ik probeer mezelf elke dag te omarmen, alleen lukt het niet altijd
  vanwege mijn tekortkomingen waar ik hard mee aan het werk ben.

 • Katinka schreef:

  Ik omarm mezelf te weinig, het boekje is meer dan welkom. Wat ik wel doe is vaker lekker in bad in als ik het even niet meer zie zitten/geen energie meer heb. Dat voelt heel goed om mezelf dat te gunnen.

 • ik omarm mezelf door kleine rust momenten in te lassen en dan stil te staan bij mezelf.Ik probeer dingen niet als tegenslag te zien maar als een leermoment

 • Mercedes Sanchez schreef:

  Wanneer omarm ik mezelf?……
  Als ik fouten maak kijk ik altijd naar datgene waar ik uit kan leren. Ik zie het niet als een fout maar als een leerles! Als ik me verdrietig voel, onderzoek ik de oorzaak, ik leg me er bij neer als ik de oorzaak vind of niet en dan zeg ik tegen mezelf dat het morgen weer een dag is waarin ik een andere kijk zal hebben op de situatie!
  Hiermee omarm ik mezelf in moeilijke momenten. Als ik mezelf kan omarmen, accepteren en lief hebben kan ik dat ook makkelijker met andere mensen;-)

 • Angela schreef:

  Ik zou het inderdaad niet weten, ik probeer maar niet aan te denken anders zak ik nog verder in het gat, wat al jaren geleden is gegraven, toen ik in elkaar geslagen werd………..
  Maar zou een boek me daar uit kunnen helpen?
  Ik weet het niet……..

 • Ik hoop dat ik mezelf omarm als ik over drie weken mijn laatste behandelingen heb gehad en mijn verleden heb kunnen afsluiten en weer geloof dat ik er best mag zijn!

 • Jolanda schreef:

  Ik hoop dat ik mezelf omarm na t lezen en dus winnen van dit boek!Juist nu meer dan ooit nodig,wil het zo graag leren en het eerste omarm mezelf moment komt eraan…een ander huis zodat ik liever voor mezelf kan zijn.Maar oh zo geen controle over dingen die gaan gebeuren dus het liefst zou ik blijven zitten waar ik zit:Uit veiligheid maar niet omdat ik het wil…Omarm mezelf?Graag wil ik leren net zo lief te zijn voor mezelf als voor een ander!

 • Sandra schreef:

  Wanneer omarm ik mijzelf? Als ik erover nadenk, NOOIT! Iedereen mag van alles fout doen maar ik? Nee ik ben natuurlijk dom, een oen en ga zo maar door. Dus toen ik de titel las was ik getriggerd, Het zou zo fijn zijn om te kijken naar mezelf zoals ik kijk naar andere en als dit boek me daarbij kan helpen, GRAAG!

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

  Download Gratis 17 Tips Van Jezelf Houden

  17 tips Van Jezelf Houden
  >