Motivatietips, tip 1

Soms moeten we allemaal een duwtje hebben om vooruit te komen in het leven. Dit gaat bijvoorbeeld om dromen die we hebben of om de alledaagse klusjes aan te pakken en/of voort te zetten.

Heb je ook vaak het gevoel dat je vastzit in een sleur van traagheid alsof alles behoort tot de meest moeilijke taak.

Ik ga elke keer tips posten op mijn blog met nuttige tips en technieken om je een boost te geven die je nodig hebt!

Er zijn veel manieren om jezelf te motiveren en ik vind het erg leuk als je een idee of tip hebt,  dit via een onderstaande reactie te laten weten. De komende tips zullen genoeg moeten zijn om in actie te komen en om weer motivatie te krijgen.

Sommige tips lijken erg eenvoudig, maar kunnen juist erg effectief zijn. Tips kunnen variëren in hun effectiviteit, afhankelijk van je stemming en je huidige gemoedstoestand. Deze factoren kunnen echt van dag tot wisselen, dus een tip die gisteren voor je werkte is vandaag misschien niet zo effectief.

Ben je bereid om iets nieuws te doen?

Bedenk dat “motivatie” een wens is om tot handelen. Als deze blog berichten je kunnen helpen om weer gemotiveerd te worden dan is onze tijd samen goed besteed :-).

Ik wens je alle motivatie toe die je wenst, en een flinke dosis inspiratie. Vind je dit blog bericht leuk en/of waardevol? Wil je dit dan delen via facebook en/of twitter?

Je kan natuurlijk ook de ” vind ik leuk” button van facebook aanklikken dat vind ik leuk :-).

Tip 1: Maak een zorgen box!

Het is moeilijk gemotiveerd te zijn en om productief te worden als je je constant zorgen maakt.

In plaats van dat je je geest vult met zorgen maken, creëer je een zorgen box. Je kan een lege schoenendoos gebruiken, een doos van Ikea of een mooie decoratieve houten doos etc.

Schrijf al je huidige zorgen op een vel papier. Je kan ook elke zorg op een ander stuk papier schrijven. Als je je zorgen hebt opgeschreven stop het papier dan in de doos, sluiten en het opbergen op een hoge plank!

Als je zorgen de kop opsteken wanneer je probeert je te concentreren, herinner jezelf er dan aan dat je zorgen veilig op geborgen zitten en dat zorgen op dit moment geen nut hebben. Besef dat je je zorgen weer tevoorschijn kunt halen wanneer je echt wilt. Ik zal hier nog op terugkomen met welke manieren je weer voor oplossingen kunt zorgen.

Heb jij tips? Wat werkt er voor jou goed? Schrijf het hieronder in een reactie.Tags

gemotiveerd worden, Inspiratie voor jezelf, motivatie tips, wens


Misschien vind je dit ook leuk:

Waar een wiel is, is een weg

Waar een wiel is, is een weg
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Download Gratis 17 Tips Van Jezelf Houden

17 tips Van Jezelf Houden
>