Liefde voor mijn jongste dochter.

Vandaag is mijn dochter jarig. 15 jaar alweer, alleen zij is op dit moment niet thuis. Zij is op vakantie in Frankrijk zonder haar moeder, vader en/of zus maar met een liefdevol gezin mee.

Een band tussen moeder en dochter is uniek maar kan ook zo moeilijk zijn.

Zelf was mijn band met mijn moeder niet zo geweldig en je wilt het graag zo anders doen. Meer liefde.

Wat was het spannend 15 jaar geleden. Een tweede kind behoort volgens de statistieken zwaarder te zijn dan de eerste. Dat was jij niet. Wat was het spannend maar ik had altijd het gevoel gehad dat het goed was.

En kijk nu toch is: 15 jaar.

Een opgroeiende jonge meid en op dit moment zo verliefd. Wat is dat mooi om te zien.

Ze zeggen wel is: “je weet pas wat je mist als het er niet meer is.” Dat is in dit geval een beetje hard gezegd maar je bent nu anderhalve week op vakantie en ik mis je.

Ik ben dankbaar voor wat je mij brengt in mijn leven. 

Dank je wel lieverd. Geniet van je verjaardag.

Een trotse moeder.

Foto: Laura de Haan Fotografie

 

De liefde voor je kind 

Dat is een heel groot wonder 

En toch weer zo gewoon 

En ’t kind, dat kan niet zonder 

De liefde voor je kind 

Kan eind’loos veel verdragen 

Al trapt het op je hart 

Je vergeeft weer, zonder klagen 

 

Je liefde voor je kind 

Die blijf je altijd geven 

Omdat het zeker is 

Het is de bron van ’t leven

 


Tags


Misschien vind je dit ook leuk:

 Leven in de toekomst

 Leven in de toekomst
 • margriet schreef:

  mooi en héél herkenbaar. Ik had ook geen goeie band met m’n moeder en probeer het ‘beter te doen’ met m’n dochter, nu 13 en óók al verliefd! het voelt alsof ze ‘opeens’ m’n kleine meid niet meer is maar oh wat ben ik trots op haar! <3

 • Warm en prachtig om te lezen… ik ontvang zoveel liefde van mijn ouders en ook de liefdevolle band met mijn kinderen… onverwoestbaar allebeide…
  Mooi bericht Marian, heel waardevol:-)

 • Marleen schreef:

  Liefie, dank voor je woorden liefdevol gezin. We hebben zoveel lol hier. En die vijftienjarige dochter van jou is zo,n lieverd. Zaterdag moet ik haar weer afstaan aan je, maar dat doe ik met veel liefde. Tot gauw, ga nog even genieten van mijn gezin.

 • Prachtig … Moet effe een traantje weg vegen hoor!

 • Wat mooi en liefdevol. Wat fijn dat er ook echte liefdevolle ouders zijn die – onvoorwaardelijk – van hun kinderen houden.

  Helaas heb ik echte ouderliefde nooit mogen ontvangen, ik had wel ouders die voor me zorgden, maar het woord liefde en het te uiten gevoel dat er bij komt, en/of zeggen dat je van je kind houdt dat was kennelijk iets wat niet geuit mocht worden. Jammer, ze hebben zichzelf en hun kind(eren) veel tekort gedaan.

 • Mooi Marian, een ode aan moeder-dochterliefde. Vind de foto ook erg mooi! xx

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

  Download Gratis 17 Tips Van Jezelf Houden

  17 tips Van Jezelf Houden
  >

  Deze website gebruikt geanonimiseerde analytische cookies. Mag ik ook mijn marketing cookies in je browser opslaan om de website en mijn aanbod nog beter te maken? Klik dan op 'Natuurlijk, Marian'. Meer over de cookies kun je lezen in mijn privacy.