Leven met angst is geen manier om te leven.

Ben jij voortdurend bang om iets te doen omdat je je bedenkt wat er allemaal kan misgaan?

Of maak je je zorgen als je iets nieuws moet gaan doen wat buiten je comfortzone is? 

Het tegenovergestelde van zelfvertrouwen is angst.

Degenen die zichzelf zijn, slagen en genieten van het leven zorgen ervoor dat angst niet de boventoon viert. Ze elimineren angst en paniek door te focussen en te bedenken wat wel werkt of hoe iets zou kunnen werken.

Indien je verlamd bent van angst is dat omdat je eraan denkt hoe de dingen niet werken en wat er allemaal mis zou kunnen gaan.

De angst neemt het over, want je hebt niet genoeg zelfvertrouwen, en je geest richt zich direct op wat er kan misgaan. Geen wonder dat je angst voelt. Iedereen zou verlamd van angst zijn bij het alsmaar richten op wat er mis kan gaan.

Leven met angst, wat kan je doen?

Verander je gedachten, begin na te denken over hoe dingen zouden kunnen werken. Als je last hebt van angstgevoelens kijk dan eens of je je aandacht richt op dingen die mis kunnen gaan of misschien maak je je wel druk wat andere mensen van je denken.

Als je een negatieve denkwijze hebt voel je je gevangen, je ervaart angst, onzekerheid, paniek en je bent niet meer in staat om te doen wat je wilt.

Dat is geen manier van leven 😉

 • Focus wat wat je wel wilt.
 • Denk aan de uitkomst. Denk aan hoe je wilt dat bepaalde dingen verlopen.
 • Vul je gedachten met succes.
 • Wees bewust van je negatieve gedachten en draai ze om naar positieve gedachten.

Indien je je leven niet laat leiden door angst, geniet je meer van  het leven, heb je meer vertrouwen en krijg je het geluk dat je verdient!


Tags

angst, druk wat andere van je denken, positief denken, zelfvertrouwen


Misschien vind je dit ook leuk:

 • Makkelijk gezegd allemaal en heel logisch. Angst is echter iets dat heel werkelijk is maar niet hoort in de logische realm.Als puntje bij paaltje komt dan overmant de angst alles, angst is erg krachtig. Wat jij hier vergeet is dat ik – en waarschijnlijk de meesten – heel goed weten dat je je moet focussen op wat wat je wel wilt, aan de uitkomst moet denken, eraan moet denken hoe je wilt dat bepaalde dingen verlopen en je gedachten met succes moet vullen. Maar doe dat maar eens, dat is heel iets anders.
  Al met al is de praktische waarde van je adviezen nihil. Zo vertelde ook eens iemand aan mij dat ik niet “bang moet zijn”; kijk, daar heb je veel aan.
  Wees bewust van je negatieve gedachten en draai ze om naar positieve gedachten.

 • Anoniem schreef:

  Dit is de meeste onzin die ik ooit heb gelezen… ik kan niet meer leven door de angst en ik kan deze dingen niet eens toepassen… hoe kan ik mij focussen op dingen die ik wel wil als ik ze niet eens kan doen… ik lig met zware hoofdpijn, vermoeidheid, misselijkheid etc op bed, ik heb die onderstaande tips vaker toegepast maar het werkt niet… ik ben zelfs onder behandeling van hypnose en dat werkt voor een paar dagen en daarna treden die rottige symptomen weer op, fysiotherapie werkt ook niet, exposure werkt ook niet en medicatie al helemaal niet integendeel werkt dat juist verslavend i.p.v genezend… laten we zeggen dat deze ziekte gewoon niet te behandelen is, iedereen zegt zo makkelijk ja je moet positief denken, en dan doe ik dat en dan gaat het weer mis, hoe moet ik nog positief denken als ik niet meer kan leven en dagenlang ziek in bed lig en niet eens meer in staat ben om iets simpels te doen… het zou zelfs mijn dood nog kunnen worden waar ik liever naar uit kijk dan nog langer met deze ziekte rond te lopen, ik kan daar niet meer mee leven, het is saai en grauw en ik kan niet genieten, alles gaat eens kapot en dood en ik heb langzaam de dood geaccepteerd dus als het komt dan ben ik er klaar voor, ik ben liever dood dan dat ik met die angst symptomen door moet lopen, dan hoef ik niet langer gebukt te gaan door die symptomen want het is een ware marteling… de symptomen geven me telkens het gevoel dat ik sterf en ik beleef het telkens opnieuw dus laat het dan liever 1x zijn en dat ik er vanaf ben dan dat ik het telkens moet herbeleven, ik zit er nog niet op te wachten maar als deze symptomen niet weggaan dan heb ik liever dat…

  • Hoi Anoniem, dank je wel voor je bericht. Geef de hoop niet op en blijf vertrouwen. Er moet hier op aarde toch echt iemand rond lopen die je kan helpen!
   Ik stuur je kracht en positieve energie.

  • Marion schreef:

   Hoi Anoniem, dank je voor het delen van de gevoelens waar jij doorheen gaat en konden we dat maar wegnemen voor je! Nu begrijp ik hoe erg het kan zijn en voelen. Als hypnose je wel een paar dagen helpt dan zit daar blijkbaar wel een oplossing in verscholen? Zijn er betere hypnotiseurs nog te vinden? Zou je dit ook hebb als je een levenslange vakantie in de Caribbean zou hebb vraag ik me dan af waar in niets moet en alles mag? Dus is het de angst om te falen in alles en jezelf niet goed genoeg vinden. We zijn allemaal uit dezelfde kern opgebouwd dus niemand is meer dan een ander. Ik hoop dat je ooit t ei van Columbus mag vinden om je weer heerlijk in je lichaam en goed genoeg te voelen. Sterkte! With love

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  Gratis Meditatie voor Loslaten Just Be You

  Download Gratis Mediatie Loslaten van Angst,
  Zorgen en Stress

  >