Let maar niet op de rommel!

Van de week fietste ik langs een straat waar net een vrouw aanbelde bij een huis. De voordeur ging open en er kwam een vrouw naar buiten die met een paar verbaasde kreten de vrouw voor de deur verwelkomde.

De vrouw des huizes deed een stap naar achteren en zei: “kijk niet naar de rommel!”

Wat is dat toch voor een gezegde?

Het viel mij op omdat ik vorige week bij mijn vriendin op de stoep stond voor een bakje koffie en die hetzelfde tegen mij zei: “kijk maar niet naar de rommel”.
Rommel??? Als iemand zijn huis spik en span is dan is het daar wel. Echt geen ‘rommel’ te zien!
Is het gezegde: “let maar niet op de rommel” het zoeken naar compliment(en), een ‘zomaar’ opmerking of zit daar meer achter? Zou je wel willen opruimen maar heb je bijvoorbeeld geen zin?

Wat is eigenlijk rommel?

Naar mijn idee is rommel dingen en spullen die je bewaart maar eigenlijk toch niets mee doet. Iets wat je niet meer weet dat je het nog had. Dingen die in huis rondslingeren maar die je niet direct nodig hebt.
Spullen op een stapel waar je niets meer in terug kunt vinden.

Heb je echt rommel?

Dan is het verstandig om eens echt op te gaan ruimen. Opruimen geeft je een lekker leeg hoofd, nieuwe energie en schept weer ruimte voor nieuwe dingen.

Stop met jezelf smoezen te vertellen

Stop ermee om dingen te bewaren die je hebt gekregen maar die je helemaal niet mooi vindt. Verzamel deze items en denk er even over na wat je ermee gaat doen. Misschien kan je er iemand blij mee maken, aan je buurkinderen geven voor de rommelmarkt en anders hup weg ermee! Dit kost je onnodig veel energie.

Kom niet aan met de smoes: 

Dit komt vast weer een keer ‘in”.

Tuurlijk het zal vast wel weer een keer ‘in’ worden maar dan is het net weer anders ;-).

Ik kan het later nog wel eens gebruiken.

Hoe lang ligt het al in de kast? Langer dan een jaar niet gebruikt, weg ermee.

Het is zo zonde.

Dan kan je inderdaad alles wel gaan bewaren en kan past er snel niets meer in je huis. Misschien kan je een goede daad verrichten en er iemand blij mee maken.

Ik ben geen tijd om ‘iets’ te doen.

Tijd heb je vaak alleen voor prioriteiten. Je hoeft ook geen uren te gaan opruimen maar maak een afspraak met jezelf dat je maximaal 10 minuten gaat opruimen. Indien je de afspraak met jezelf nakomt dan bouw je ook weer aan zelfvertrouwen.

Vind je het moeilijk om iets weg te gooien?

Vind je het echt moeilijk en twijfel je maak dan een doos die je een jaar lang mag bewaren. Dus spullen die je echt niet wilt weggooien die gaan in deze doos. Heb je de doos een jaar lang niet beetgepakt dan moet deze echt zonder pardon weg!

Zeg jij het vaak: “Let maar niet op de rommel?” Kan je me vertellen waarom je dit zegt? 😉 Leuk als je een reactie wilt achter laten.

Als je dit artikel waardevol vindt dan zal ik erg waarderen als je deze blog wilt verspreiden. Dit kan o.a. door middel van de social media knoppen of door onderstaand een reactie achter te laten. Dank je wel.

[social_warfare]


Tags

jezelf, opruimen, rommel


Misschien vind je dit ook leuk:

Kerstboodschap

Kerstboodschap
 • jacqueline schreef:

  Ja ook heel herkenbaar, vooral als je onverwacht iemand krijgt, kijk ik rond en ga altijd wat opruimen voor ze binnen zijn.Is toch iets om over na te denken!!
  Liefs

 • ik roep het ook regelmatig als ik bezoek krijg, zeker onaangekondigd.
  Heb liever dat ze een afspraak maken zodat ik eerst kan opruimen.
  Heeft niet mijn prioriteit, vind andere dingen veel leuker om te doen.
  Maar je stukje heeft me wel weer doen beseffen dat het eigenlijk wel nodig is.

 • Ik ben ermee gestopt dit te roepen….. want een rommeltje is het bij mij altijd wel, mijn dochter en ik hebben namelijk zoveel hobby,s… 😉 ( smoesje oeps;-)
  Goed blog en weer een duwtje in de rug om echt alles een vast plekje te geven in mijn nieuwe huis:-)

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

  Download Gratis 17 Tips Van Jezelf Houden

  17 tips Van Jezelf Houden
  >