Kies het leven dat je wilt

Kies het leven dat je wiltKies het leven dat je wilt
101 manieren om mindful je eigen weg naar geluk te vinden.

In dit boek gaat het om de kleine dagelijkse keuzes die je onbewust maakt.

Een mooi boek van Tal Ben-Shahar en Just Be You mag vier exemplaren weggeven! Onderstaand heb ik even een video gemaakt:

Kies het leven dat je wilt


Wat moet je doen om ‘Kies het leven dat je wilt’ te winnen? Geef antwoord op de vraag door onderstaand een reactie achter te laten. Let op! Scroll even naar beneden als je een reactie wilt geven. Je kunt het doen via Facebook en verder naar beneden op de site.

Winvraag

Je hebt altijd een keuze. Vertel me, door onderstaand een reactie te plaatsen, wat jou gelukkig maakt. Welke keuze moet je hiervoor maken? Klein of groot.

Deel dit artikel met al je vrienden die ook van lezen houden, want het motto is niet voor niets: Inspiratie moet je delen!

Donderdagochtend 24 april 2014 om 10.00 uur maak ik de winnaars bekend!

In de video vertel ik over Marisa Garau. Klik hier om haar blog(s) te lezen.  

 


Tags

101 manieren, geluk, kies het leven dat je wilt, mindful, tal ben-shahar, winactie, winnen


Dit vind je misschien ook leuk:

 • Serina schreef:

  wat mij gelukkig maakt is zoveel! genieten van de kleine dingen. prachtige zonsondergang zien, mooie muziek luisteren, goed boek , inspirerende film zien of boek lezen, met familie en vrienden samen zijn, lekker eten en kokkerellen. Een knuffel of een overheerlijke massage, een mooie reis maken en nog zoveel meer. Volg je hart en dan kan het niet anders dan dat je op je juiste pad bent naar geluk. 😀

 • Marit van Dooren schreef:

  Wat mij gelukkig maakt is gewoon even zitten op een bankje in de zon. Luisteren naar de vogels die al weer volop aan het kwetteren zijn en genieten van de warme zonnestralen. Even een adempauze in dit hectische leventje. X

 • Yvonne schreef:

  De keuze die ik heb gemaakt om mbhv paarden mezelf te leren kennen, mezelf te vinden, mezelf te zijn,… hoe bijzonder dat je daar op je 35 ste nog achter mag komen,.. dat ik niet vanzelfsprekend ik is,…;) Dat IK er wel altijd mag zijn,… dat deze IK keuze mij tot nu toe heel gelukkig maakt, al heb ik nog een lange weg te bewandelen.

 • Wat mij gelukkig maakt is dat ik eindelijk weer in de spiegel kan kijken en tegen mezelf zeg dat ik er mag zijn, na jaren vernederingen vind ik mezelf de moeite waard daar word ik zo blij van!!!

 • Pam Verschuur schreef:

  Een aantal jaar geleden ben ik begonnen met het kiezen voor mezelf door met mn 2 kindjes een nieuw leven op te bouwen zonder hun papa. Dat valt nog heel niet mee om alle ballen in de lucht te houden maar het is me gelukt. Ik heb voor iedereen gezorgd behalve voor mezelf. Pas nu komt bij mij de vraag “is dit nu het leven dat ik wil” ik besef dat ik keuzes zal moeten gaan maken en dat ik mn best moet doen om zo zachtjes aan weer te gaan genieten van het leven. “kies het leven dat je wilt” voor mij een erg pakkende tekst na afgelopen weekend vol tobberijen over hoe ik het leven graag zou willen.

  Groeten,

 • dineke schreef:

  Wat mij gelukkig maakt is het besef dat ik gezond ben, kan gaan wandelen wanneer ik wil, in de zon of door wat motregen er lekker op uit. Een hele lieve man aan mijn zijde en trotse moeder van onze zoon kan en mag zijn. Vrij cliché, maar het maakt mij erg gelukkig!!

 • Carola schreef:

  Wat mij gelukkig maakt is mijn werk dat niet als werk voelt. Overdag mag ik zorgen voor de kinderen van anderen en als ik dan in de ochtend de deur open doe en ik krijg van een baby, peuter, kleuter of ouder kind een lieve lach en twee armpjes om mij heen, dan kan mijn dag niet mooier beginnen.

 • rene fox schreef:

  Wat mij gelukkig maakt is dat je mag kiezen hoe je elke dag omgaat met de keuzes die het leven je geeft

 • Jolanda schreef:

  De keuze die ik maak om gelukkig te zijn moet ik nog nemen. Ik moet leren mezelf te accepteren en mezelf niet te vergelijken met de rest van de wereld. Er heerst nog een grote schaamte om mezelf te zijn bij andere mensen dan mijn familie. Waar die schaamte vandaan komt weet ik eigenlijk niet. Jammergenoeg ben ik al begin dertig en is er al zoveel aan mij voorbij gegaan. Wel merk ik dat ik met hele kleine stapjes vooruit ga. Helaas niet zo snel als ik zou willen 🙂 Het duurt nog even voordat ik er ben, maar ik denk wel dat het me lukt om mezelf eindelijk te accepteren en me niet zoveel meer hoef aan te trekken van anderen. Dat zij mij niet accepteren hoort niet mijn probleem te zijn!

 • Esmeralda schreef:

  Wat maakt mij gelukkig:
  Ik heb dit jaar voor het eerste alleen oud en nieuw gevierd!!! Ik had mijn partyjurk al aan om weg te gaan. Maar ineens wilde ik niet meer. Ik heb er bewust voor gekozen om het nieuwe jaar alleen in te gaan. Mijn omgeving begreep het niet echt. “Alleen ouderen vieren het alleen een vrouw van 28 hoort te feesten.
  Ik heb thuis gefeest”. Mijn eigen feestje met een wijntje, taart, boek en candy dulfer op de achtergrond. Ik voelde me zo gelukkig om even alleen te zijn met de belangrijkste persoon in mijn leven.

  Wat maakt mij gelukkig? Quality time with me,myself and I

  • mmmmmm, een voorbeeld van lef! Het enkelvoud van leven. Superactie en ik weet hoe ozo fijn dat is.

 • Mirjam van Gasteren schreef:

  Reactie voor het mogen winnen van het boekje;

  “Leg je hand op je hart en weet; ik ben een kind van God.”

 • Lorette schreef:

  Ik kies om dat wat normaal lijkt als bijzonder te zien. Een wonder, een speciaal moment en daarvoor dankbaar te zijn. Dat ik op mag staan ook al is het vroeg. De geur van bloemen. Ontbijt, Vrienden, Lekkere warme sokken, een goed boek, koffie…

 • Wat maakt mij gelukkig?
  Dat de mensen me nemen zoals ik ben en mij niet willen veranderen, dat de zon schijnt en mijn poes mij verwelkomt als ik thuis kom.

 • Laura Vis schreef:

  In 2013 stond ik, op mijn 26e voor de keuze om mijn voor mijn man te zorgen die zijn rug brak na een zwaar auto ongeluk, of om bij hem weg te gaan, de makkelijkste weg, waarvan mijn omgeving me ook van probeerde tr overtuigen. Met volle overtuiging koos ik voor hem. Elke ochtend, middag en avond maakte ik zijn medicijncocktail klaar, ik kleedde hem aan, en uit. Ik waste hem. Ik praatte met hem. Zat bij hem op bed. Ik deed het huishouden, de boodschappen, kookte. In de tussentijd merkte ik dat ik mezelf kwijtraakte, ik leefde voor hem. Niet bewust. Ik leerde om hulp te vragen. Kreeg begeleiding en groeide als persoon. Ik heb geleerd om balans te vinden tussen wat moet, als het al moet, en wat mag. Ik heb geleerd om te genieten van de dingen die wél nog kunnen. Hij loopt, dus wandelen we samen door het park en zie ik de ganzen met hun kleintjes. Die combinatie maakt me intens gelukkig. De ervaring maakt me wijzer. Ik ben dankbaar voor alles wat nog is. En zie uit naar wat komen gaat.

 • De keuze die mij gelukkig maakt is genieten van het moment. Ik vergeet dit heel vaak en ben dan op de mooiste momenten nog bezig met dingen die ik moet doen of heb gedaan, super zonde natuurlijk! Daardoor vergeet ik te genieten van het moment. Voor mij is dit echt een leerpunt waar ik constant stil bij moet staan, en kan alle hulp daarom hard gebruiken, want ik wil natuurlijk niets liever dan van elk moment volop genieten! 🙂

 • Maaike schreef:

  Het is misschien een inkoppertje maar wat mij echt gelukkig heeft gemaakt is echt voor mezelf te kiezen. Door eerst de stap te hebben genomen om te emigreren, ondanks dat ik het verschrikkelijk moeilijk vond om de mensen waar ik enorm veel van hou los te laten en hun hier ook wel verdriet mee te hebben gedaan, en daardoor mezelf te ontplooien, leren kennen, fouten mogen maken, stappen leren en vooral durven zetten. Het heeft mij een enorm groot cadeau gegeven namelijk mezelf echt leren kennen en vooral voor mezelf durven te kiezen. Na 4 jaar ben ik teruggegaan naar Nederland en inmiddels sinds bijna een jaar moeder. Nu hoop ik dat ik deze boodschap ook aan mijn dochtertje kan overdragen, blij en dankbaar zijn voor wie je bent, te zijn wie je mag en wilt zijn en loyaal zijn aan jezelf!

 • Gisteren hebben we met vrienden, die een moeilijke tijd door maken samen een heel gezellige eerste Paasdag gevierd. Met een heerlijke Paasbrunch. Fijn om zo samen verbonden tezijn, ondanks de meoilijke tijden schreef:

  Gisteren hebben wij met mijn broer en vrouw en met vrienden, die een moeilijke tijd door maken een hele fijne eerste Paasdag beleefd. We samen hebben een heerlijke Paasbrunch gemaakt. Het voelde als een grote verbondenheid . Dat geeft mij een gevoel van heelheid.

 • De enige keuze die je moet maken om gelukkig te zijn, is om onvoorwaardelijk van jezelf te houden. Als je dat doet, zal het geluk naar je toe komen en zal je altijd gelukkig zijn. Het geluk ligt in en bij jezelf.

 • Gelukkig maakt mij het moment wanneer ik tijd voor mezelf kan vinden.

 • Beppie van der wegen schreef:

  Ik maak elke dag wel keuzes, zal ik lekker naar buiten gaan of thuis aan het werk wat soms heel hard nodig is. Voldoe ik aan mijn verplichtingen of doe ik mijn eigen zin? En altijd is het weer moeilijk! Vaak heb ik spijt van de verkeerde keuze die ik dan weer gemaakt heb! Waar ik het gelukkigst van word is genieten in de natuur van alles wat ik zie en helemaal als ik iets nieuws ontdek wat ik nooit eerder zag. Ook schrijven en brieven ontvangen maakt me heel blij.

 • patricia schreef:

  De kleine dingen die mijn geluk geven is dat ik elke dag er weer mag zijn en mijn vrienden en familie om mij heen hebt en niet te vergeten gezond mogen zijn .Dat is voor mij rijkdom.gr patricia gomes

 • De keuze is dat ik kies! Mij bewust zijn van het feit dat ik kan kiezen, steeds vaker.

 • Ik heb van de week gekozen om gezellig de middag samen met mijn zus door te brengen, ipv vast te houden aan mijn rituelen. Niet alleen ik werd er gelukkiger van, maar ook mijn zus 🙂

 • Marlies schreef:

  Door te doen wat ik wil doen zonder de mening van anderen aan te trekken!

 • sandra meijer schreef:

  Een tijd geleden heb ik er voor gekozen om een week op retraite te gaan. Een week waarin mediteren en in het nu zijn centraal stond. Het was een week die mij ontzettend veel gebracht heeft en die me veranderd heeft als mens. Ik ben krachtiger geworden en heeft me doen inzien dat ik ook kan leven zonder angst door in het “NU” te zijn. Het was een keuze die mij zoveel moois heeft gegeven en mij gelukkiger heeft gemaakt.

 • Katinka schreef:

  Ik maak regelmatig de keuze om even tijd voor mezelf te nemen, even lekker naar buiten met mijn zoontje naar de speeltuin ook als er nog veel moet gebeuren in huis, gewoon even de boel de boel laten en genieten van het momen. Zoals ook nu, ik zou eigenlijk administratie gaan doen maar nam toch liever even de tijd om op justbeyou.nl te kijken 😉

 • De keuze die ik onlangs heb gemaakt, is om naar een psycholoog te gaan en hopelijk geeft diegene mij handvaten zodat ik gelukkiger word met mezelf.

 • yolanda schreef:

  Door me ervan bewust te zijn ook af en toe voor mezelf te kiezen!
  Leuk Marian, weer eens een video.
  Liefs,
  Yolanda

 • Wat mij gelukkig maakt is lekker wandelen , een dagje sauna, gewoon even lekker ontspannen

 • Wat mij gelukkig maakt is dingen te laten zijn en niet in goed en fout te denken, scheelt een hoop frustratie

 • Monique Martens schreef:

  Ik heb pasgeleden de keuze gemaakt om na een heftige periode en een ernstig auto-ongeluk een revalidatie programma te gaan volgen waar mindfulness een belangrijke rol gaat spelen. Een grote keuze want ik hoop dat ik er als beter persoon uit ga komen, vooral naar mezelf toe. Klinkt misschien een beetje egoïstisch, maar dat is nu even heel belangrijk voor mezelf en mijn toekomst!

 • Elsbeth schreef:

  Waar ik gelukkig van wordt is wandelen met mijn hondjes, en dat het liefste zo vroeg mogelijk in de ochtend, zodat er nog niet zoveel mensen op straat zijn, dus de keus die ik maak is ;door het extra vroeg uit te gaan, vogeltjes zingen het hoogste lied ! I LOVE IT!!!

 • Anita H. schreef:

  Ik heb eigenlijk best moeite met keuzes maken. Zoveel dingen die nog “moeten”… Ik heb de neiging om bijvoorbeeld thuis te blijven om nuttige dingen te doen en vervolgens niet aan de planning te voldoen wegens “geen zin”. En dat schiet niet op natuurlijk. Maar waar ik wel echt gelukkig van word is een onverwachte uitnodiging op een stralende dag om met een of meerdere vrienden / vriendinnen een terrasje te pikken. Daar krijg ik ook echt energie van.

  • Nicole schreef:

   Hallo Anita,
   Héél erg herkenbaar!! En dat is voor mij iedere dag weer een ‘uitdaging’!
   Groet, Nicole

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

  Ontdek de shop met producten voor een gezonde dosis

  optimisme en geloof in jezelf

  >