Inspirerend verhaal: Je hebt iemand nodig die je begrijpt.

Ik vind dat inspirerende verhalen je vaak een inzicht geven en weer even laten zien waar je staat. Heerlijk vind ik deze verhalen. Ik wil dit inspirerend verhaal dan ook graag met je delen.

Je hebt iemand nodig die je begrijpt

Een boer had enkele jonge hondjes die hij nog moest verkopen.

Hij schilderde een advertentie op een bord met: “4 puppies te koop” en zette dit aan het begin van zijn erf aan de kant van de weg. Net toen hij de laatste spijker in het bord sloeg werd hij aan zijn overal getrokken. Hij keek naar beneden in de ogen van een kleine jongen.

“Meneer” zei de jongen, “Ik wil één van uw puppies kopen”.
“Wel”, zei de boer, terwijl hij met zijn hand achter in zijn nek wreef, “deze puppies hebben hele goede ouders en kosten aardig wat geld“.

De jongen liet voor een moment zijn hoofd hangen. Toen reikte hij diep in zijn broekzak en haalde een handvol kleingeld voor de dag en liet het aan de boer zien.
“Ik heb 39 cent. Is dat genoeg om te kijken?” “Zeker”, zei de boer en hij floot een deuntje. “Dolly”, riep hij.

Uit het hondenhok en over het erf rende Dolly naar de boer toe gevolgd door 4 kleine bolletjes wol. De kleine jongen drukte zijn gezicht tegen het hek.
Zijn ogen straalde van verrukking. Terwijl de honden naar het hek toe kwamen rennen, zag de jongen nog iets bewegen in het hondenhok.

Langzaam verscheen er nog een bolletje wol, maar deze was zichbaar kleiner dan de andere hondjes. Op zijn achterpootjes gleed het bolletje het hok uit en op een wat onhandige wijze begon het hondje vooruit naar het hek te hobbelen terwijl het zijn best deed de andere hondjes bij te houden.

“Ik wil die hebben”, zei het kleine jongetje, terwijl hij naar de waggelende hond wees. De boer knielde naast het jongetje neer en zei: “zoon, je wil dat hondje echt niet. Het is nooit in staat om te rennen of te spelen zoals de andere hondjes kunnen”.

Toen deed de jongen een stap naar achteren, reikte naar beneden en begon een broekspijp op te rollen.Terwijl hij dit deed werd een stalen beugel zichtbaar aan beide zijden van het beentje van de jongen die vastgemaakt zaten aan zijn speciaal gemaakte schoentje.

De boer aankijkend zei hij: weet u meneer, ik kan zelf ook niet zo goed rennen en hij heeft iemand nodig die hem begrijpt“. Met tranen in zijn ogen reikte de boer naar beneden en pakte de kleine puppie op. Hij hield het heel voorzichtig vast toen hij de puppie aan de kleine jongen gaf. “Hoeveel kost het?” vroeg de kleine jongen.

“Niets, het is gratis”, zei de boer. “Er is geen prijs voor liefde”.
De wereld is vol van mensen die iemand nodig hebben die ze begrijpt ♥

Heb jij een inspirerend verhaal? Leuk als je het wilt delen. Vind je dit een mooi verhaal? Deel het gerust!

Over de auteur

Gepest op school, opgevoed zonder liefde met aan alcohol verslaafde ouders. Hierdoor was ik verlegen, onzeker, ik had totaal geen (zelf)vertrouwen. Ik was bang om ‘gezien’ te worden, ik had altijd het gevoel niet goed genoeg te zijn en sterk de goedkeuring van andere mensen nodig.
Mijn moeder is in mijn armen overleden en dat was de turning point in mijn leven. Lees meer >>>

Marian


Tags

inspirerend verhaal


Misschien vind je dit ook leuk:

Een wijze les

Een wijze les

De Oester, inspirerend verhaal

De Oester, inspirerend verhaal

De sleutel naar geluk

De sleutel naar geluk
  • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

    Download Gratis 17 Tips Van Jezelf Houden

    17 tips Van Jezelf Houden
    >