Inspirerend verhaal: De vogel in de stront

Ik vind dat een inspirerende verhaal je vaak een inzicht geeft en weer even laten zien waar je staat.

Er ligt een vogel te creperen in een vrieskoude weiland.

Een man loopt langs en hoort de vogel. Jij overleeft de nacht niet, denkt de man, kijkend naar het zielige bundeltje verlepte veren. Dan ziet de man een dampende koeienvlaai en hij duwt het verkleumde beestje in de stront.

Zo lukt het je misschien de nacht door te komen, denkt de man, en hij loopt door. Een halfuur later komt er een andere man langs. Hij hoort de opgewarmde vogel uitgelaten kwetteren.

Wie heeft jou hierin gedrukt, denkt de andere man, waarna hij het vogeltje naast de vlaai zet. Voor de eerste zonnestralen hem kunnen verwarmen, sterft de vogel van kou en uitputting.

Ergo: zij die je in de stront duwen hebben niet altijd het slechtste met je voor, zij die je uit de stront trekken doen niet automatisch het goede, en zij die in de stront zitten moeten vooral niet te luid kwetteren.”

– Ronald Giphart inIk Omhels Je Met Duizend Armen’ 

geluk van positiviteit

Over de auteur

Gepest op school, opgevoed zonder liefde met aan alcohol verslaafde ouders. Hierdoor was ik verlegen, onzeker, ik had totaal geen (zelf)vertrouwen. Ik was bang om ‘gezien’ te worden, ik had altijd het gevoel niet goed genoeg te zijn en sterk de goedkeuring van andere mensen nodig.
Mijn moeder is in mijn armen overleden en dat was de turning point in mijn leven. Lees meer >>>

Marian


Tags


Misschien vind je dit ook leuk:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Download Gratis 17 Tips Van Jezelf Houden

17 tips Van Jezelf Houden
>