Ice Bucket Challenge

De Ice Bucket Challenge is hot! Wat is begonnen met een challenge onder de ‘jongeren’ op Facebook, is er nu een actie door de bnn’ers om aandacht en geld op te halen voor de zieke ALS.

Ik kwam zojuist de video tegen van Sylvie waarbij zij de emmer over zich heen gooit en ik moet eigenlijk ook wel lachen om de commentaren die erbij komen. Het zal geen ijswater zijn e.d. Mensen waar maken we ons druk om… Ze doet mee, ze nomineert weer anderen en in plaats dat we commentaar gaan leveren kunnen we ook zelf iets doen.

Het gaat niet om de emmer met ijs!

Dit bewijst David McClain maar weer met zijn video.

Met deze video wil David duidelijk maken waarvoor de Ice Bucket Challenge is bedoeld.

De video van fotograaf Anthony Carbajal

Deze video bekeken met een lach en met een traan. Hartverscheurend verhaald van Anthony Carbajal. Anthony verteld na de challenge waarom hij meedoet. Hij weet sinds vijf maanden dat hij de ziekte ALS heeft. Kijk zelf:

Zelf ben ik genomineerd op mijn Facebook pagina en ik heb een gruwelijke hekel om nat te worden maar wat is dat is vergelijking met deze ziekte? Ik pak de uitdaging aan en ik zal de video online zetten.

Ook de Amsterdam City Swim, dit jaar op 7 september 2014, is een mooi voorbeeld. De Amsterdam City Swim heeft als doel aandacht voor de ziekte ALS te genereren en geld bijeen te brengen voor onderzoek naar deze meedogenloze ziekte.

Hopelijk zorgt genoeg onderzoek en aandacht voor de ziekte ALS ervoor dat niemand dit in de toekomst meer hoeft mee te maken. Aldus David en ik kan me hier volledig bij aansluiten.

 


Tags

Amsterdam City Swim, anthony carbajal, ice bucket challenge, ziekte ALS


Dit vind je misschien ook leuk:

  • Marian schreef:

    Wat indrukwekkend! Dank je wel voor het delen. Ik had nog niets van deze challenge gezien maar ik zit dan ook niet op Facebook. Een donatie wel op zijn plaats, al is het een kleine.

  • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

    Ontdek de shop met producten voor een gezonde dosis

    optimisme en geloof in jezelf

    >