Ik hou van je

Ik hou van jeEen leuke vraag en discussie punt van de week aan tafel met een aantal vriendinnen was; “wanneer zeg je ik hou van je?’. Een mooie voorloper op de week van de relatie.

Mijn wedervraag was meteen zeg je ook ‘ik hou van je’ tegen jezelf? Waarom zou je het wel zo snel in een relatie zeggen terwijl je het tegen jezelf niet eens kan uitspreken?

Ik kan oprecht zeggen dan ik na 22 jaar weer opnieuw zou trouwen met dezelfde man als ik nu getrouwd ben en zeg ik oprecht ‘ik hou van je’ maar ik kan ook in de spiegel kijken en tegen mezelf zeggen ‘ik hou van je’. Dit is iets wat ik in de loop van de jaren hebt geleerd.

Wanneer ik voor het eerst de vier woorden aan mijn toen nog vriend hebt uitgesproken kan ik mij helemaal niet meer herinneren. Ik denk dat ik veel sneller zei ‘I Love You’. Dat zeg je veel sneller en voelt niet zo ‘zwaar’ aan.

Dan het volgende punt: zeg je het ook tegen de mensen om je heen of alleen tegen je relatie?

Ik denk dat het mooi is om te zeggen (moet zeker gemeend zijn) tegen de mensen om je heen. De mensen die je waardeert en die heel dicht bij je staan. Doe het gewoon nu! Stuur ze een mail, whatsapp of sms. Zeg dat je van ze houdt. Vier simpele woorden maar o zo belangrijke woorden, helemaal in de liefde! En helemaal wanneer je dit zegt met een beetje aandacht voor de ander.

De wereld is toch veel mooier als er liefde is. Spreek het gewoon uit.

Ik hou van je! En ik waardeer het dat je mijn blog bericht leest.

Hou jij van jezelf en van wie hou jij nog meer?


Tags

ik hou van je, jezelf, liefde, relatie


Misschien vind je dit ook leuk:

Kerstboodschap

Kerstboodschap
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Download Gratis 17 Tips Van Jezelf Houden

17 tips Van Jezelf Houden
>