Hoe zwaar mag het advies van buitenstaanders wegen?

Hoe gaat het vandaag met je?

Van de week vertelde een client dat ze graag iets wilde ondernemen maar andere mensen denken dat het niets voor haar is en dat ze daar niet de juiste persoon voor is.

Het ergste was eigenlijk om te horen, dat ze de mensen gelooft. Het was niet alleen de mening van een enkeling, maar de mening van vele mensen.

Hoe zit het met jou?

Hoe zwaar mag het advies van buitenstaanders wegen?

Hoe vaak ben jij van mening veranderd over jezelf, omdat een persoon (of meerdere) niet jouw mening en/of inzicht deelde?

In de tijd dat ik nog succesvol sieradenparty’s gaf zei iedereen: “ja maar, het is nu de juiste tijd’. Toen ik mijn coach opleiding ging volgen en verschillende seminars (in het buitenland) ging volgen stond iedereen versteld en vertelde me: “iedereen wordt maar coach als ze niet weten wat ze moeten doen”,”je struikelt over de coaches” en “de markt is al lang verzadigd, niemand zit er nog op te wachten”. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Gelukkig heb ik geleerd om niet meer te luisteren naar anderen en te doen wat ik denk dat goed is.

Echter sommige mensen veranderen van mening voordat ze maar iets van hun droom ten uitvoer brengen en gaan niet van start omdat een ander het geen goed idee vindt.

De vraag is dan echter:  denk je dat als de meeste mensen iets een goed idee vinden of dat ene ding dan het juiste is?

Of laat ik het anders stellen: Volg jij mensen die massaal één richting opgaan?

Ik zou je aanbevelen om mensen te volgen wanneer:

 • Je ziet dat iedereen vrolijk en gelukkig is en de hele dag alleen maar zingen. Als je niets hoort van een depressie. Volg ze dan maar meteen.
 • Wanneer iedereen om je heen rijk is. Ze hebben genoeg geld, zijn gelukkig, rijden allemaal in een Ferrari.
 • Wanneer mensen hun eigen problemen allemaal hebben opgelost. Wanneer de mensen geen problemen hebben, staan te juichen bij de uitdagingen van het leven en zijn 100% tevreden met hun leven.

Maar…..

 • de meeste mensen voelen zich niet gelukkig
 • de meeste mensen zijn niet rijk. (Rijk worden gaat niet over geluk maar over het hebben van bepaalde overtuigingen over geld en het leven)
 • de meeste mensen zijn niet succesvol
 • de meeste mensen zijn niet blij met hun leven
 • de meeste mensen zijn niet gelukkig met zichzelf

Heeft de mening van andere mensen dan nog waarde?

Geloof in jezelf, blijf je eigen doelen voor ogen houden en sta nooit toe dat ongelukkige mensen je zelfvertrouwen naar beneden halen!

Over de auteur

Gepest op school, opgevoed zonder liefde met aan alcohol verslaafde ouders. Hierdoor was ik verlegen, onzeker, ik had totaal geen (zelf)vertrouwen. Ik was bang om ‘gezien’ te worden, ik had altijd het gevoel niet goed genoeg te zijn en sterk de goedkeuring van andere mensen nodig.
Mijn moeder is in mijn armen overleden en dat was de turning point in mijn leven. Lees meer >>>

Marian


Tags

doelen, geloof in jezelf, gelukkig, jezelf, mening van anderen, zelfvertrouwen


Misschien vind je dit ook leuk:

 • Margriet schreef:

  Ja helaas zo’n typisch voorbeeld van mensen die een ander het geluk niet gunnen maar vooral hunzelf (‘stel je voor dat ze ook nog succesvol wordt’ of ‘ik zal even haar eigenwaarde de grond in proberen te stampen dan voel ik mezelf tenminste beter’..) hoezo individualisering van de maatschappij?.. zo triest.

  Blijf idd vooral in jezelf geloven, en volg zeker geen adviezen op van mensen die energie van je nemen, maar van mensen die je energie geven.

  Succes,
  Mar.

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

  Download Gratis 17 Tips Van Jezelf Houden

  17 tips Van Jezelf Houden
  >