Hoe verbeter je je humeur?

Het is niet waar je naar kijkt wat telt, maar het is wat je ziet.
– Henry David Thoreau

Hoe voel je je vandaag? Heb je veel energie op dit moment? Geniet  je van dingen? Ben je blij?

Waarschijnlijk heb je het al vaker gehoord en op mijn blog gelezen maar ik geloof erin dat je kiest hoe je je voelt. Het is belangrijk om gedurende dag bewust te zijn voor je bestemming en bewust je bestemming te kiezen. En nog belangrijker dat je merkt als je negatief denkt of je juist goed voelt, om jezelf weer de juiste richting op te zetten.

Het zou perfect zijn als je een knop “auto-correct” had wanneer het op je gevoel/humeur aan komt.

Heb geen verwachting want dan word je alleen maar teleurgesteld is ook een belangrijk gezegde  voor mij.

Als ik veel werk heb – voel ik me gehaast en gestresst.

Als ik wat moet doen, maar niet wil doen – voel ik me geïrriteerd.

Als iemand onbeleefd is of voordringt of mij niet respecteert – voel ik mij kwaad

Als iets niet gaat zoals ik wil – ben ik teleurgesteld.

Het blijkt dus dat mijn stemming/humeur letterlijk wordt beïnvloed door wat er gebeurt totdat je er bewust van gaat worden. Wees vandaag bewust van je humeur en maak een goed humeur tot één van je doelen.

Hoe ga je vandaag beginnen?

1. Vervang het woord “moeten”

naar “ik wil” en/of “ik ga”. Het helpt je je perspectief te wijzigen.

Je moet niet naar je werk maar je gaat naar je werk omdat je een baan hebt.
Je moet niet koken maar je gaat een gezonde maaltijd maken voor je gezin omdat je het belangrijk vindt.

2. Wees je van elke dag bewust.

Een goed humeur zal niet altijd automatisch gebeuren, dus wil je dingen doen om je humeur op te vijzelen. Begin met het wakker worden en zeg tegen jezelf: “ik ga er een geweldige dag van maken”.

Hang een post-it op zichtbare plaatsen met alleen de tekst “humeur”. Of zet het op onregelmatige tijden in je agenda en laat je alarm afgaan. Waarschijnlijk kan je er net zo om lachen als ik heb gedaan als je het ziet. Je zult echt het verschil gaan merken als je jezelf eraan herinnert. Ga het vandaag nog doen.

3. Herinner jezelf aan al het goede wat nog gaat komen.

Geniet van het hier en nu en herinner jezelf eraan dat het nog heel veel goeds je kant op gaat komen. Geloof in jezelf. Positiviteit laat positiviteit zien.

Leef vandaag beter dan gisteren!Tags


Misschien vind je dit ook leuk:

 • katinka schreef:

  Bedankt Marian!
  Ik ben het er ook helemaal mee eens. Nog niet zolang geleden liet ik mijn humeur afhangen van hetgeen er gebeurde op een dag, ik liet me meeslepen met mijn emoties, nu lukt het mij veel vaker (nog niet altijd, helaas) om dit niet te laten gebeuren. Dit voelt veel beter. Het heeft volgens mij echt te maken met een knop omzetten en je realiseren dat hetgeen er gebeurd is het niet waard is om je humeur door te laten verpesten. Je hebt er alleen jezelf mee…Dus goede blog

 • Topverhaal Marian! Kan ik echt wat mee. Bewuster door het leven gaan en bewuster voelen wat je voelt om er nog meer van te kunnen genieten of om er een positieve(re) draai aan te geven.

  Top!

 • Ik ben het met je eens, je humeur heb je voor het grootste deel zelf in de hand en kun je dus veranderen… en dat doe ik dan ook als het me niet aanstaat. Mensen, neem deze wijze raad aan van JustBeYou, doe het!

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

  Download Gratis 17 Tips Van Jezelf Houden

  17 tips Van Jezelf Houden
  >

  Deze website gebruikt geanonimiseerde analytische cookies. Mag ik ook mijn marketing cookies in je browser opslaan om de website en mijn aanbod nog beter te maken? Klik dan op 'Natuurlijk, Marian'. Meer over de cookies kun je lezen in mijn privacy.