Hoe kun je je elke dag gelukkig voelen?

Hoe kun je je elke dag gelukkig voelen?

Een aantal jaar geleden voelde ik me helemaal niet happy en dacht ik dat je eerst geluk moest verdienen.

Ik had wel een aantal punten die op mijn lijstje stonden voordat ik vond dat ik geluk verdiende.

Ik moest een hele goede moeder zijn, veel doen voor andere mensen en eigenlijk de perfecte vrouw zijn.

In de jaren heb ik wel geleerd dat je geluk niet kan verdienen. Als je vraagt ‘Hoe kan ik geluk verdienen?’ dan zeg je eigenlijk ik ben niet gelukkig.

Streef er niet naar maar wees het.

En natuurlijk zijn er dingen waar we geen invloed op hebben, maar geluk is zeker iets wat je kunt zijn.

Ik heb inmiddels wel door dat het de beperkingen zijn die ik mezelf opleg en zelf creëer. Als je daar bewust van bent dan zie je ineens heel veel mogelijkheden, die ik daarvoor helemaal niet had gezien.

Waar je je op richt dat groeit. Ik richtte mij op wat er ontbrak of dacht dat ik moest zijn.

Geluk krijg je als resultaat van acceptatie en zijn.

Sta eens stil bij wat er allemaal is. Als je houdt van wat je hebt, heb je eigenlijk alles om gelukkig te zijn. 

Simpele manieren om elke dag gelukkig te zijn

1. Schrijf op waar je dankbaar voor bent 

Mijn eerste stap in mijn persoonlijke ontwikkeling is het bijhouden van een succesdagboek. Wat ook heel goed werkt is om je dankbaarheid op de schrijven. Schrijf dit op voordat je gaat slapen en 's ochtends als je wakker wordt. Dit is echt de eerste stap naar geluk.

Grijp een boek, notitieblok, kladblaadje of je telefoon maar ga ervoor! Deze eenvoudige tip om op te schrijven waar je nu dankbaar voor bent, traint je om je te richten op de positieve dingen in het leven. Richt je op wat er nu is en niet op wat er allemaal ontbreekt in je leven. 

2. Het is vandaag 

Accepteer dat wat er is. Laat los wat is geweest en heb vertrouwen in wat kan zijn. Zo sluit ik mijn mails altijd af. En wat een leuke reacties krijg ik daarop. Gisteren is geweest en is een herinnering. Morgen is er nog niet en niemand heeft gezegd dat er een morgen is. Leef vandaag, maak de keuzes vandaag van de dingen die jij graag wilt doen en zorg dat je eruit haalt wat erin zit. 

Het verleden kan je niet veranderen en laat je niet remmen door de dingen die er allemaal gebeurd zijn. Als je in je achteruitkijkspiegel blijft kijken, zie je niet wat er voor je gebeurd. Je bent zo krachtig en gebruik deze krachten om van vandaag iets moois te maken. Ik doe met je mee ;-). 

3. Doe elke dag iets voor jezelf

Je bent zelf de belangrijkste persoon in je leven. Je kunt jezelf niet ontlopen en je leeft 24/7 met jezelf. Dan kun je toch maar beter van jezelf houden, jezelf accepteren en waarderen? ♥

Zorg daarom goed voor jezelf zodat er daarna weer kan zijn voor anderen. Maak het een prioriteit om jezelf zo goed mogelijk te voelen zodat je hobbel en/of hobbels op je pad veel beter aan kunt.

zet jezelf eens op je prioriteiten lijstje

Wanneer heb je voor de laatste keer goed voor jezelf gezorgd? 

Begin eenvoudig. Neem een lekker bad, ontsteek wat kaarsjes en verlies jezelf in een boek. Kook je favoriete recept, maak tijd voor die schilderij die je al tijden wilt maken. Laad op! 

Hou van jezelf! Wees je eigen beste vriend en zorg dat je dingen doet die goed voor je zijn. Van jezelf houden en gelukkig zijn met jezelf is één van de belangrijkste factoren voor levenslang geluk.

Als je deze drie dingen elke dag doet, begin je elke dag gelukkiger te worden.

Wanneer je EERST jezelf happy maakt (of toestaat happy te zijn!) kun je het anderen veel gemakkelijker én oprechter naar de zin maken.

Dus: draai het eens om en plan/doe nu eerst eens wat goed is voor JOU!
Recept voor geluk
Simpele manieren om elke dag gelukkig te zijn

Over de auteur

Gepest op school, opgevoed zonder liefde met aan alcohol verslaafde ouders. Hierdoor was ik verlegen, onzeker, ik had totaal geen (zelf)vertrouwen. Ik was bang om ‘gezien’ te worden, ik had altijd het gevoel niet goed genoeg te zijn en sterk de goedkeuring van andere mensen nodig.
Mijn moeder is in mijn armen overleden en dat was de turning point in mijn leven. Lees meer >>>

Marian


Tags


Misschien vind je dit ook leuk:

Blue Monday

Blue Monday
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Download Gratis 17 Tips Van Jezelf Houden

17 tips Van Jezelf Houden
>