Hoe krijg je meer zelfvertrouwen?

Hoe krijg je meer zelfvertrouwen?

Zelfvertrouwen is iets wat je alleen jezelf kunt geven. Om meer zelfvertrouwen en zelfrespect op te bouwen is het niet nodig om de lat steeds hoger te leggen voor jezelf. Het is ook niet nodig om jezelf beter voor te doen dan je je voelt. Waarschijnlijk is alles wat je moet doen, stoppen met jezelf te bekritiseren en al je kwaliteiten te bagatelliseren.

Verandering begint altijd bij jezelf. Als jij verandert, verandert de wereld om je heen met je mee. Dat kan niet anders, omdat jij een andere energie uitzendt, andere dingen doet, andere dingen zegt enz.

Als je altijd doet wat je deed, blijf je krijgen wat je kreeg.

Op het moment dat jij verandert, verandert het systeem waar jij deel van uit maakt.

Wees blij met jezelf

Het is nooit te laat om te worden wie je bent, te worden wie je zou willen zijn, te worden wie je zou kunnen zijn. Jij bent niet de optelsom van je verleden, je opleiding, je relatiestatus en je bezittingen. Jij bent wie jij kiest om te zijn. Wie jij bent is een pure vorm, los van fysieke kenmerken.

Laat jouw hart je gids zijn en wordt elke dag een beetje meer jezelf.

Hoe krijg je meer zelfvertrouwen - Wees blij met jezelf

Stop met zeggen dat het zo moeilijk is…

Vaak lees ik in de reacties om mijn berichten:’Was het maar zo gemakkelijk’. En ‘Het is zo moeilijk’. Tja, met veel negatieve gedachten is het in ieder geval onmogelijk om een positief leven te leiden. De eerste stap is altijd: leer je gedachten observeren en corrigeren. Wat je denkt, dat word je.

Wil jij meer positiviteit in je leven, dan zul je toch echt moeten beginnen met positieve dingen te denken en te zeggen. Steeds opnieuw jezelf bewust controleren.

Voor iedere negatieve gedachte, voor ieder negatief woord bestaat een positieve tegenhanger. Dat betekent niet dat er geen vervelende dingen meer zullen zijn in jouw leven. Het betekent wel dat jij er bewust voor kiest met welke gedachten en woorden jij die gebeurtenis beschrijft. Dat bepaalt jouw gevoel over de situatie.

Stop met zeggen dat het moeilijk is

Durf te kijken naar jezelf

Iedere relatie die je hebt met de mensen om je heen, fungeert als een spiegel. Daarin zie je niet wie de ander is, maar zie je wie jij zelf bent.

Soms confronterend, soms een aangename verrassing.

Iedere relatie leert jou over jezelf. Wijs daarom nooit naar de ander, maar durf te kijken naar jezelf.

Wat houd je vast, wat laat je los?

Wat houd je vast, wat laat je los. De belangrijkste dilemma’s in je leven. Iedere dag opnieuw.

Deze manier van kiezen maakt het je wat gemakkelijker:

– Als het je een rot gevoel geeft, laat het los.

– Als het je plezier bezorgt, houd het dan vooral vast!

Besef goed, je hebt altijd een keuze. Jij bepaalt.

Het is zoals het is, als je er niets aan kunt veranderen, accepteer de situatie dan zoals die is. Laat los in het vertrouwen dat alles uiteindelijk gaat zoals het moet gaan.

Accepteer jezelf

Accepteer jezelf zoals je bent, met al je eigenaardigheden en heb lak aan de mening van anderen. Het is alleen maar een mening, gebaseerd op hun eigen ideeën. Het zegt niets over wie jij bent, maar alles over wie zij zijn. Wees jezelf, altijd. Hoe jij over jezelf denkt, dat bepaalt jouw keuzes, niet wat anderen over jou denken.

Beheers je gedachten

Gedachten zijn krachten.

Gedachten zijn niet per definitie waar.

Gedachten beïnvloeden je gemoed.

Gedachten hebben geen macht zonder jouw toestemming.

Over gedachten valt veel te zeggen. Als jij veel waarde hecht aan alle gedachten die continu door je heen schieten, zorg er dan in ieder geval voor dat het mooie, liefdevolle, milde en positieve gedachten zijn.

Sombere, negatieve, kritische, bozige, beoordelende gedachten maken jou tot een slachtoffer van je eigen geest. Wordt meester over je gedachten en je hoeft je nooit meer als een slachtoffer te voelen en te gedragen.

loslaten

Wees trots op jezelf

Maak het je zelf niet onnodig moeilijk. Ben gewoon trots op jezelf, altijd. Je doet toch je best?

Door jezelf steeds heel kritische te beoordelen, doe je jezelf echt tekort.
Door jezelf steeds te vergelijken met anderen, doe je jezelf echt tekort.
Door jezelf kleiner te maken dan je bent, doe je jezelf echt tekort.
Door jezelf te bescheiden op te stellen, doe je jezelf echt tekort.


44 Zelfliefde Affirmatie Kaarten:
Door je te herinneren aan simpele maar krachtige (nieuwe) gedachten, ontdek je de liefde in jezelf en leer je te stralen! De energie die je uitstraalt, is de energie die je terug zal ontvangen.
Check het hier >>>

Stop met jezelf tekort te doen en start met trots te zijn op jezelf. Je gaat dat uitstralen en daarmee doe je eindelijk recht aan de unieke persoon die je bent.

Stop met jezelf te kort te doen. Start met trots te zijn op jezelf

Vergelijk jezelf niet met anderen

Spiegel jij jezelf vaak aan anderen? Denk jij dat anderen het allemaal veel beter voor elkaar hebben dan jij? Vergeet niet dat niets is wat het lijkt. Jij ziet alleen de buitenkant. Iedereen kent zijn eigen onzekerheden, eigenaardigheden, onbenulligheden en tekortkomingen.

Iedereen doet zijn best om er wat van te maken.

Wees nooit jaloers op anderen, je kent nooit het hele verhaal.

Leestip: Waarom maken we ons druk wat anderen van ons denken?

Wees dankbaar voor een nieuwe dag

Niet alle dagen zijn een feest. ieder leven kent zijn zwarte bladzijden. Maar iedere dag is er een om geleefd te worden. Iedere dag die geweest is komt niet meer terug. Probeer daarom in iedere dag iets te vinden dat je leven de moeite waard maakt, hoe klein ook. Creëer dat zonnestraaltje zelf, jij hebt die kracht, gebruik hem wanneer nodig. Zo geef je waarde aan iedere dag.

Ontdek je weerstand

Jij bent altijd de sleutel tot je eigen ervaringen. Als iets je niet bevalt, ben jij degene die daar verandering in kan aanbrengen.

Misschien niet direct aan de situatie zelf, maar wel aan de manier waarop je er naar kijkt of mee omgaat. Het feit dat iets je tegenstaat, irriteert, boos maakt of een andere reactie teweeg brengt waardoor het je niet bevalt, zegt veel over jouzelf. Jouw waarden en normen, jouw ‘allergieën’ en je overtuigingen.

Je weet pas wat je wilt veranderen als je weet waar de weerstand zit.

Maak iedere dag ook even tijd voor jezelf

Een moment van rust en bezinning. Om contact te maken met je ziel, je kern. In de stilte kun je je eigen stem horen. Elke dag even een soort ‘werkoverleg’ met jezelf. Wat ging er goed, wat verdiend aandacht, wat zijn mijn dromen, ben ik op de goede weg.

Ontspannen, herordenen, evalueren en laten bezinken. Essentieel voor een kalme en heldere geest.

Be Beautiful! Ongeacht of jij vindt dat je voldoet aan de gangbare normen. Schoonheid is een innerlijk gegeven wat maakt dat je gaat stralen! Zelfvertrouwen heet dat.

Wil jij ook leren hoe je je eigenwaarde en zelfvertrouwen kunt vergroten?

Maak jij je druk wat andere mensen van je denken? Twijfel je vaak (aan jezelf)? Doe jij teveel voor anderen en maak je weinig tijd vrij voor jezelf? Zoek jij naar externe liefde?
Vergroot je zelfvertrouwen met deze 21 stappen….

Lees meer en neem afscheid van je onzekerheid... 

Je zelfvertrouwen, zelfbeeld en houden van jezelf zijn de basis voor een gelukkig leven. Hoe meer je van jezelf houdt, hoe meer zelfvertrouwen je hebt, hoe meer je het leven als leuker en makkelijker zal ervaren. Hou van jezelf en vergroot je zelfvertrouwen en voel je veel beter over jezelf en je leven!

Uitgelicht in deze aflevering: 

Hoe krijg je meer zelfvertrouwen?

en bewaar het voor later!

Over de auteur

Gepest op school, opgevoed zonder liefde met aan alcohol verslaafde ouders. Hierdoor was ik verlegen, onzeker, ik had totaal geen (zelf)vertrouwen. Ik was bang om ‘gezien’ te worden, ik had altijd het gevoel niet goed genoeg te zijn en sterk de goedkeuring van andere mensen nodig.
Mijn moeder is in mijn armen overleden en dat was de turning point in mijn leven. Lees meer >>>

Marian


Tags

accepteren, gedachten, jezelf, loslaten, positief denken, vertrouwen, zelfvertrouwen


Misschien vind je dit ook leuk:

Blue Monday

Blue Monday
 • Bedankt voor dit mooie blog en ook heel erg professioneel met die podcast. Complimenten!

  • Marian schreef:

   Dankjewel voor je lieve reactie, Leo ❤️

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  Gratis Meditatie voor Loslaten Just Be You

  Download Gratis Mediatie Loslaten van Angst,
  Zorgen en Stress

  >