Het leven is als een oceaan, het kan ruig en levendig zijn maar ook rustig en kalm.

Geschreven door: Marije van Vredendaal 

In de zoektocht naar mezelf ben ik erachter gekomen, of beter gezegd mezelf er bewust van geworden, dat ik leef met hoge pieken en diepe dalen…… Dat is wie ik ben, en waar ik automatisch altijd op uitkom. Rustig voortkabbelen lijkt voor anderen bestemd. Toch probeer ik me er soms bewust van te worden en bewust na te streven, dat kabbelen.

De reden achter die hoge pieken en diepe dalen is dat ik veel verwachtingen heb van het leven, van mezelf en van anderen. Ik wil alles zien, ervaren, proeven, meemaken en voelen. Je zult mij altijd vinden op een surfplank op de golven van de oceaan des levens. Soms moet ik mezelf toestaan even uit te rusten op een kalmer stukje zee, maar al snel zal ik die golven weer opzoeken.

Het is interessant om te zien dat ik zo leef en in elkaar steek, en dat een ander juist die kalmte van de oceaan opzoekt. En wellicht is het voor weer een ander een overlevingsstrategie geworden. Je kunt immers jezelf meer bezeren terwijl je in die golven bezig bent, dan wanneer je op je surfplank geniet van de rust van de kalme oceaan.

Golven van het leven

Hoewel die golven nadelen hebben, en ik ook regelmatig op ze mopper, is dat wel wie ik ben en wat bij mij past. En als het leven me op mijn gezicht laat gaan, is dat vaak heel pijnlijk en zit ik in een diep dal. Maar ik zorg altijd dat ik weer op die surfplank klim om de volgende golf te pakken en kom ik weer uit bij dat extraverte en het zichtbaar genieten van het leven.

Het willen ervaren van de vreugde van het leven en het hebben van veel liefde en dat willen delen is een fantastisch iets. Maar soms is het ook raadzaam om wat vaker die pauze te nemen, en jezelf toe te staan even te kabbelen. Te genieten van de omgeving en de rust. Het kanaliseren van alle energie.

Je wordt immers ook ouder en hoewel je veel ervaring hebt met die golven, word je wel sneller moe. Zul je vaker moeten luisteren naar jezelf en jouw eigen grenzen bewaken. Kabbelen dus. Geniet ervan.

Surf jij vaak op de golven? Of laat jij de golven (tegenwoordig) voor wat ze zijn? 

Als je dit artikel leuk vindt dan zal ik erg waarderen als je dit blogbericht wilt delen.Dit kan o.a. door middel van de social media knoppen of door onderstaand een reactie achter te laten. Anderen mensen leren hier ook weer van. Iedereen heeft tenslotte een verhaal. Dank je wel.


Tags

diepe dalen, energie, genieten, golven, hoge pieken, leven


Misschien vind je dit ook leuk:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Download Gratis 17 Tips Van Jezelf Houden

17 tips Van Jezelf Houden
>

Deze website gebruikt geanonimiseerde analytische cookies. Mag ik ook mijn marketing cookies in je browser opslaan om de website en mijn aanbod nog beter te maken? Klik dan op 'Natuurlijk, Marian'. Meer over de cookies kun je lezen in mijn privacy.