Het gaat erom het mooiste uit jezelf te halen.

Vandaag heb ik de Beau Monde “In Shape” gelezen en daar in staat een geweldig interview over ‘het mooiste uit jezelf te halen‘ met Caroline Tensen.

Ik wilde graag wat stukken met je delen omdat dit helemaal past in mijn denkwijze.

Caroline Tensen heeft jarenlang gestoeid met haar gewicht en heeft nu, volgens haar zeggen, de juiste balans gevonden tussen innerlijk en uiterlijk. In de Beau Monde onthult ze het geheim van haar nieuwe lifestyle.

Jarenlang heeft Caroline alles gedaan om af te vallen. Geen vet, geen koolhydraten, geen suiker en geen zuivel. Volgens haar is het geheim van een gezonde levensstijl ontrafeld: loslaten.

Leren denken in oplossingen dan in problemen.

Caroline zegt: “leren denken in oplossingen dan in problemen” in dit interview.

Dit zeg ik zelf vaak en is eigenlijk mijn lijfspreuk. Mijn kinderen roepen dit al als ik alleen maar zeg: “leer denken…”

Caroline verteld dat ze overtuigd is dat als je veel aan je hoofd hebt, of het nu kleine probleempjes of grote dilemma’s zijn, je kilo’s gaat vasthouden.

Zelf verkeerd ze in de gelukkige omstandigheid dat ze met het medium Sarina praat en zij degene is die haar er aan herinnert: “zet het eens van je af, Tensen.”

Tel je zegeningen.

Door schade en schade heeft Caroline geleerd om haar zegeningen te tellen. Haar scheiding? Ontzettend jammer. Haar moeder die aan het dementeren is: afschuwelijk. Maar ze staat liever stil bij wat ze allemaal wel heeft. Als ze dat bij elkaar telt, is dat heel erg veel.

De positieve instelling maakt je, volgens Caroline, ook van de buitenkant een mooier mens. Als je constant loopt te piekeren, slecht slaapt, boos bent, dan kun je niet stralen.

Daarin kan ik me helemaal vinden! Mijn weg is begonnen met het leren om positief te denken.

“Ik ben in mijn leven vaak te zwaar geweest, dat kwam door alles wat ik met me meedroeg” – Caroline Tensen.

Focus niet op gewicht maar op andere dingen in het leven.

Caroline zegt: “Op het moment dat de focus niet op je gewicht is, maar op andere dingen in het leven ligt, ga je er ook veel ontspannender mee om en voorkom je dat het een obsessie wordt.

Als je iets calorierijks besteld, geniet er dan met volle teugen van en voel je achteraf niet schuldig want dat is funest.

Een uurtje rennen.

In het interview vertelt ze verder dat het lichaam van een vrouw nu eenmaal verandert en dat je dat moet accepteren. Ze is gek op sporten en wordt daar erg gelukkig van en bloeit ervan op.

Wandelen met de hond vind ze ook heerlijk, het maakt haar hoofd leeg. Veel mensen sporten met muziek op, zij nooit. Voor Caroline is de stilte juist helend. Een uurtje naar buiten en ze heeft het weer op een rij en is het net of ze een brief aan haar zelf heeft geschreven.

Het fijne is dat het voor iedereen is weggelegd.

Ze is begonnen met een rondje Vondelpark en heeft de Dam tot Damloop gelopen alsmede twee maal de marathon van New York.

Zelf ben ik begonnen met hardlopen voor een paar minuten per keer dus herken ik wel wat. Vorig jaar heb ik tevens de Dam tot Damloop gedaan en wie dit tegen mij gezegd zou hebben die had ik voor gek verklaard ;-)!

Zelden op de weegschaal.

Tot slot vertelt ze dat ze zelden op de weegschaal staat, maar het verschil merkt aan haar lichaam. Met de rust die ze heeft gevonden, is er ook een stabiele weegschaal verschenen.

Tricky voor Caroline zijn haar lange draaidagen op locaties en vakanties. Ze komt gerust van een paar weken Spanje vijf kilo zwaarder terug. “Maar”, zegt Caroline “het fijne is, zodra je dat laat varen en het mooiste uit jezelf haalt, kom je – met een onsje minder carbs en je gezonde verstand op scherp – bijna vanzelf terug op je natuurlijk gewicht.

Dit interview staat in de Beau Monde van januari – februari 2012.

 


Tags

beau monde, caroline tensen, jezelf, mooiste uit jezelf halen, weegschaal


Misschien vind je dit ook leuk:

Hoe krijg je meer zelfvertrouwen?

Hoe krijg je meer zelfvertrouwen?
 • het is NIET voor iedereen weggelegd… helaas… ik kan het niet…

  • marian schreef:

   Hoi Chantal,

   Dat is naar mijn idee een overtuiging waardoor je een deur sluit. Wat maakt dat je zegt; ” ik kan het niet?”

   Warme groet, Marian

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

  Download Gratis 17 Tips Van Jezelf Houden

  17 tips Van Jezelf Houden
  >

  Deze website gebruikt geanonimiseerde analytische cookies. Mag ik ook mijn marketing cookies in je browser opslaan om de website en mijn aanbod nog beter te maken? Klik dan op 'Natuurlijk, Marian'. Meer over de cookies kun je lezen in mijn privacy.