Hema Avontuur

Hema avontuurVanmorgen had ik voor het eerst een brainstorm-uur voor mezelf ingepland. Ben eerst een half uurtje gaan wandelen om niet in de verleiding te komen om de was te gaan doen of zo. Een bakkie thee bij de HEMA en dan weer terug dacht ik zo.

Mijn eerste gedachte was zo wat is het druk! Maar ik was vergeten dat je het HEMA ontbijt rond deze tijd kon kopen. wat houdt dat in een roomboter croissant met een wit pistooltje met bacon en gebakken ei met kuipje jam koffie of thee voor 1 euro. Lekker goedkoop maar niet echt gezond. Maar de balie zijn ze druk bezig om alle broodjes te maken en ik vraag vriendelijk of ik misschien een bruin pistooltje zou mogen, nee dat gaat niet. Maar los broodje erbij wel kost 75 cnt!

Bijna evenveel als het hele ontbijt. Nee dan maar  alleen thee zoals gepland. Bij de kassa een thee, wilt u geen ontbijt? Nee dank, u nou dan kost het u 1,75 huh…… Doe dan maar wel ontbijt 1 euro afrekenen en dan wel de hele mikmak erbij. Zit ik daar met twijfel, het ziet er lekker uit zeker weten maar ik heb geen honger en wil op mijn gezondheid letten. Dan maar meenemen voor de kinderen straks?

Nee, niet verstandig ook de kinderen moeten niet te vet eten ze bouwen vet cellen tot hun 20 ste als je te veel vetten eet zullen ze hun hele leven last van hebben. Ik heb uiteindelijk besloten om te  kijken of ik er iemand anders blij mee kan maken en ik wilde het aan de  straat -krantenverkoper die altijd bij de AH staat geven. Staat ie er niet en nu? ik heb de croissant maar aan de vogels gevoerd want die kunnen wel wat vet gebruiken. De pistolet heb ik s middags alsnog opgegeten ik weet het vond het ook erg zwak van mezelf.

Ik heb nog even naar het hoofdkantoor van de HEMA gebeld en hun reactie gevraagd en of ze niet een gezondere variant willen maken: hun reactie was tja uit onderzoek is gebleken dat dit de lekkerste combinatie is, wij vinden het niet ongezond maar een bruin broodje met kipfilet is het natuurlijk niet. Wij hebben in ons assortiment ook gezonde producten en dan moeten de klanten die gezonder willen eten deze maar nemen. Ze hebben natuurlijk wel gelijk hierin fruit 0.75, kaal bruin pistoletje 0.75 thee 1.75 samen € 3,25. Tja mensen kiezen dan toch snel voor de minder gezond ontbijtje nl: wit pistolet met gebakken ei en bacon, roombotercroissant met jam en een koffie of thee € 1,=

Wat is er nu uit de brainstrom-sessie van vanmorgen gekomen? Ik zal wekelijks een colomn schrijven met mijn ervaringen en tips zoals deze. En dat ik niet meer een bakkie thee bij de HEMA ga drinken rond die tijd om niet in de verleiding te komen.


Tags


Misschien vind je dit ook leuk:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Download Gratis 17 Tips Van Jezelf Houden

17 tips Van Jezelf Houden
>