Heb jij het gevoel dat je even vastzit in het leven?

Heb jij het gevoel dat je even vastzit in het leven?

Voel je dat even vastzit in het leven? Even geen energie? Geen motivatie? Weet je even niet zo goed wat je eraan kunt doen? Herkenbaar! Luister gerust deze aflevering. 

Hee, welkom bij weer een nieuwe Just Be You podcast aflevering. Vandaag wil ik het hebben met je over het even vastzitten in het leven en dat je vaak sterker bent dan je denkt. 

Eigenlijk zou deze podcast gisteren online komen. Maar excuses, ik was helemaal niet fit, niet lekker en van uitstel is afstel gekomen. 

Zit jij ook even vast? 

Weet je niet waar je naartoe wilt gaan? Voel je dat je wat anders wilt, maar je weet het niet precies dat het anders moet. 

Dat kan ook zomaar vaak zijn dat je dat gewoon elke keer voelt, maar dat je niet luistert naar deze roeping. Dan is ook de vraag wanneer je het negeert, dat je misschien wel luistert naar je ego, oftewel je onbewuste. Misschien denk je wel dat je het niet verdient, of die zegt dat t niet mogelijk is.

Dan kan je ook het gevoel hebben dat je vastzit, dat je niet verder komt. Als je even niet weet waar je naartoe wilt gaan in het leven, dan nodig ik je uit om te zitten en te schrijven. En te schrijven, te journalen, zoals ik altijd zeg, zonder oordelen. Gewoon lekker schrijven, schrijf maar gewoon een zinnetje op: Waarom zit ik vast? Of wat wil ik graag?

Innerlijke stem

Het is de bedoeling daarmee om jezelf te horen, wat jouw innerlijke stem jou zegt. Want vaak neemt de ratrace van de dag het over. Vaak hoor je ook dat innerlijke stemmetje, dat je even bijvoorbeeld met die of die moet bellen. Of dat je even dat moet doen, of daar moet gaan kijken. Maar dan ga je er misschien met je verstand overheen van: "Bah, nu even geen zin in". Terwijl je dat juist vaak ook weer verder gaat brengen.

Maar blijf lekker schrijven, ook zonder oordeel. Al klinkt het gek van: "ik wil op de Bahama's wonen", of zo. Terwijl je je gezin hebt, je werk, weet ik het allemaal en je nooit op de Bahama's bent geweest, noem maar op, gewoon opschrijven.

Wanneer je vastzit stroomt de energie niet

Dit helpt je ook om je energie weer te laten stromen, om weer in beweging te laten komen. Want wanneer je vastzit dan stroomt de energie niet. En als ik schrijf over hoe ik wil dat het is, dan voel ik de energie weer en voel ik me niet gestagneerd. 

Vaak is het ook comfortabeler om te blijven waar we zijn. Wanneer ik vast zat en ik begon te schrijven, kwam ook naar boven dat ik wat meer tijd voor mezelf mag nemen en gewoon nadenken over waar ik blij van wordt. 

Ik word toch heel blij om te praten, te kletsen over manifesteren en hoe je je mindset kan aanpassen. En dat is eigenlijk het leren positief denken, is ook mijn allereerste stap geweest. 

Ik was het al eerder van plan, maar het is nog niet van de grond gekomen, ook een beetje het gevoel van: hee, rust nemen voor mezelf. Maar ik ga dus een nieuwe programma maken: Reset je mindset, verander je gedachten, verander je leven. 

Af en toe moet je kleine stappen nemen en het hoeft niet groot te zijn. Toen ik Just Be You begon zeiden de leden van de mastermind vrouwen dat ik mijn baan moest opzeggen, anders was ik niet serieus bezig en kon het niks worden als ik er niet vol voor ging. Maar ik voelde dat helemaal niet zo. Want ik heb een hypotheek, ik heb een gezin en ik wilde ook de leuke dingen doen. 

Maar dat hoeft ook helemaal niet. Je hoeft niet ineens grote stappen te nemen.

Ik zeg altijd doe wat goed voelt voor jou. Je kan gewoon starten met kleine stappen. Ga voor wat jij wilt en kijk wat voor kleine stap je kunt nemen.

Ook zo met deze podcast. Ik keek zo op tegen mensen die het hadden. Van mij is vroeger altijd gezegd dat ik een rot stem had. Op school baalde ik er van, dan hoorde ik mijn meisjesnaam er weer bovenuit. Ik ben over die angst heen gegaan en kleine stapjes genomen door eerst te onderzoeken bijvoorbeeld, hoe het werkt, wat voor mij fijn is. Dus kleine stapjes richting deze podcast.

Maar laten we eerlijk zijn; het leven kan soms echt shit zijn. Het kan je naar beneden halen, het kan je onderuit slaan. Het kan gewoon hard zijn. En helemaal als je nu weer kijkt naar wat er allemaal gebeurt in de wereld.

Er komen altijd hobbels op je pad of nieuwe uitdagingen, zoals ik het liever zeg of noem. We hebben allemaal last van moeilijke momenten. In moeilijke momenten kun je zo door elkaar geschud worden, dat je het voelt in heel je zijn. 

Wat vertel jij jezelf?

Misschien vertel je jezelf wel dat je zwak bent. Misschien denk je wel het leven is zwaar. Of denk je wel dat je het niet aankunt. Of denk je dat je er niet meer uit komt of dit lukt niet. Wat vertel jij jezelf?

Weet alles wat je tegen jezelf zegt, dat je dat voor waarheid gaat nemen.
Is het de waarheid? Nee, je bent sterker dan je denkt. 

Je bent niet zwak

Niemand ontkomt aan de uitdagingen van het leven. Dat is het leven. Dat is het onderdeel van het leven. Het leven is eb en vloed, zeg ik ook altijd. Als je in deze fase zit van je leven, weet dan dat het niet betekent dat je zwak bent. Ga jezelf niet weer onnodig onderuit halen. Sterker nog, het is gewoon een sterke aanwijzing dat je veerkrachtig bent.

Het is zo cliché, maar het is ook een groeiproces en dat zie je vaak niet als je er middenin zit. Of er komt weer iets moois uit voort en dat is wat mij altijd op de been houdt, dat ik zeg: Hee, er komt iets moois uit voort.

Een kans...

Als je je baan kwijt geraakt bent of je baan kwijtraakt, wordt je daar niet sterker van. Maar het kan wel de kans zijn om uiteindelijk de stap te zetten om voor jezelf te beginnen. Of toch naar een betere en mooiere baan te kijken, in plaats dat je veilig in je comfortzone zat. Dus het is ook een opportunity. Het is ook een kans die je is geboden. 

Als je hart wordt gebroken, dan zul je ook niet sterker worden. Vaak leven we dan als ons hart gebroken wordt, in rancune, in boosheid, of wordt je misschien wel verhard. Mijn moeder had dat heel erg, die was verhard. Het is wel zo dat iemand anders misschien op je wacht die beter, liever, mooier is, noem maar op.

Als je goed getraind bent, met sporten, doen je spieren pijn. Maar dan worden juist de spieren gekweekt, worden ze dikker, worden ze sterker. Dus door de pijn worden ze sterker en dikker.

Als iets niet lukt, dan leer je ervan om het anders, om het beter te doen. Je wordt sterker, je hebt de kracht in je.  

Scheid de schuld van de pijn

Vaak als er iets gebeurt, is het zo makkelijk om te wijzen naar iemand anders. Maar scheid de schuld van de pijn.

Vaak is het je reflectie om meteen iemand de schuld van een situatie te geven. Maar het kan ook zo zijn dat je jezelf de schuld geeft. Dat je iets wilt doen met de pijn in jezelf die je ervaart en dan automatisch gaat wijzen. 

Soms heb je gewoon ook geen controle over een situatie.
Soms kan een baas ook niks anders dan mensen ontslaan om niet in een faillissement te komen. Blijf vertrouwen houden dat het weer goed komt. Stuur je energie naar wat je wilt. 

Wat mij heeft geholpen is om te schrijven, om te journalen, over ook bijvoorbeeld wat bepaalde situaties mij hebben geleerd, wat ik de volgende keer anders kan doen

Het is vaak niet genoeg om de pijn te ervaren als we daar niets mee doen, want dan blijkt dat het vaak in verschillende vormen terugkomt totdat je je les hebt geleerd.

Vind balans. Vind de kleine stap die jouw weer energie gaat geven die je nodig hebt. Vaak is het ook overweldigend

Wil je graag afvallen, start bijvoorbeeld met affirmaties om je zelf omhoog te liften dat je het kan. Start met een klein rondje wandelen. Extra stappen zetten. Start met het stoppen van suiker in je koffie of thee. Start met iets kleins zodat het allemaal niet te veel wordt.

Iets kleins kan een domino effect creëren. Kleine stapjes brengen je ook ver. Vaak is het allemaal te veel als je het allemaal tegelijk wilt doen. Je hoeft je niet te haasten. Neem gewoon eens de tijd.

Redesign jezelf zoals je graag wilt dat het zou zijn. Hoe ziet het er voor jou uit als het perfect is? Nou ja, perfect bestaat niet, maar je snapt wat ik bedoel. Start met het re-definiëren van wie je bent. Als je werkt aan het vastzittende gevoel, dan start het intern, zodat het later extern doorwerkt.

Wat kunnen de lessen zijn?

Sommige redenen dat ik mij gestagneerd voel is omdat de lessen en patronen terugkomen. Wat ik eigenlijk net al zei. Keer op keer en net weer iets in een andere vorm. Ik krijg niets anders dan ik altijd heb gekregen, totdat ik die lessen heb geleerd. 

Dit zal vast voor sommigen van jullie resoneren en ik  ontvang er heel veel mailtjes over, als dezelfde situatie in je leven komt. Zoals bijvoorbeeld beëindigde relaties. Of toxic vriendschappen, dus vriendschappen die niet goed voor je zijn. Dezelfde types blijven komen in je leven, steeds weer en weer. En het gebeurt ook steeds weer en weer dat het beëindigd wordt, of noem maar op. Het brengt je steeds dezelfde lessen. 

Wat kunnen die lessen zijn? Van jezelf leren houden. Jezelf op waarde schatten. Van jezelf een prioriteit maken. Je grenzen aangeven. 

Als deze lessen steeds weer terugkomen in je leven, dan voel je je vastzitten. Dat is logisch, als je steeds tegen hetzelfde aanloopt. Dat promoties steeds je neus voorbij gaat, dat de relatie niet stand houdt. Het is eigenlijk het Universum wat je wil zeggen: Leer de lessen.

Het vraagt inzicht in jezelf en tijd te nemen om dit uit te zoeken. Om bij jezelf te gaan kijken.

Ga uitzoeken wat de lessen zijn, wat de lessen je willen vertellen. En zeg gewoon: "Universum, dank je wel voor het laten zien. Ik ga het integreren en hoef deze les nu niet meer te leren".

Hoe weet je of je de les hebt geleerd? Dan weiger je om de situatie nog te tolereren in je leven. Je zegt bijvoorbeeld: "Nee, dank je wel, ik heb genoeg. Ik pas hiervoor".

Laat de energie weer vloeien en weet dat het heel gewoon is om even vast te zitten qua gevoel. 

Wat je ook kunt doen is een ochtend- en/of avondritueel voor jezelf creëren, om in een energetische flow te komen.

Dus kom uit je dagelijkse routine om verandering te zien. Rij eens een andere weg naar je werk. Sta je 's ochtends altijd om zeven uur op, zet de wekker dan bijvoorbeeld eens om vijf uur. En ga dan lekker lezen of journalen.

Sta je altijd op en zet je meteen koffie? Ga dan eens water drinken en doe wat stretch oefeningen.

Die kleine acties gaan je ook helpen om andere dingen te shiften. Het gaat je energie veranderen als je je vast voelt zitten. Je zult zien dat deze kleine stappen je gaan helpen. 

Ik sta nooit in de keuken, ik ben geen keukenprinses. Maar door mijn stagnerende gevoel ga ik ineens bakken. Lekker een recept volgen en voor mezelf niet nadenken. Dus ik heb ontdekt dat ik dat ook leuk vind nu. 

De eerste stap tot verandering is bewustwording. 

Dan aanvaarding, acceptatie. Er tegen verzetten heeft namelijk helemaal geen zin. Je houdt het hier alleen maar mee in stand. 

Als je ergens niet tevreden over bent, verzet je er dan niet tegen. Je houdt het daardoor alleen maar in stand.

Pas wanneer je iets accepteert, komt er ruimte om ermee om te gaan en te veranderen. Zowel in jezelf als daarbuiten. 

Wil je graag hulp? Of heb je zoiets van, ik zou graag met jou een gesprek willen om tot inzichten te komen. Van de week heb ik ook super leuke gesprekken gehad.

Wat je kunt doen is een Energie inzichtkaarten lezing boeken. Ik ga gewoon met mijn eigen kaarten die ik heb ontwikkeld. Heb je een vraagstelling, dan trek ik gewoon een kaart en de synchroniciteit is zo vaak verbluffend. Dan kom je ook meteen tot de kern, tot een gesprek.
Het is vijfentwintig minuten. We lopen wel eens uit natuurlijk. Ik stuur je daarna een e-mail met de kaarten. Ik trek nog een affirmatie kaart. Ik stuur je het audiobestand. Het kan zoveel inzichten geven. 

Dus als je dat zou willen, kijk op mijn website, zie daarvoor de link hieronder om een Energie inzichtkaarten lezing te boeken.

Acceptatie

Verder over acceptatie, weet je, sommige periodes in je leven zijn ook voor het verzamelen van hout. Voor het bereiden van een mooi vuur. Voor het voorbereiden van iets anders, iets mooiers.

Wanneer dingen niet gaan zoals je wilt of wanneer dingen stagneren, of als je 't gevoel hebt dat je niet vooruit gaat. Duik dan eens in je zelf en weet wat je nu doet, dat dat de basis is voor je toekomst.

Wat kun je anders doen?
Welke lessen kun je integreren en hoe kun je dit integreren? Als je eenmaal een intentie heb gemaakt voor het universum, werken alle dingen samen om je te helpen het in je realiteit te brengen.

Wees geduldig, zie de synchroniciteit, wees oplettend. Weet dat je geen groot duurzaam scheppingsvuur kunt bouwen zonder wat hout om te verbranden.

Dus wanneer je de volgende keer een uitdaging, pijn, of tegenslag tegenkomt, herinner jezelf dan: Hier kan ik van groeien. Het maakt me sterker. Of: Er komt wat mooiers op mijn pad. En wat je kunt doen is een nieuwe intentie zetten. De beste manier om een nieuwe gewenste realiteit te scheppen, is door te voelen alsof het er al is en er dankbaar voor te zijn. 

Affirmaties

Een goede manier om je gedachten, je zelfbeeld, je gezondheid en je eigenwaarde te beïnvloeden is door het toepassen van affirmaties. Ik heb nog een paar affirmaties voor je. 

Bijvoorbeeld:

 • Ik ben krachtig
 • Ik ben sterk
 • Ik kan het aan en kan er mee omgaan
 • Ik zet de geleerde levenslessen om in de praktijk
 • Ik kan het aan
 • Het maakt me sterker en ik groei ervan
 • Ik blijf in het hier en nu
 • Ik ben sterker dan ik denk
 • Ik ben veerkrachtig
 • Ik kan de pad hier doorheen vinden
 • Ik blijf gegrond
 • Ik ben relaxed en kalm
 • Ik weet dat het goed komt
 • Ik ben ik en ik ben ongelooflijk sterk
 • Ik heb vertrouwen in wat kan zijn

Dus luister niet naar je gedachten dat je het niet kan.

Je kan het aan. Je bent sterk en krachtig. 

Accepteer dat wat er is, laat los wat is geweest. Geniet, geniet, geniet en heb vertrouwen in wat kan zijn. Tot volgende week bij een nieuwe podcast.

Accepteer dat wat er is. Laat los wat is geweest. Geniet en heb vertrouwen in wat kan zijn. 

Uitgelicht in deze aflevering:

Over de auteur

Gepest op school, opgevoed zonder liefde met aan alcohol verslaafde ouders. Hierdoor was ik verlegen, onzeker, ik had totaal geen (zelf)vertrouwen. Ik was bang om ‘gezien’ te worden, ik had altijd het gevoel niet goed genoeg te zijn en sterk de goedkeuring van andere mensen nodig.
Mijn moeder is in mijn armen overleden en dat was de turning point in mijn leven. Lees meer >>>

Marian


Tags

geen motivatie, richting kwijt, vastlopen, vastzitten


Misschien vind je dit ook leuk:

 • Altijd weer motiverend om n podcast te horen/lezen het zet me weer even met beide benen op de grond. Dank je wel.

  • Marian schreef:

   Geen dank, Toos. Heel graag gedaan. Lief dat je het laat weten. Dankjewel hiervoor, waardeer ik zeer. ❤️

 • Jacqueline schreef:

  Ze zeggen wel eens toeval bestaat niet. Ik zat even vast in mijn gedachten. En daar was je mail. Dank je wel lieve Marian

  • Marian schreef:

   Geen dank, lieve Jacqueline. Synchroniciteit is zo mooi om te zien en/of op te letten. ❤️ Dankjewel voor je reactie.

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

  Download Gratis 17 Tips Van Jezelf Houden

  17 tips Van Jezelf Houden
  >