Girls boek – Gedachten en Mooie Momenten

Girls Gedachten en Mooie Momenten

Altijd met anderen bezig?
Kies eens wat vaker voor kindfulness

(girls, deze is voor jullie!)

Je matties en je besties betekenen alles voor je. Logisch! Voor geen goud zou je ze willen inruilen. En dat hoeft natuurlijk ook niet. Maar door altijd met anderen bezig te zijn, kun je jezelf wel eens vergeten.

Ik ben groot fan van me-time. Voor mij geen dag zonder dat ik even tijd voor mezelf neem. Om bij mezelf in te tunen, mijn energielevel te peilen, lekker te dagdromen of terug te denken aan leuke herinneringen. Dit gun ik jou ook. Want je eígen bestie zijn, is minstens zo belangrijk als jouw BFF’s.

Kindfulness 

Als je bezig gaat met het girlsboek Gedachten en mooie momenten, ontstaat me-time en kindfulness. Deze combinatie versterkt de verbinding met jezelf en verbetert je eigenwaarde. Waarom dat zo belangrijk is? Als je jezelf geen leuk persoon vindt of slecht over jezelf denkt, ben je altijd afhankelijk van anderen om je goed te voelen.

Het is fijn als je niet alleen op anderen hoeft te vertrouwen, maar dat je ook op jezelf kunt terugvallen. Ook als je een beslissing moet nemen of iets moet doen waar je tegenop ziet.

Girls gedachten en mooie momenten

Schrijven was voor mij de eerste echte stap naar persoonlijke ontwikkeling. Het bracht me veel inzicht, rust en plezier. Zo kwam ik op het idee van het boek Gedachten en mooie momenten. Inmiddels is dit een bestseller en komt het tweede deel eraan. En nu dus ook een te gekke girls-versie.

Met dit girlsboek geef je jezelf ruimte om creatief te zijn en te reflecteren op jezelf. En om situatie of gevoelens die je bezighouden een plek te geven. 

Hoe gaat het écht met je? 
Waar word je blij van? 
Wat zou je eigenlijk willen veranderen? 

Door zelfreflectie kom je meer over jezelf te weten en krijg je een beter beeld van de dingen die, behalve je vrienden, ook belangrijk voor je zijn.

En je gaat vast ook inzien hoe fijn het is om tijd met jezelf door te brengen (als je dat nog niet wist). Vaak worden we opgeslokt door allerlei moetjes (huiswerk, kamer opruimen, de afwas), je sociale leven (mega belangrijk) en social media en Netflix (ook onmisbaar). Dan vergeet je soms om tijd met jezelf door te brengen. Al is het maar een paar minuten per dag dat je alleen bezig bent met je eigen gedachten, gevoelens, doelen en dromen.

Hoe vaker je met het boek en positiviteit bezig bent, hoe meer positief denken een automatisme wordt. Zodat je met een optimistischere kijk terugblikt op de dag en – nóg belangrijker - op jezelf!

Jij bent de superster in jouw leven,
dus maak er iets supermoois van

De positieve boost

Bijkomend voordeel is dat het girlsboek alleen van jou is en jij dus bepaalt wat je erin schrijft, plakt en doet. Dit roept fijne gevoelens op, waardoor je je vanzelf beter gaat voelen. Ook wanneer je je niet oké voelt. Door het boek heen bladeren, heeft dan al effect. Dat komt doordat je met het girlsboek vooral bezig bent met alles wat goed voelt en leuk is.

In het dagelijks leven zijn we geneigd om vooral naar de dingen te kijken die verkeerd gaan. Bijvoorbeeld wanneer iemand vervelend of gemeen tegen je doet. Ook we vergelijken onszelf met anderen en zijn ontzettend kritisch en veroordelend over onszelf. Deze negatieve mindset kun je veranderen met het boek Gedachten en mooie momenten.

Als je als tiener leert om terug te kijken op je dag en op jezelf, kun je dit ook makkelijker als je volwassen bent. En dat scheelt veel gedoe. Omdat je situaties en emoties makkelijker herkent (je bent je er bewuster van) en daardoor kun je er beter mee dealen en het loslaten of accepteren (aanvaarden).

Weet dat jij een geweldig en uniek persoon bent. Er is maar één iemand precies zoals jij en dat ben je zelf. Iedereen die je vertelt dat je niet oké bent, heeft het mis. Want jij bent de superster in jouw leven. Dus maak er iets supermoois van.

Schrijf, knip, teken of plak er daarom lekker op los. Verzamel de dingen die voor jou belangrijk zijn. Alles wat je bezighoudt en wat je wilt onthouden voor later. Dit zijn de dingen die jou maken wie jij bent. Het is chill om te doen en het is een uniek naslagwerk voor later.

Ik daag je uit om nu iets liefs over jezelf te zeggen (of denken):

Ik ben… 

Jij bent perfect zoals je bent, echt waar. En dat mag jouw girlsboek uitstralen.

Heel veel plezier!

Je kan het!

With love, 

Over de auteur

Gepest op school, opgevoed zonder liefde met aan alcohol verslaafde ouders. Hierdoor was ik verlegen, onzeker, ik had totaal geen (zelf)vertrouwen. Ik was bang om ‘gezien’ te worden, ik had altijd het gevoel niet goed genoeg te zijn en sterk de goedkeuring van andere mensen nodig.
Mijn moeder is in mijn armen overleden en dat was de turning point in mijn leven. Lees meer >>>

Marian


Tags


Misschien vind je dit ook leuk:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Download Gratis 17 Tips Van Jezelf Houden

17 tips Van Jezelf Houden
>