Gezond bewegen en eten weten we, maar wat nog meer om af te vallen? 8 tips!

Dat het zaak is om meer te bewegen en gezond te eten weten we natuurlijk allemaal. Maar wat kan je nog meer doen om op een  gezonde manier af te vallen? Afvallen heeft met veel meer factoren te maken. Hoe komt het dat de één wel kan afvallen en de ander niet?

Ik heb aan deze blog het afvallen gekoppeld maar het kan net zo goed gaan over hoe jeje gelukkiger in je leven kunt voelen. Ik krijg de laatste tijd veel reacties binnen dat ik minder blog over het afvallen. Naar mijn idee zijn onderstaande tips een goede aanvulling als je graag wat kilo’s kwijt wilt.

Vergroot je succes met onderstaande tips.

Acht tips om af te vallen

Houd van jezelf en van je lichaam

Kijk niet naar andere mensen maar naar jezelf. Het heeft geen zin om het lichaam van iemand anders na te streven want jij bent JIJ. Ga van je lichaam houden. Als je wat kilo(s) wilt verliezen dan ben je (on)bewust niet blij met je lichaam zoals het nu is. Dat is jammer.

Je lichaam is het huis waarin je woont. Daar dien je goed voor te zorgen. Koester het! Kijk naar jezelf en benoem de punten die je mooi vindt aan jezelf. Leg je focus op het mooie van je lichaam en NIET op wat er volgens jou niet goed aan is.

Gebruik nagellak en lingerie

Voor de vrouwen onder ons :-)!
Iedereen kan er mooi en stralend uitzien. Het maakt niet uit wat je kledingmaat is of hoe je er nu uitziet. Nieuwe lingerie doet wonderen! Je denkt misschien dat lingerie niet gezien wordt maar het straalt door alles heen. En gebruik je nagellak? Het klinkt misschien raar nu het buiten winter is maar juist dan! Je zult het verschil voelen. Alleen al door lingerie te dragen en je nagels te lakken zul je je anders voelen. Speel eens met je uiterlijk! Maak er een feest van!

Relax

Ik heb er net een heel artikel over geschreven. Klik hier om het te lezen. Zorg voor ontspanning voor jezelf. De boog kan niet altijd gespannen staan. Als jij je energie weer oplaadt dan kan je er weer tegen aan en zie je het ook allemaal zonniger in. Je zult het ook langer volhouden om gezonder te eten omdat je je goed en ontspannen voelt.

Zelfvertrouwen

Heb jij genoeg zelfvertrouwen? Door meer zelfvertrouwen te krijgen ga je anders om met jezelf. Zelfvertrouwen hebben en/of krijgen is net zo belangrijk als gezond eten.

Waar ben jij niet blij mee?

Schrijf eens op waar je niet blij mee bent in je leven. Heb je een baan maar vind je deze absoluut niet leuk? Heb je te weinig of juist teveel vrienden? Schrijf het eens op en kijk wat je kan veranderen. Het hoeven maar kleine stappen te zijn die een groot verschil kunnen maken.

Succesverhalen

Ken jij mensen die hebben bereikt wat jij gaat zou willen? Schrijf deze mensen een mail en vraag wat zij gedaan hebben. Omring je met echte verhalen. Google eens rond en print de positieve verhalen uit. JIJ kunt het ook en focus je op het positieve.

Geef niet op

Het is makkelijk om het op te geven als het allemaal niet mee lijkt te zitten. Houd je doel voor ogen. Het gaat vaak niet vanzelf. Word enthousiast waarom je je doel wilt halen. Als je enthousiast bent dan hou je het ook makkelijker vol. Waar ik altijd tegenaan loop is dat als ik een paar kilo kwijt ben dat ik dan denk dat ik wel weer wat extra’s mag. Dit is natuurlijk een valkuil. Het is van belang om je zelf te beheersen en weer dat doel voor ogen te zien. Plak overal  papiertjes op met waarom het graag wilt.

Dankbaarheid

Ik heb net het boek The Power van Rhonda Byrne gelezen en daar komt dankbaarheid ook weer eens uitgebreid aan de orde. Dankbaarheid, ik geloof hier heilig in. Afvallen lukt vaak niet omdat je vaak richt op wat je niet wilt, overgewicht. Richt je op wat je wel wilt, je happy voelen met een lichaam wat bij je past. Als je dankbaar bent voor wie je bent dan zal je je ook minder gaan vergelijken met andere mensen. Hierdoor bouw je weer meer aan je zelfvertrouwen en zelfbeeld.

Ik zal over het stuk van dankbaarheid uit het boek The Power een apart blogbericht maken.

Heb jij nog aanvullende tips? Geef hieronder een reactie en help daarmee ook weer andere mensen. Als het artikel waarde voor je heeft, wil je dan op de “vind ik leuk” knop drukken?

Je kunt me ook volgen op twitter of facebook.


online adverteren www.m4n.nl


Tags

afvallen, dankbaarheid, houd van jezelf, succesverhalen, The Power, zelfvertrouwen


Misschien vind je dit ook leuk:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Gratis Meditatie voor Loslaten Just Be You

Download Gratis Mediatie Loslaten van Angst,
Zorgen en Stress

>