Geldzorgen

Soms kunnen de meest kleine gesprekjes met een vreemde, de hoop of steun geven die je nodig hebt zonder dat diegene zich er bewust van is.

Geldzorgen

Laatst stond ik bij de supermarkt. Voor de boodschappen nog even mijn rekening bekeken en zag dat er iets was afgeschreven waardoor ik niks meer kon opnemen.

“Shit” ik kan het wel mooier verwoorden, maar het is niet mooier. Dit ene woordje omschrijft het moment precies. Ramon was naar het werk en had zijn portemonnee bij zich. Ik realiseerde me dat ik nog een vol zegelboekje had gespaard, en met wat creatief gepuzzel de nodige tijd kon overbruggen, tot mijn saldo weer positief was. Zo hoefde ik Ramon ook niet extra te belasten met geldzaken, want laten we eerlijk zijn, geld geeft stress.

Zeker de afgelopen jaren, ons huishouden is niet arm maar met soms moet ik behoorlijk creatief zijn. Met een zwaar gevoel ga ik met mijn dochter naar de supermarkt. In de rij bij de service balie heb ik het gevoel dat heel de wereld me bekijkt en ziet dat ik de zegels nodig heb voor boodschappen.

“Gaan we nu naar huis?” vraagt Merel. “Nee, nu gaan we eerst boodschappen doen.” zeg ik tegen Merel en besef dat ik mezelf verraden heb. Het meisje achter de balie kijkt me met een glimlach aan.

Ik draai me om en er staat een oude dame achter me met een bos bloemen. Ze had gehoord wat ik had gezegd. “Geeft niets moedertje.” lacht ze me toe. “meisje de crisis die wij vroeger mee hebben gemaakt was nog vele malen erger. Krappe tijden zijn goed voor je! Het leert je waarderen wat je hebt. Je leert je kinderen een waardevolle les. Geld maakt niet gelukkig, maar liefde wel!”zegt ze.

Ik kijk de mevrouw aan en wil haar het liefst een knuffel geven. Dit is net wat ik nodig had op dit moment. Ze ziet dat het me raakt en geeft me een knipoog en knijpt in mijn arm. Ik bedank de dame en ze loopt naar de balie, Merel zegt de mevrouw nog gedag en onze wegen scheiden zich weer. Ieder gaat zijn eigen weg.

Maar er is er is wel een verandering opgetreden, ik loop anders de winkel in. Mijn schaamte is weg, mijn rug recht en klets gezellig met Merel. Deze mevrouw had helemaal gelijk, geld maakt niet gelukkig, dit soort momenten wel! Merels geluk momentje van die dag. Het worstje bij de vleesafdeling!

Dit vind je misschien ook interessant: 

Wat als geld er niet toedoet: inspirerende video

Omgaan met kinderen en geld

Tien tips om je rijker en gelukkiger te voelen

Een inspirerend verhaal


Tags

crisis, geld, geldzaken, geldzorgen, krappe tijden


Misschien vind je dit ook leuk:

Geldzorgen

Geldzorgen

Spiritueel geldbewustzijn

Spiritueel geldbewustzijn
 • Marloes schreef:

  Dank je wel voor je heerlijke en eerlijk verhaal!

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  Gratis Meditatie voor Loslaten Just Be You

  Download Gratis Mediatie Loslaten van Angst,
  Zorgen en Stress

  >