Eet langzaam en stop met eten voordat je ‘vol’ zit.

In mijn jeugd heb ik één ding niet geleerd en dat is langzaam eten.

Wij hadden vroeger thuis altijd een ‘zaak’ aan huis. We hebben een cafe, cafetaria, pension en/of hotel gehad en ik heb vroeger nooit op tijd gegeten

Als we dan gingen eten had ik vaak zo’n honger dat ik in een mum van tijd alles naar binnen propte en het liefst zo veel en snel mogelijk. Geen wonder dat ik zo’n klein dik propje was 😉

Ik heb hier wel iets van afgeleerd maar niet heel veel. 

Waarom op tijd stoppen met eten? 

Je lichaam geeft pas na 20 minuten het signaal dat je ‘vol’ zit. 

Ik heb het vaak zo meegemaakt dat ik lekker bleef eten omdat ik nog trek had om dan na een tijdje te merken dat ik veel te veel had gegeten. Dan voel je je weer niet lekker omdat je teveel hebt gegeten en door het velen eten. Heb je dat ook wel eens meegemaakt? 

Het gaat dus om 20 minuten! 

Stop met eten wanneer je nog een beetje trek hebt. Spreek met jezelf af dat als je na de 20 minuten nog trek hebt dat je nog wat mag eten. Je zal zien dat je trek echt over is! 

Langzaam kauwen. 

Om langer te genieten van het eten is het verstandig om je eten goed te kauwen. Een belangrijke vuistregel hiervoor is: 25 keer kauwen! Je maaltijd duurt hierdoor langer en je geniet er meer van. Teven wordt het eten goed gekauwd waardoor de vertering weer makkelijker is.  

Eet jij snel? Leuk als je hieronder een reactie achterlaat. 

[social_warfare]


Tags

kauwen, langzaam eten


Misschien vind je dit ook leuk:

Vijf redenen om langzamer te eten!

Vijf redenen om langzamer te eten!
 • Brenda schreef:

  Haha, ik was vroeger al als laatste klaar en dat ben ik nog steeds. Vroeger om de reden dat ik het eten soms gewoonweg niet lekker vond, nu om de reden omdat ik het niet lekker vind om zo snel te eten.
  Ik heb dan ook zelden last van een ‘te-veel-gegeten’ buik.

 • Jep… ik eet ook te snel, dan krijg ik vaak de hik of het wil niet zakken;-) Dan wil je het overigens wel laten!

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

  Download Gratis 17 Tips Van Jezelf Houden

  17 tips Van Jezelf Houden
  >