Een gouden toekomst – Erik Smithuis.

Een gouden toekomstEen gouden toekomst

Een verhaal over de 7 sleutels voor je dromen
Auteur: Erik Smithuis

Dit boekje meet ongeveer 18,5 cm x 12 cm en bevat 139 pagina’s. Lekker handzaam en het leest als een trein! In een paar uurtjes uit, achter elkaar door gelezen. Maar vergis je niet, ondanks het bescheiden formaat beschrijft het een groots verhaal, met een mooie onderliggende boodschap: ‘keer terug naar jezelf en terug naar de liefde’.

Als ik een boek lees om er later een review over te schrijven voor JBY, dan heb ik altijd plakkertjes in de aanslag om belangrijke stukken tekst te markeren, zodat ik ze later gemakkelijk terug kan vinden voor de review. Nou, volgens mij spreekt de bijgevoegde foto boekdelen! Ik denk dat er geen één pagina zonder plakkertje is!

een gouden toekomst

Een Gouden Toekomst

Een gouden toekomst is als een gids voor iedereen die zelf een toekomst wil creëren die gebaseerd is op authenticiteit en liefde.

Op de achterkant van het boek staat o.a.: ’Een gouden toekomst is een helder geschreven boek met een diepere laag, voor iedereen die zijn leven een bijzondere invulling wil geven.’

En wie wil dat nou niet? In een paar uurtjes wordt je meegenomen in het leven van John, 35 jaar, booming carrière, mooie vriendin en hij woont in een penthouse in Dubai.  Een snel leven, gedomineerd door geld, macht en aanzien.

Een onverwachte wending, een indrukwekkend gesprek met een oude man en een merkwaardig ‘toeval’ brengt hem uiteindelijk in Italië. Daar verblijft hij een week bij David, een bekende levensfilosoof en zijn vrouw Lisa, in het prachtige Umbrië nabij Assisi.

David vertelt hem over de eeuwenoude legende van ‘de deur met de zeven gouden sleutels’. Een verhaal over verlangen, geloof, liefde en vrijheid. De zeven sleutels staan symbool voor de zeven eeuwige principes om dromen te vervullen, om successen te behalen.

Vervolgens neemt David John elke dag mee om een van de sleutels te onthullen aan de hand van ontmoetingen en gesprekken met inspirerende, wijze leraren, speciale plekken en verhalen.

Na een week nemen ze afscheid en keert John terug naar Dubai, met een rugzak vol nieuwe inzichten en een vast voornemen het helemaal anders te gaan doen. Zijn dromen de ruimte te geven, te gaan leven vanuit zijn hart.

Ik heb het boek in een ruk uit gelezen, ik wilde het gewoon niet wegleggen. Bijna gulzig heb ik ieder woord als een soort spons geabsorbeerd. Ik wilde zelf John zijn en aan de hand meegenomen worden door David. Ingewijd worden in de geheimen van een zinvol en vervuld leven. Mezelf laven aan de schoonheid van Umbrië en me overgeven aan de mediterrane gastvrijheid. Zucht.

Een klein boekje, een groots verhaal. De boodschap is helemaal helder en duidelijk.

Hoe heeft het toch zover kunnen komen? Hoe is het toch mogelijk dat we massaal het vertrouwen in het leven zelf, in onszelf, zijn kwijt geraakt?

David brengt het belang van balans weer even scherp in beeld. Balans op ieder vlak van ons leven, fysiek, mentaal, spiritueel, in relaties etc.

Dit boek is voor iedereen goed leesbaar, ook als je niet zo ‘spiritueel’ ingesteld bent. Het geeft je echt een reality-boost. De uitdaging zit hem vooral in het toepassen van de zeven gouden sleutels in je eigen leven. (En die zeven sleutels verklap ik niet, het boek is echt de moeite waard om te lezen).

Over de auteur:

Erik Smithuis (1969) is een toonaangevende spreker op het gebied van ondernemerschap en persoonlijk leiderschap, en succesvol ondernemer. Hij is getrouwd en heeft twee kinderen.  Al meer dan 15 jaar wordt hij geboeid door de principes achter zakelijk en persoonlijk succes. In 2003 richtte hij ICM Opleidingen & Trainingen op, samen met Harrie-Peter Roefs. ICM is inmiddels één van de 5 grootste instituten in Nederland op het gebied van leiderschap, management en communicatie.

Zijn missie:

 • Leven vanuit je eigen kracht en talent
 • Mensen inspireren én een voorbeeld zijn in het volgen van je droom
 • Met succes bouwen aan organisatie en maatschappij

Mij heeft hij in elk geval geïnspireerd om te leven met vertrouwen en om de zeven sleutels in de praktijk te gaan brengen.

Over de auteur

Gepest op school, opgevoed zonder liefde met aan alcohol verslaafde ouders. Hierdoor was ik verlegen, onzeker, ik had totaal geen (zelf)vertrouwen. Ik was bang om ‘gezien’ te worden, ik had altijd het gevoel niet goed genoeg te zijn en sterk de goedkeuring van andere mensen nodig.
Mijn moeder is in mijn armen overleden en dat was de turning point in mijn leven. Lees meer >>>

Marian


Tags

een gouden toekomst, erik smithuis, geloof, jezelf, liefde, nieuwe inzichten, verlangen, vrijheid


Misschien vind je dit ook leuk:

Kerstboodschap

Kerstboodschap
 • mijn gouden sleutel is een toverwoord: DOEN !

  • Dat is een mooie, Ina. Ik denk dat stappen nemen oftewel AKTIE een cruciale stap is. Dank je wel voor je mooie gouden sleutel!

   Warme groet, Marian

 • Leef bij de dag en zilver is ook al heel mooi….

 • Doen waar jij je fijn bij voelt en daar je op richten.

 • Sandra schreef:

  Mijn gouden sleutel: denk in mogelijkheden en niet in beperkingen, geloof me er gaat een wereld voor je open !!!

 • Lisanne schreef:

  Mijn gouden sleutel: altijd denken dat het wel weer een keer positief wordt, het leven heeft eenmaal up en downs!

 • rene fox schreef:

  Ik denk dat de gouden sleutel voor een mooie toekomst ligt in het volgen van je hart.
  Elke dag je aandacht naar je hart brengen en voelen wat je voelt.
  Als er daarna ideeen in je opkomen die uitvoeren hoe lastig dat soms ook is.
  Dus de gouden sleutel voor een mooie toekomst is het volgen van je hart, denk ik.

 • Ik sta op het punt om een nieuw leven te beginnen, zou dit de sleutel tot mijn gouden toekomst zijn. Ik ben erg benieuwd wat dit boek me kan brengen!!

 • Mijn gouden sleutel voor mijn toekomst is: Tevreden zijn met wat je hebt en niet steeds meer verlangen. Dat zal uiteindelijk niet gelukkig maken.

 • Haalbare doelen stellen en een goede balans vinden om deze te behalen.
  Niet altijd maar moeten moeten moeten (wat tegenwoordig zo lijkt te horen) om de toekomst te krijgen die je wilt hebben maar de kunst is om tijden deze reis te genieten van de reis en de kleine en dagelijkse dingen.

 • Sandra schreef:

  Vorige jaar tijdens een retraite, heb ik inzicht gekregen waar ik mijn gouden sleutel zou kunnen vinden. Een week waarin ‘ stilte’ en ” in het nu zijn” waardevolle en inspirerende ervaringen brachten. In het begin was het in stilte zijn best eng maar aan het eind van de week wilde ik niks liever dan terug keren naar mezelf. De heerlijke rust die ik bij mezelf voelde, die mij in liet zien dat ik ook zonder angsten kon leven. Het leven in de toekomst of het verleden zorgen voor veel onrustige gedachten. Door in het nu te zijn en op je adem te vertrouwen ging ik heel anders waarnemen en kon ik vanaf dat moment meer genieten. Genieten van het pad dat ik had ontdekt, ik had bij de retraite mijn gouden sleutel gekregen naar een mooie toekomst. Mijn gouden sleutel is mindfulness. Het is een sleutel die mijn leven erg heeft verandert en die ik blijf gebruiken om steeds nieuw deuren te open waaruit waardevolle inzichten komen op verschillende vlakken (o.a. liefde, relaties, spiritualiteit). Waardoor ik in mijn eigen kracht kan blijven geloven.

 • Mijn gouden sleutel voor een mooie toekomst is respect voor elkaar kunnen opbrengen. Iedereen mag zijn zoals hij/zij is. Elkaars goede en minder goede eigenschappen accepteren en bereid zijn om samen ergens voor te gaan. Samen de schouders ergens onder zetten. Anders maar samen.

 • Het leven nemen zoals het komt.Heb al genoeg tegenslagen gehad en heb nu ook besloten dat alles wat op mijn pad komt te nemen zoals het komt omdat alles een reden heeft en uiteindelijk kom je er altijd sterker uit dan dat je erin bent gegaan. Leef je leven per dag en kijk niet achterom want je kunt het toch niet meer veranderen,

 • Lian Kempers schreef:

  Een gouden toekomst is voor iedereen weggelegd!
  Maar dat ligt eraan in hoeverre jij ervoor vecht!
  Zie het leven gewoon wat positiever in.
  Dan krijg je in de normaalste dagelijkse dingen weer zin.
  Geniet van de zon en van de regen!
  Want leven, doe je maar voor even!

 • Baukje van Lierop schreef:

  Ik zou erg graag dit boek winnen! Ik ben veel bezig met spiritualiteit maar in mijn leven wil het maar niet vlotten. Door een ernstige ziekte zit ik al 2 jaar aan mijn bed gekluisterd. Ik weer dat niets voor niets gebeurd, maar ben er van overtuigd dat als ik bepaalde ‘lessen’ leer ik mijn ziekte zal overwinnen!
  Zou het antwoord op mijn vragen en de sleutel tot mijn genezing misschien in dit boek te vinden zijn?
  Ik ben er klaar voor mijn lessen onder ogen te zien en te leren!

 • Ingrid schreef:

  Ik ga hèt oude loslaten en opnieuw beginnen en veel tijd aan mezelf besteden.
  Iets wat je nooit gekregen hebt kan je ook niet missen.
  Ik heb mijn ziel en zaligheid gegeven en nooit respect gekregen.
  Ik verwacht niets meer en ben blij met wat ik nog heb.
  Geniet van elke dag en neem je rust .
  De gouden sleutel ben je zelf, want achter iedere deur schuilt wel ellende.

 • “Hoop is een ontwaakte droom”,
  dus zorg dat je bewust bent van je dromen….

 • Pascale schreef:

  Het klinkt heel paradoxaal maar mijn gouden sleutel voor de toekomst is leven in het “nu” en juist niet teveel bezig zijn met die toekomst. Dat lukt me ook niet altijd in de waan van de dag maar ik werk eraan.

 • Savannah schreef:

  Mijn sleutel heeft meerdere ‘kleuren’!!!
  …….Dankbaarheid, liefdevol geven en leven en genieten van al het moois dat ik mag ervaren 🙂

 • Ik heb gemerkt dat ik door contact te maken met “‘nieuwe mensen”‘ en op nieuwe , nog onbekende evenementen af te stappen , ik vaak nieuwe mogelijkheden krijg aangeboden om mijn bedrijfje meer bekend te geven en later zelf ook aan z ‘on evenement mag meedoen.
  Dat is mijn gouden sleutel….geloven in jezelf, waar je voor wilt staan en dat ook naar anderen te uiten….zij kunnen jou verder helpen….

 • Els Van Meerssche schreef:

  Wou ik nog even bijvoegen….
  Ben op 1 maart jarig en deze gouden sleutel zou het mooiste geschenk zijn om aan dit nieuwe levensjaar te kunnen beginnen…

 • Els Van Meerssche schreef:

  Mijn gouden sleutel is te weten en te voelen met heel mijn hart en ziel wat het leven van mij verwacht en dan te kunnen leven vanuit mijn ziel, mijn levensdoel zodat ik ook anderen kan inspireren om op zoek te gaan naar hun gouden sleutel….

 • Carola schreef:

  Mijn gouden sleutel zoek ik in mezelf. Ik zie het hier en daar echt al glinsteren. En op mijn reis naar de gehele sleutel zou ik graag dit boekje gebruiken. Hij ligt er, ik zie hem al een beetje, nu de rest nog……………………

 • Esther schreef:

  Mijn gouden sleutel zit in mij, alleen ik ben degene die de sleutel zo kan draaien dat de deur open gaat. Daarbij heb ik natuurlijk wel de juiste handvaten nodig en uiteraard moed, geduld, compassie en zelfreflectie. Misschien dat dit boek een handvat voor mij bevat om de sleutel in goud te kunnen veranderen.

 • Jannie van wijk schreef:

  Mijn leven…jou leven…de sleutel van..
  Ohhh wat een prachtig plan..
  Te gaan lezen om te inspireren…
  De sleutel om te openen te leren..
  Mijn leven ..jou leven…eigenlijk maar even..
  De poort ..de sleutel van geluk….de poort naar
  Niet 1 maar zeven…wow wat bijzonder echt waar !!

 • katinka schreef:

  Mijn gouden sleutel, is dankbaar zijn en genieten van alle mooie dingen in het leven. Verder ben ik bezig om te leren mezelf helemaal te accepteren zoals ik ben. Een lange weg al afgelegd en stukje bij beetje gaat het mij steeds makkelijker af, ik ben heel erg benieuwd naar het boek!

 • Marieke schreef:

  Mijn gouden sleutel is de bevrijding van- en ín mijzelf.
  Na 15 jaar worstelen met een eetstoornis ben ik nu hard op weg mijzelf te bevrijden van alle ballast en een onverwerkt verleden.
  Mijn toekomst zal vrij zijn, met een open hart en open mind en eindelijk dáár waar ik hoor te zijn.
  Na al die jaren mijzelf leren kennen en (weer) herinneren wie ik ben is met recht mijn gouden sleutel, mijn bevrijding en mijn toekomst.

 • Als gouden sleutel ben ik heel zuinig met de warmte en energie die mensen met mij willen delen.
  ik wil mijn wereldje groter maken proberen mijn medemens te respecteren en te warderen.
  met respect en ieder in zijn of haar waarde laten.Zou graag kennis willen maken met de andere goude sleutels en ondekken wat daar achter schuild?

  Lenneke

 • Als gouden sleutel zie ik voor me zelf het ontwikkelen van de mogelijkheid om geweldloos te kunnen communiceren, of te wel recht vanuit mijn hart, heel dicht bij mijn gevoel. De leerweg die ik voor me zelf heb ontwikkeld bestaat uit verdieping, en met het intense streven en volste vertrouwen eens zal het me lukken, gewoon doen. Laat me ook eenieder succes wensen bij het vinden en invullen van zijn of haar gouden sleutel.

 • het begint bij een vriendelijk woord, een vriendelijk gebaar…en het breidt zich vanzelf alle kanten uit!

 • Bijna een jaartje aan het herstellen en belangrijk op dit moment is om erg zuinig en verstandig om te gaan met mijn eigen energie en kracht. Nog meer balast uit het verleden los laten, dingen overboord gooien die me verhinderen om te concentreren op wat echt belangrijk is en haalbaar is voor mezelf.
  Misschien is dit wel “de gouden sleutel “ om weer heel gezond en energierijk door het leven te stappen.
  Benieuwd welke sleutels aangereikt worden naar een “gouden toekomst”.

 • Mijn gouden sleutel tot succes is steeds beter aanvoelen wat ik (mijn lichaam en mijn geest) nodig hebben. Gezond leven, genieten, rust, uitdagingen. Zo kom ik steeds dichter bij mijn gevoel. Het gaat niet vanzelf, en soms met een pas vooruit en vervolgens twee achteruit, maar dit is mijn pad.

 • Mijn gouden sleutel: innerlijke vrede. Je kan je innerlijke vrede behouden door het door te geven!

 • L Kroon schreef:

  Ik probeer elke dag meer liefde toe te laten en uit te dragen, m.a.w. door het meer e meer openen van mijn hart, kan ik ook meer liefde zien in en buiten mijzelf.

 • Hoi,

  Voor mij is tot nu toe de gouden sleutel het geloof in de lichtwereld of hoe mensen het ook wel beschrijven ´goddelijke wereld´, ´hiernamaals´. Het geloof dat er veel meer om je heen is geeft mij steun, hoop en vertrouwen dat het in de toekomst allemaal goed mag komen. Vaak verlies ik wel eens de hoop dat vele nare voorvallen die ik de laatste tijd heb meegemaakt niet meer goed komen maar tot nu toe probeer ik toch de moed voor de toekomst te halen uit het gevoel dat er altijd helpers zijn die voor je zorgen en je helpen.

  Groetjes !

 • Mijn gouden sleutel voor een mooie toekomst is ervoor te zorgen dat ikzelf in balans blijf (innerlijke rust) en door meer te genieten van de mooie dingen in het leven en door liefde te geven aan de mensen die het dichtste bij me staan want als zij gelukkig zijn ben ik het zelf ook!

 • Babette schreef:

  Mijn gouden sleutel voor een mooie toekomst vol liefde en plezier,
  vind ik al lezend op jullie website hier!
  Door dit boek zal ik het slot naar een gouden toekomst open kunnen maken,
  omdat het vol met inspiratie zit, die mij in mijn hart kan raken!

 • Jolanda schreef:

  Mijn gouden sleutel is (routinematig) aandacht besteden aan mezelf, en dan vooral door te schrijven. Regelmatig ga ik er even voor zitten om op papier mezelf te interviewen. Hoe gaat het? Waar sta ik? Herken ik iets uit het verleden dat ook zo verliep? Het helpt dan ook om oude ‘interviewtjes’ terug te lezen, of lijstjes met voornemens. Leuk om toedoen en ontzettend leerzaam. En na zo’n moment kan ik weer een tijdje vooruit!

 • Lianne schreef:

  Mijn gouden sleutel is mijn hart volgen, vertrouwen in wat ik kan en dus uiteindelijk mijn eigen praktijk beginnen zodat ik anderen kan helpen. De controle loslaten en openstaan voor ’toevalligheden’ waardoor het leven steeds leuker wordt….

 • Dikkiedik schreef:

  Mijn gouden sleutel is reflectie. Ik bouw elke dag de tijd en de rust in om op mijn dag terug te kijken, wat ging goed en wat ging minder goed. Ik gebruik daarbij de reflectiemethode van Korthagen, het maakt dat ik, of ik wil of niet, eerlijk naar mijn eigen gedrag moet kijken.

 • Mijn gouden sleutel voor een mooie toekomst is … LIEFDE! Ik ben van mening dat de mens (ondanks de hoeveelheid bagage die hij of zij met zich meedraagt) het liefst een beetje liefde van zijn medemens wil ontvangen. Dit betekent dan ook dat ik dit boek met liefde weg wil geven aan een dierbaar persoon die op dit moment op zoek is naar haar eigen gouden sleutel voor een mooie toekomst.

 • Innerlijke rust is mijn gouden sleutel..ik ben er nog naar op zoek..maar ben er al onderweg naartoe…
  Groetjes Esmee Cooiman

 • Marlies schreef:

  Mijn gouden sleutel voor de toekomst is mezelf zijn en waarderen van de kleine dingen die erzijn. Dankbaarheid.
  Lijkt me een top boek! Ik wil wel meer sleutels hebben 😉

 • jacqueline schreef:

  Mijn gouden sleutel is……proberen iedere dag dankbaar te zijn, ook al zit het gigantisch tegen..liefs Jacqueline

 • Elsbeth schreef:

  Mijn goud sleutel voor een mooie toekomst is :
  Andere helpen, met wat ik zeg maar weg kan geven, zo ben ik nu al bezig met project 2tegen1zaamheid, ouderen meer in het leven te zetten. daarbij ga ik ook binnenkort naar de bloedbank om mijn bloed te geven, ik heb genoeg 😉 en als ik misschien iemand anders zijn leven daar mee kan redden, waarom niet? elke dag krijg ik dingen door, omdat ik er nu open voor sta.
  Misschien ook wel nog iets doen voor de voedselbank…. ik sta in mijn kracht! en er kan alleen nog maar meer bij komen 😉 Ik zie in dat het leven mooi is, en je zo rijk bent als je andere kunt helpen.

  Fijne dag vandaag !

  Groetjes Elsbeth

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

  Download Gratis 17 Tips Van Jezelf Houden

  17 tips Van Jezelf Houden
  >