De Kunst van het Stralen: Review

De kunst van het stralen: Marlys Stradmeijer en Marlou van ParidonDe kunst van het stralen
Inzichten voor een stralend leven.
Auteurs: Marlys Stradmeijer en Marlou van Paridon

Jij kent vast ook wel iemand die van nature lijkt te stralen. Zo iemand die opvalt, ongeacht in welk gezelschap. Iemand met lichtjes in de ogen en een uitstraling die verder lijkt te rijken dan haar/zijn fysieke aanwezigheid. Zo iemand die de energie in haar/zijn omgeving kan doen veranderen, met alleen maar aanwezig zijn. Zo iemand waar de sleur van alledag geen vat op lijkt te hebben.

Misschien ben jij zelf wel zo iemand. Gefeliciteerd, want stralende mensen zijn, bewezen, aantrekkelijke mensen. Je kunt geen mooier compliment krijgen dan: ‘Wat straal jij!’ En dat heeft niets met de gangbare schoonheid normen te maken. Stralen is van een andere orde. Maar welke orde dan? Waar komt dat stralen vandaan?

De kunst van het stralen

De auteurs vroegen zich dan ook af: ’Waar ga je eigenlijk van stralen? Kun je dat beïnvloeden? En wat is het effect van stralen op je omgeving?’

In ‘De kunst van het stralen’ zijn Marlys en Marlou op zoek gegaan naar de alles omvattende vraag; ‘Waar komt stralen vandaan?’

Ze zijn begonnen met het interviewen van stralende, bekende Nederlanders. Bekende Nederlanders, omdat iedereen dan meteen begrijpt wat met stralen bedoeld wordt. (Maxima werd b.v. het meest genoemd als stralende persoon).

Het werden 12 openhartige gesprekken met o.a. Anita Witzier, Humberto Tan, Elle van Rijn, Giel Beelen, Bastiaan Ragas, Nurlaila Karim en Epke Zonderland.

Een quote van Bastiaan: ’Succes is de ultieme versie van jezelf worden”.

Het motto van Nurlaila: “Nam myoho renge kyo. Uit de diepste modder bloeit de mooiste lotus”.

Maar natuurlijk hoef je niet beroemd te zijn om te stralen. Ze interviewden ook minder bekende Nederlanders en hielden een landelijke enquête. Die resultaten zijn te vinden in een apart hoofdstuk: ‘Wat doet Nederland stralen?’ Belangrijkste bronnen van stralen blijken te zijn ‘contact met mensen/vrienden en kinderen’. Een belangrijke voorwaarde schijnt ‘rust ’te zijn.

Alles bij elkaar leverde al die gesprekken en gegevens een heleboel informatie op die uiteindelijk resulteerde in 12 inzichten m.b.t. stalen, die ieder afzonderlijk in een hoofdstuk belicht worden. Zoals eigenheid, positiviteit, acceptatie en b.v. flow.

Stralen is niet alleen voor mensen voor wie alles lijkt mee te zitten. Iedereen kan stralen mits je de juiste levenshouding aanneemt. En dat kost soms moeite maar levert meestal ook veel op.

In het laatste hoofdstuk vind je dan ook enkele oefeningen die je kunnen helpen om zelf stralender door het leven te gaan. Gerelateerd aan de 12 inzichten uit het boek.

Ik vind het een erg leuk boek. Stevig van formaat en papier. Met pagina grootte portret foto’s, uitgelichte quoten, inspirerende ondersteunde fotografie en overzichtelijk van opzet. De interviews zijn openhartig en onderhoudend. Ook is er voldoende aandacht besteed aan aanvullende informatie, fijn afgewisseld met de interviews. Ik houd van deze mix. Door de interviews is het niet alleen een theoretisch verhaal maar komt het onderwerp echt tot leven.

Een boek wat je steeds even oppakt om er wat uit te lezen of terug te lezen. Of om er even gericht een onderwerp uit te kiezen.

Lekker bladeren en je laten inspireren. Het is allemaal niet zo ingewikkeld, ook jij kunt stralen.

Het is ook een ideaal boek om cadeau te geven. Stralen is een onderwerp dat iedereen wel aanspreekt, waar iedereen wel een beeld bij heeft en een eigenschap die iedereen wil bezitten.

Ik kan dit boek van harte aanbevelen, doe je voordeel met de 12 inzichten en laat je inspireren door andere stralende mensen.

Ik wens je een stralend leven!

Over de auteurs:

Marlys is loopbaancoach en trainer en schreef over haar coach ervaringen in de rubriek ‘Lekker aan het werk’ voor Margriet. Ze geeft coaching, workshops en trainingen met als specialisatie Wat wil ik nou echt?, Persoonlijke kracht en Stralen!

Marlou is praktisch filosofe en begeleidt met haar bureau Schittering verandering in organisaties en personen. Zij is ook auteur van het boek ‘de ZIN aan het werk’, over bezieling in leven en werken.

Het idee voor dit boek ontstond tijdens de opleiding van Marlys tot coach.De ontmoeting met Marlou zorgde ervoor dat het idee eindelijk van de grond kwam.


Tags

de kunst van het stralen, marlou van paridon, marlys stradmeijer, stralen, stralende mensen


Misschien vind je dit ook leuk:

De Kunst van het Stralen: Review

De Kunst van het Stralen: Review
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Gratis Meditatie voor Loslaten Just Be You

Download Gratis Mediatie Loslaten van Angst,
Zorgen en Stress

>