De club van doorzetters

Geschreven door Rinskje:

Positief denken is goed! Het is fijn om met een positieve instelling in het leven te staan. Daarom is het bijna niet voor te stellen dat het tegen je kan gaan werken. En toch kan dit gebeuren. Tijd om daar eens aandacht aan te schenken.

Club van Doorzetters

Mensen die het mee hebben gemaakt zullen het waarschijnlijk beamen. Het is de club van de doorzetters, knokkers en harde werkers. De kantjes er vanaf lopen staat niet in hun woordenboek. Ze geven de moed niet op, gaan door en blijven lachen! Klinkt niet als een verkeerde instelling dacht ik zo! We vinden zulke mensen fijn om in onze omgeving te hebben, ze hebben een ongekende drive en willen alles zo perfect mogelijk doen.

Ondanks deze positieve instelling lopen veel mensen regelrecht een valkuil in. Al de bovengenoemde positieve punten zullen namelijk alleen maar in je voordeel blijven werken als je de balans weet te behouden. En juist daar zit hem de kneep. Vaak zijn mensen zo gedreven, zo gefocust om alles te laten slagen dat ze volledig vergeten om de weegschaal in balans te houden.

Herken jij jezelf in bovenstaande beschrijving? Let dan op! Laten we eerst eens de check gaan doen of de weegschaal nog wel in balans is.

Vooral de ‘ helpers’  ‘perfectionisten’ ‘strevers’ en ‘doorzetters’ onder ons, doe de check:

Heb je de laatste tijd last van:

Gedrag Emotioneel Fysiek
Onzeker Snel huilen Hartkloppingen
Onrustig Slechte concentratie Slecht slapen
Lusteloos Stemmingswisselingen Hoofd- en buikpijn
Weinig of juist veel eten Vergeetachtig Nek- en rugklachten
Sneller boos Veel piekeren en angst…….. Hyperventilatie
Meer roken/drinken Minder zelfvertrouwen Minder weerstand
Uit de weg gaan van sociale….
contacten
Niet meer herstellen van moeheid

 

Wees jezelf er goed van bewust dat het dan tijd is voor verandering.  Het is de hoogste tijd om te onderzoeken wat je energie gééft en wat energie van je néémt! Balans is wat er weer gevonden moet worden!

Voel jij jezelf net alsof je in een sneltrein zit? Dat je niet aan de noodrem mag trekken omdat je anders nooit meer op gang zal kunnen komen? Dan wordt het tijd om over te stappen in de stoptrein, misschien zelfs wel in een boemeltreintje…

Hoe eerder je overstapt,  hoe beter het is. Want die sneltrein heeft een bepaalde route met een heel vervelende eindbestemming. Ben je daar eenmaal aanbeland dan is de terugreis een zware en lange reis. Je kan maar beter op tijd overstappen.

De eindbestemming van de sneltrein heet: 

BURN OUT

Dat is niet wat de bedoeling was van al je inspanningen he! Dat dacht ik al… tijd om over te stappen.

Ben jij vergeten over te stappen? Of ben jij op tijd overgestapt? Ik waardeer het zeer als je een reactie wilt achter laten.


Misschien vind je dit ook leuk:

About the Author

Leave a Comment:

Add Your Reply