Dag 8 t/m dag 17 vriendelijke daden, aardig zijn.

Daar is ze weer ;-)!

Er is even een onderbreking geweest, maar zeker niet minder gedacht aan de uitdaging. Veel mensen hebben mij gevraagd; “ga je de uitdaging opnieuw beginnen?”  Ik ben helemaal niet met de uitdaging gestopt!

Wat is de uitdaging?

De uitdaging is drie weken lang elke dag een vriendelijke daad te verrichten.

Hoe begin je daarmee?

Koop ten eerste een heel mooi dagboek. Als je vervolgens gedurende drie weken je vriendelijke daden verricht, schrijf je op wat je hebt gedaan en wat voor gevoel je dat heeft gegeven. Vermeld hoe het de persoon, of personen, voor wie je aardig was heeft beïnvloed – als je dat tenminste weet, natuurlijk. En probeer je daden te variëren zodat je niet elke dag hetzelfde doet. Bedankbriefjes schrijven is bijvoorbeeld prima, maar je hebt er meer aan als je ook anderen dingen doet.

Verricht eens anoniem enkele vriendelijke daden en schrijf op welk gevoel je daarvan krijgt. De regel is dat niemand mag weten dat jij degene was die aardig was. Je zult zien hoe goed het je doet!

Ik heb wel even de tijd voor mezelf genomen die ik nodig had en ik kan met oprecht zeggen dat ik er weer ben en er weer zin in heb. 

Hoe komt dit?

Dankbaarheid. Dankbaarheid van de liefde van de mensen om mij heen en de vele mails die ik heb mogen ontvangen. De verbintenis die ik heb mogen voelen. 
Wanneer je bewust verbindingen aangaat met anderen, zal je leven zinvol voelen en het daarom ook zijn!

Wat heb ik de afgelopen dagen gedaan? Dat is vooral aandacht geven en luisteren en er zijn. 

Zelf ben ik weer even geheel bewust dankbaar. Een paar dagen geleden kwam ik weer mijn dankbaarheidsteen tegen die niet meer op een zichtbare plaats had gelegen. Dit idee heb ik van de film “the Secret”

Dankbaarheidssteen.

Bewust dankbaarheid oefenen is een van de krachtigste manieren om meer overvloed in je leven aan te trekken. Hou deze steen vast tijdens je dagelijkse meditatie, zet hem ergens neer waar je hem elke dag kunt zien of draag hem bij je in je zak, zodat hij je eraan zal herinneren om te reflecteren op de dingen waar je dankbaar voor bent. Dit zal helpen om je verlangens te vervullen. 

Tip: Zoek eens een steen of koop een steen en geef deze aan een persoon met een persoonlijke bericht erbij. 

Welke ervaring heb jij de afgelopen dagen gehad? Ik vind het leuk als je het wilt delen door hieronder een reactie achter te laten en/of op de “vind ik leuk” knop te klikken om het met anderen te delen. Alvast, dank je wel. Aardig van je!


Tags


Misschien vind je dit ook leuk:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Gratis Meditatie voor Loslaten Just Be You

Download Gratis Mediatie Loslaten van Angst,
Zorgen en Stress

>