Dag 1: Vriendelijke daden, aardig zijn

Hoe is het met jullie gegaan vandaag?

Ik heb heel veel reacties ontvangen via facebook, website maar ook via mijn mail. Veel reacties waren ook: “ik doe niet mee want ik ben al aardig.” Dat geloof ik vast maar misschien is het leuk om een inspiratie te zijn wat voor jou heel gewoon is of om je weer even te focussen en/of bewust te worden wat je eigenlijk doet.

Volgens ben ik in het dagelijkse leven echt wel aardig maar deze dagen van focus heeft mij al wel inzichten gegeven. Ik ben hier al wat langer mee bezig en ik merk dat ik altijd aardiger kan zijn vooral om momenten dat ik me geïrriteerd voel ;-).

Mijn dag vandaag:

Wow eindelijk dan gaan beginnen.

Ik heb wel een aantal momenten overdreven goede morgen gezegd en gelachen (is dat voor mij niet zo moeilijk).

Mijn ultieme aardig zijn:

Vandaag passeerde er een vrouw mij in de stad en er viel iets uit haar tas. Ik zag dat het een treinkaartje was en in eerste instantie was mijn neiging: doorlopen. Ik ben omgedraaid, kaartje gepakt en zag dat het een retourtje was die vandaag geldig was. Ik heb haar geprobeerd te roepen maar tevergeefs. Vandaag ben ik extra aardig, dus de achtervolging ingezet en haar het kaartje gegeven.

De reactie: Verbazing, een grote smile en een gestotter wat leek op dank je wel gestotter en verbazing op haar gezicht.

Lachend heb ik mijn weg weer vervolgd. Joeppie ik kan bloggen!

Reclame van sirre:

Weet je de reclame nog van vorig jaar?

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=_1-4LtZbqls[/youtube]


Welke ervaring heb jij vandaag gehad?
Ik vind het leuk als je het wilt delen door hieronder een reactie achter te laten en op de “vind ik leuk” knop te klikken om het met anderen te delen. Dank je wel, alvast. Aardig van je!
Tags

aardig zijn, vriendelijke daden


Misschien vind je dit ook leuk:

 • Gisteren begonnen met promotie te maken voor dit initiatief. Ik sta er helemaal achter en heb o.a. via twitter (met retweets door anderen) aandacht kunnen vestigen op deze website. Dat leek me wel een aardig begin.

  Verder (los van de benodigde vriendelijke glimlachen en begroetingen) attent geweest naar een collega die examen voor een opleiding moest gaan doen.

  Keep up doing the good things!

 • @Bianka, ik lig helemaal in een deuk om je verhaal. Wat leuk en vooral aardig.

  @Ludo, een compliment krijgen is zo geweldig daar kan je de hele dag gelukkig van zijn!

  Dank jullie wel en ik word zo vrolijk van de verhalen.

 • Heb vandaag verschillende mensen complimenten mogen geven en hun mogen bewust maken van hun talenten.

 • Bianka schreef:

  Ook bij mij vandaag Dag 1:

  Bij mijn jongste zoon zit een meisje in de klas die uit Amerika komt. Ze woont samen met haar ouders al een tijdje in Nederland en spreekt dus prima Nederlands. Haar moeder daar in tegen nog niet zo geweldig en vindt dus ook niet echt aansluiting bij de rest van de ouders. En wat krijg je op een school waar alles en iedereen bij wijze van spreken weet wat de buurman verdient en waar je je eigenlijk niet in trainingsbroek en slobbertrui kan vertonen…. Juist, je “hoort” er niet 1,2,3 bij en al zeker niet “as ge de toal nie spreakt”.
  Ik heb daar nooit zo’n probleem van gemaakt want ik kan met recht zeggen dat ik met mijn Engels redelijk uit de voeten kan. En ik knoop dan ook regelmatig een gesprekje met haar aan. Zij in het Nderlands ik in het Engels. Leren we allebei nog iets 😉
  Verder dan die gesprekjes aan de schoolpoort kwam het eigenlijk niet, tot vandaag…..
  Haar dochter en mijn zoon hadden afgesproken om bij ons te komen spelen. De moeder vroeg waar we wonen zodat ze haar dochter op de afgeproken tijd weer kon komen halen.
  Nu wonen wij niet zo heel dicht bij school en voor iemand uit de buurt zijn al die keren links en rechts nog wel te doen met de nodige aanknopingspunten. Maar voor deze moeder was het allemaal niet zo eenvoudig.
  Ik heb haar toen uitgenodigd om achter mij aan te rijden en dan meteen samen maar een bakkie koffie bij mij te drinken. Ze zei het niet met zoveel woorden, maar aan haar blik in haar ogen kon ik opmaken dat ze dit heel erg kon waarderen.
  Dus dit was voor vandaag mijn aardige daad.
  Vraag me trouwens wel af waarom ze, toen ze weer naar huis reed, haar tomtom instelde!? Zou die het alleen maar doen als ze naar huis wil. Ik zal het haar morgen eens vragen :-))

 • @Ria en @Jose bedankt voor jullie mooie bijdrage. Zo zie je maar dat je altijd iets kan “geven”. Top!

 • Ik heb vandaag ook minder fit doorgebracht op de bank… Maar heb wel een vriendin heel erg bedankt voor het feit dat ik haar altijd mag bellen en ze naar mijn ´klaagzang´ wilde luisteren.
  Morgen hoop ik de uitdaging buiten de deur aan te kunnen gaan!

 • Daar ik vandaag heel de dag ziek op bed lig
  heb ik niet veel kunnen doen maar….
  mijn schoonzoon (die nog maar een paar weken
  zijn rijbewijs heeft) mijn auto uitgeleend want die
  jongen moest naar Den Haag vanavond EN hij mag
  er morgen ook nog mee toeren..

  Best aardig toch?

  Ga er nu bewuster mee om, Thanx Marian, tot morgen!

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  Gratis Meditatie voor Loslaten Just Be You

  Download Gratis Mediatie Loslaten van Angst,
  Zorgen en Stress

  >