Inspirerend verhaal: Hij speelde op zijn best.

Ik vind dat inspirerende verhalen je vaak een inzicht geven en weer even laten zien waar je staat. Heerlijk vind ik deze verhalen. Ik wil dit inspirerend verhaal dan ook graag met je delen. 

Hij speelde op zijn best

Dit is het verhaal van Robby. Hij was een kleine jongen die bij zijn toch al wat oudere moeder woonde. Zijn moeder wilde graag dat hij piano leerde spelen, omdat zij zo graag zou willen dat haar zoon voor haar zou spelen. Ze stuurde de jongen daarom naar een pianolerares die de jongen onder haar hoede nam. Er was echter een klein probleem. Robby was namelijk muzikaal niet erg onderlegd en was daarom een trage leerling. De lerares had weinig vertrouwen in de jongen vanwege zijn lichamelijke zwakte. De moeder daarentegen was echter heel enthousiast en stuurde Robby iedere week naar de lerares.

Op een dag kwam Robby niet naar de pianolessen. De lerares dacht dat hij het had opgegeven en was met die gedachte best gelukkig. Ze had immers toch weinig hoop voor Robby. Niet lang daarna had de lerares de taak een pianoconcert in de stad te organiseren. Ze stuurde daarom folders naar de studenten en het publiek om toch vooral naar het concert te komen. Plotseling ontving ze van Robby een telefoontje waarin hij aanbood deel te nemen aan het concert.
De lerares vertelde Robby dat ze van mening was dat hij daar niet goed genoeg voor speelde en dat hij daarnaast geen leerling meer was omdat hij niet meer naar de lessen kwam. Robby smeekte haar om hem een kans te geven en beloofde haar plechtig dat hij haar niet teleur zou stellen. Uiteindelijk gaf ze toe en deelde hem als laatste in, hopende dat hij zich dan misschien op het allerlaatste moment toch nog zou bedenken.

Toen de grote dag eindelijk kwam, was de zaal afgeladen vol en de kinderen deden allemaal hun uiterste best. Eindelijk was het Robby zijn beurt en toen zijn naam werd genoemd liep hij het podium op. Hij was niet netjes gekleed en zijn haar was niet gekamd. De lerares was behoorlijk nerveus, want Robby’s optreden kon de tot dan toe goed verlopen avond helemaal verpesten. Toen Robby begon te spelen werd het publiek stil en was verbaasd over het talent waarmee de jongen speelde.

Uiteindelijk bleek hij de beste speler van de hele avond te zijn. Aan het eind van zijn optreden gaven het publiek en de lerares hem een staande ovatie. Vanuit het publiek kwam de vraag hoe hij toch kwam dat hij zo fantastisch kon spelen. Met de microfoon voor hem zei Robby: “ik was de laatste weken niet in staat om naar les te gaan, omdat er niemand was die me kon brengen nu mijn moeder met een vergevorderd stadium van kanker bed moest houden. Ze is eergisteren overleden en ik wilde zo graag dat ze me zou horen spelen. Dit is namelijk de eerste keer dat ze in staat zal zijn me te horen spelen omdat ze in haar leven doof was. Nu weet ik
dat ze naar me luisterde en daarom heb ik vandaag op mijn best gespeeld!”

Succes principes

Dit is een prachtig verhaal over liefde en je uiterste best doen.
Als u een passie en een reden heeft om iets te doen, dan zult u er zeker zeer goed in kunnen worden. U mag misschien het talent of de gift missen, maar met een reden die sterk genoeg is zult u uw innerlijke, door God gegeven krachten, kunnen aanspreken.

Motiverende quote:
“Vindt het goed. Het is overal om u heen. Vindt het, maak het zichtbaar en u gaat er ook veel meer mee bezig zijn.


Tags

cappuccino en succes, motiverend en inspirerend verhaal, niet goed genoeg zijn, passie hebben, succes principes, teleurstellen


Misschien vind je dit ook leuk:

Je hoeft je niet te verontschuldigen

Je hoeft je niet te verontschuldigen

In 11 stappen leren Nee zeggen

In 11 stappen leren Nee zeggen
 • Mooi verhaal, en een fijn begin van een nieuwe dag,Ik zat in een diep dal, maar door dit soort liefdevolle verhalen hoop ik meer vertrouwen in de toekomst te krijgen,Fijn dat je op mijn pad kwam.Lieve groet Ina

  • Lief, Ina. Geen dank en Just Be You staat vol met inspirerende verhalen. Geniet ervan.

   Warme groet, Marian

 • Manorma schreef:

  Door het lezen ben ik erg ontroerd. Dit mooie stuk is voor mijn zelfvertrouwen een fijne impuls. Mijn dank is zeer groot.
  Zonnige groetjes,
  Manorma

 • Prachtig verhaal! Zo zie je maar weer. Bedankt dat je het voor ons weer allemaal (iedere keer) in perspectief zet! Groetjes, Ria

 • Prachtig verhaal! Zo zie je maar wat liefde en passie kan doen.
  Het kan je elke keer weer diep raken als je zo iets leest.
  Mooi Marian, kijk naar je volgende verhaal uit!

 • Wow, Marian! Mooi en inspirerend verhaal, waar haal je het toch weer vandaan?

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

  Download Gratis 17 Tips Van Jezelf Houden

  17 tips Van Jezelf Houden
  >