Inspirerend verhaal: Zie je doel….

Ik vind dat inspirerende verhalen je vaak een inzicht geven en weer even laten zien waar je staat. Heerlijk vind ik deze verhalen. Ik wil dit  inspirerende verhaal dan ook graag met je delen.

Zie je doel

Het eiland Catalina ligt 21 zeemijl uit de kust van Californië, en vanwege dat feit hebben al heel veel mensen de uitdaging opgepakt om er heen te zwemmen.

Op 4 juli 1952 stapte Florence Chadwick in het water bij Catalina om te zwemmen naar de kust van Californië. Ze maakte een goede start en bleef goed op koers, maar gaandeweg sloeg de vermoeidheid toe en het weer sloeg om en werd slecht. Ze hield vol, maar vijftien uur onderweg vroeg ze er toch om, om haar aan boord te hijsen.

Nadat ze bijgekomen was werd haar duidelijk dat ze nog slechts een halve zeemijl van de kust was geweest. Ze gaf als reactie dat ze het gehaald zou hebben als de mist haar het zich niet ontnomen had en ze het land had kunnen zien liggen.

Ze beloofde dat dit de enige keer zou zijn dat ze zou opgeven.

Florence hervatte haar training en twee maanden later kwam ze terug om het kanaal nogmaals over te zwemmen. Hetzelfde gebeurde, het water was koud en het weer sloeg om. Ook dit keer was door mist en regen het land niet zichtbaar, maar ditmaal zwom ze vastberaden door omdat ze wist dat achter die mist het vaste land zou zijn.
Ze slaagde in haar opzet en was daarmee de eerste vrouw die dit kanaal wist over te zwemmen. Ze had met haar poging zelfs het mannenrecord met twee uur verbroken.

Succes principes

Als u uw doel zet, blijf dan doorzetten ook als u fysiek en mentaal moe bent en er nog vele uitdagingen op uw weg liggen. Hou het beeld van uw doel steeds goed voor ogen en geef nooit, nooit, nooit op. “Zie” de doelen die u wilt bereiken en zet u er aan en u zult zien dat u uw doelen zult halen.

Motiverende quote

“Ik kan niet alles doen, maar ik kan wel iets doen. Als we allemaal iets zouden doen, dan kunnen we alles bereiken.”

 Tags

cappunccino & success, motiverende quote, niet opgeven, succes principes, uitdaging, zie je doel


Misschien vind je dit ook leuk:

Inspiratie van een Giraf

Inspiratie van een Giraf

Wat is jouw grootste uitdaging?

Wat is jouw grootste uitdaging?
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Download Gratis 17 Tips Van Jezelf Houden

17 tips Van Jezelf Houden
>