Blijf bewust genieten

Heb jij dat ook wel eens, dat de week weer aan het eind is voordat je het weet?

Deze week is voor mij voorbij gegaan zonder dat ik er ook maar een idee van had. De afgelopen dagen heb ik een beetje “gevochten” met niet productieve frustratie. Misschien herken je het: je wil (moet) wat doen van jezelf en je voelt je niet geweldig. In ieder geval niet in staat om productief te zijn.

Dat was een beetje mijn week :-). Misschien heb je het ook wel aan je inbox gemerkt.

Mijn probleem is dat ik 1001 dingen te doen had, maar werkelijk met iets starten kwam er niet van. Ik vond het moeilijk om vooruit te komen en daardoor ging de gehele dag voorbij zonder dat er maar iets gebeurde. Binnenkort zal ik een uitgebreider blogbericht schrijven wat ik daaraan heb gedaan. Daarover dus nog meer en ook nog tips van hoe je van jezelf kunt houden want daar heb ik veel mailtjes over ontvangen.

Even terug bij van de week: Uiteindelijk heb ik me er bij neergelegd en daardoor lukte het om er eventjes bewust van te genieten.

Ik deed alles weer zo snel. Toen bedacht ik dat ik ook van de kleine dagelijkse routine kan genieten. Het enige probleem is dat je er bijna niet meer bij stilstaat en de kunst is om daar bewust van te worden.

Geniet bewust

Onder de douche neem ik vaak mijn dag door wat ik nog wil (lees moet doen) etc, daardoor vergeet ik te genieten van de lekkere warme straal. Heerlijk om gewoon eens echt te genieten van het water en van het insmeren van je lichaam.

Er is nog een mooie bijkomstigheid: Ben je bewust aan het genieten en bezig met er verzorgd uit te zien dan voel je je ook zo. Dat zelfvertrouwen heb je dan weer mooi meegenomen want je straalt het onbewust uit.

Snel de hond uitlaten. Nee rustig lopen en kijken naar de eendjes en de zwanen. Hoor de vogels maar weer eens.

Door het bewust worden en het even loslaten van de dagelijkse beslommeringen kan je weer meer innerlijke kalmte en rust krijgen.

Rust

Hoe vaak neem jij in de week een moment rust? Dan bedoel ik echt een moment voor jezelf? Wordt het tijd om daar iets aan te doen?

Niets moeten en zeg tegen jezelf dat je bepaalde dingen wilt doen, er is immers altijd een keuze!

Laat gerust een reactie achter of druk op de “vind ik leuk” button van facebook, dat vind ik leuk :-).




Tags

genieten, jezelf, jezelf houden, keuze maken, moeten, rust, zelfvertrouwen


Misschien vind je dit ook leuk:

 • Hoi Marian,

  Dank voor het delen van dit blog. Wat je schrijft is absoluut herkenbaar ! Een tip waar ik zelf veel aan heb: als je het heel erg druk hebt, is het juist verstandig om tijd in te ruimen om rust te nemen!

  Fijne dag! Otteline

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

  Download Gratis 17 Tips Van Jezelf Houden

  17 tips Van Jezelf Houden
  >

  Deze website gebruikt geanonimiseerde analytische cookies. Mag ik ook mijn marketing cookies in je browser opslaan om de website en mijn aanbod nog beter te maken? Klik dan op 'Natuurlijk, Marian'. Meer over de cookies kun je lezen in mijn privacy.