Ben jij goed in het loslaten van “kleine” dingen?

Ken je de momenten dat iemand je naar “beneden” probeert te halen of iemand iets zegt wat je irriteert? Kan jij het gemakkelijk loslaten? 

Loslaten

Loslaten, een belangrijk item voor je persoonlijke groei. Soms is het niet makkelijk, maar zeker wel te doen. Bewustzijn is hierin het sleutelwoord, dus oefenen en beseffen waarom je het wil loslaten.

Doorgaans had ik niet vaak problemen, toch was er altijd wel iemand die iets zei of deed wat me raakte en waardoor ik af slag was, me boos of gefrustreerd voelde.
Vaak vertelde ik het verhaal dan tegen andere mensen om mijn gelijk te krijgen.

Ik heb veel dingen gedaan die je eigenlijk niet moet doen bij het loslaten. Het was veel fijner geweest als ik toen had geweten wat ik nu weet.. Maar ja, dat is makkelijk praten: als..

Ik begrijp nu hoe lekker het is om dingen te laten gaan en ik heb het dan niet over de grote dingen in het leven maar de kleine dingen:

iemand die een onbeleefde opmerking maakt;
iemand die je de pas afsnijdt en je iets toesnauwt;
de ober die ongeïnteresseerd je bestelling opneemt en/of brengt;
een onbeschofte mail die je krijgt;
iemand die je geen gedag zegt.

Leestip: Gevoelens van anderen overnemen

Soms gaat het echt om de kleine dingen die je van slag brengen en je zou zo veel beter af zijn om dit los te laten en verder te gaan.

Een positieve gedachte is een geweldig gevoel en waarom zou je dat gevoel verknallen als iemand iets “kleins” heeft gedaan of gezegd?

Doe met me mee, we gaan alle kleine dingen loslaten. We gaan het niet proberen maar gewoon doen. Proberen is gedoemd te mislukken. Je doet het of je doet het niet ;-).

Loslaten: 12 redenen

#12 Je profiteert van zoveel voordelen als je ervoor kiest om los te laten. Zelfs als je dat op dit moment niet kunt zien. Kijk positiever en je ziet veel beter!

#11 Je bent niet wat er gebeurd is. De toekomst is vol met openstaande mogelijkheden. Je bent wie je denkt dat je nu bent en op dit moment.

#10 Je hebt de mogelijkheid om je tolerantie en geduld te versterken. Dit heb je vast weer nodig in andere situaties.

#9 Worstelen met problemen is een natuurlijk onderdeel van persoonlijke groei. Het moeilijkst om te doen is je reactie te temperen. Emotionele woede maakt het alleen maar erger. Onthoud dat het allemaal zo slecht niet is als het lijkt, het geeft je een kans om te groeien.

#8 Negatieve energie haalt je naar beneden en houdt je tegen om te doen wat je wilt doen.

#7 Niet loslaten zal je dag beïnvloeden. Het leven is kwetsbaar en vaak korter dan het lijkt. Er is misschien geen morgen. Spendeer je tijd aan wat voor jou belangrijk is. Verspil geen tijd om te richten op onbelangrijke dingen. Schenk je tijd aan de dingen in de richting waarin je wilt gaan.

#6 Maak het niet groter dan het is. Laat niet één donkere wolk de hele hemel bedekken. Soms moet je even vergeten wat je voelt, herinneren aan wat je verdient, en stappen maken.

#5 ‘Boos worden is menselijk, boos blijven niet’ is een uitspraak die mijn vader altijd gebruikte. Ik kan me daar wel in vinden. Het is vaak niet de moeite waard.

#4 Er zullen altijd mensen zijn die jou niet leuk vinden. Je kunt niet alles zijn voor iedereen. Het maakt niet uit wat je doet, er zal altijd iemand zijn die er anders over denkt. Maak je niet druk en besef dat het belangrijk is om je goed over jezelf te voelen.

#3 Focus op wat werkelijk belangrijk voor je is en wat je graag wilt. Waar je je aandacht op richt dat groeit. 

#2 Jij bent de enige echte “winnaar” indien je ervoor kiest om het te laten gaan.

En #1 reden om “los te laten”:

#1 Je staat open voor positieve energie en betere dingen in je leven die wachten om jouw kant op te komen. Just Be You. 

Vind je het moeilijk/lastig om los te laten?

Download mijn gratis meditatie voor het loslaten van je zorgen, angsten en stress. Check het hier… 

Over de auteur

Gepest op school, opgevoed zonder liefde met aan alcohol verslaafde ouders. Hierdoor was ik verlegen, onzeker, ik had totaal geen (zelf)vertrouwen. Ik was bang om ‘gezien’ te worden, ik had altijd het gevoel niet goed genoeg te zijn en sterk de goedkeuring van andere mensen nodig.
Mijn moeder is in mijn armen overleden en dat was de turning point in mijn leven. Lees meer >>>

Marian


Tags

gedachten, gevoelens, kleine dingen in het leven, leren loslaten, loslaten, mindset, positief denken


Misschien vind je dit ook leuk:

 • jacqueline schreef:

  Thanks, was ook weer nodig om het te horen!

 • werner schreef:

  hoe laat ik mijn boosheid of ergernis los?
  Als je boos bent en ruzie maakt, is het ook van belang om te leren los te laten. Dit betekent niet dat je besluit geen ruzie meer te maken, maar het betekent dat je op zoek gaat naar de reden achter de ruzie.

  Waarom ben jij zo boos. Je moet je naar binnen richten en dan op zoek gaan naar de reden. Welke gehechtheid staat op spel bij de ruzie? Dan moet je deze gehechtheid loslaten.

  Onlangs las ik de volgende vergelijking: Wij kunnen een steen vasthouden met een gebalde vuist. Als je dit lang wilt doen, ontstaat er kramp. In je arm, in je hand en soms ook in je schouder. Je kan de steen ook anders vasthouden, namelijk door je hand open te doen, en de steen op je platte hand te leggen. Als je met aandacht dan leeft, zal je deze steen niet verliezen. Je houdt iets vast zonder kramp. Dit voorbeeld illustreert loslaten perfect.

  We hoeven problemen niet op te zoeken, die vinden ons wel, maar zodra ze opduiken, kunnen we onszelf de vraag stellen: Wat kan ik hieruit leren?

  Stel jezelf de vraag bij volgende vervelende situatie : is deze situatie echt zo belangrijk om me druk over te maken? Of is dit iets waar ik mijn waardevolle energie en tijd wil in steken? Als het antwoord “nee” is concentreer je dan op belangrijkere dingen, zoals dingen die je wel wil.
  Deze oefening is niet bedoeld om te voorkomen dat er problemen op ons pad komen, maar om te voorkomen dat die onze innerlijke vrede verstoren
  Het loslaten van emoties is een keuze die je kan maken. Jij kan dus kiezen of je dat gevoel wilt loslaten of vasthouden

 • Hoi als je dingen kan loslaten die het niet waard zijn om je daar druk over te maken dan is het leven een stuk aangenamer.
  ik kon het eerder ook niet maar nu kan ik het meestal wel en dat is heel prettig gevoel en een stuk rust in je leven.

  Groetjes Ria

  • marian schreef:

   Hoi Ria,

   Wat fijn om te lezen dat het loslaten meestal wel gaat. Hoe heb jij dit geleerd of wat heb jij ervoor gedaan? En idd zorgt voor een prettig gevoel en rust in je leven. Fijn dat je dit ook zo ervaart.

   Dank je wel voor je reactie.

   Warme groet, Marian

 • Hey Katinka, ik lees net een boek Hoogsensitiviteit als kracht van Carolina Bont met allerlei tips om je te beschermen. Wat Mieke schreef is ook handig. Zoiets staat ook in dat boek. Het helpt je om je niet helemaal af te sluiten maar alleen sommige irritaties weg te filteren. Veel succes op je zoektocht

 • Hey Katinka,ivm met jouw vraag, als ik ergens bij personen ben, waar ik zoiets kan verwachten, houd ik mijn hand voor mijn navel als soort bescherming, de baarmoeder stelt de veiligheid voor en met je hand bescherm je jouw-zelf tegen dergelijke invallen. De zonnevlecht wordt dit genoemd en daar kan het het best binnenkomen…Ben je echter niet voorbereid hiermee kan je de situatie bij iemand anders voorstellen en vraag je dan af wat je die persoon zou aanraden om in zijn kracht te kunnen blijven staan?,Veel succes!

 • werner schreef:

  Ik heb net gelezen in een inkijk versie van een boek “de kunst van het loslaten” er zijn er verschillende. In het inkijk versie van een boek dat ik gelezen heb staat in bijvoorbeeld ” als iemand neerbuigend of negatief tegen je doet dat je dan een soort “fuck it” mentaliteit moet hebben”.

  Je zou daar van leren, dingen los te laten. Je zou geen tijd en waardevolle energie van jezelf verspillen aan dingen of situaties die geen belang hebben voor je.

  Het zou kunnen dat het werkt, maar het lijkt me wel radicaal.

 • katinka schreef:

  Heel herkenbaar. Ik kan inderdaad zo snel van slag raken door iemand die niet aardig doet of me negeert. Ik worstel daar al jaren mee. Verstandelijk weet ik dat die persoon het niet waard is maar om het ook echt zo te voelen…. dus als iemand concrete tips heeft waardoor het niet zo hard binnen komt, ik hou me aanbevolen….

 • Dit komt wel op het goede moment;-) dit is weer één van die teksten die ik nogmaals ga lezen en waar ik zeker mee aan de slag ga. Thanx:)

  Loslaten…. al zoveel over gelezen en hoe harder je er mee bezig bent, hoe moeilijker het gaat lijkt het wel. Maar als je het doet is het leven zoveel mooier en makkelijker.

 • Gertie Fijten schreef:

  Ik moet zeggen dat ik persoonlijk heel veel kan met hetgeen jij publiceert. Het voelt goed om het eens van een andere kant te horen!

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  Gratis Meditatie voor Loslaten Just Be You

  Download Gratis Mediatie Loslaten van Angst,
  Zorgen en Stress

  >