Voor niets zijn wij zo dankbaar als voor dankbaarheid

Foto van Marije van Vredendaal

Geschreven door: Marije van Vredendaal

Je hebt wel eens van die dagen waarin dankbaarheid het thema van de dag is. Na dagen gevuld met tranen van verdriet, was dit een dag met tranen van geluk voor mij.  Een dag gevuld met kleine en daarbij grote geluksmomentjes.

Dankbaarheid:

♥ voor de realisatie dat die donkere tunnel achter mij ligt en dat ik er sterker uit ben gekomen.

♥ voor de mooie woorden van een lieve vriendin, die mijn hart vulden.

♥ voor de ontmoeting met een mooi mens die voor een reden in mijn leven is gekomen.

♥ voor de levenslessen die ik leer en dat ik daar voor open sta.

♥ voor mijn innerlijke kracht en positiviteit.

♥ Dankbaarheid voor mijn passie, het is zoveel meer dan alleen mooie plaatjes schieten.

♥ Dankbaarheid voor er elke dag het allerbeste van maken.

♥ Dankbaarheid voor het terugvinden van mezelf en trots zijn op mezelf.

♥ Dankbaarheid voor het kunnen genieten van mijn eigen gezelschap.

Dankbaarheid is een krachtige emotie, die ervoor zorgt dat je je niet richt op negativiteit maar op alle goede en mooie dingen in jouw leven. Dit zal je dan weer gelukkiger maken en ontstaat er dankbaarheid voor de dankbaarheid.

Je kunt dankbaar zijn voor grote maar zeker ook voor kleine dingen. Wees eens dankbaar voor een glimlach van een vreemde op straat, of als je ergens om moet lachen. Wees eens dankbaar voor het dak boven je hoofd en met vrienden of gezin om tafel zitten en genieten van lekker eten.  Wees eens dankbaar voor de zon die schijnt. Dankbaarheid voor kleine dingen, vullen onze harten met warmte en maken het leven zo fijn en prettig.

Ik was deze dag dankbaar voor vele mooie, grote en kleine dingen. Dus ik zeg: BEDANKT!Tags

dankbaar, dankbaarheid, levenslessen, passie, positiviteit


Misschien vind je dit ook leuk:

 Leven in de toekomst

 Leven in de toekomst
 • Dankjewel Bianka, blij dat je ervan genoten hebt.

  Doe je goed, zo begin en eindig je de dag positief. Dan maakt dat je het eventuele negatieve daar tussenin beter aankan.

  Liefs!

 • Vaak ligt bij mij “dankbaar zijn voor” en “waar heb ik vandaag intens en bewust van genoten” heel dicht bij elkaar. Ik begin m’n dag met waar ben ik dankbaar voor en sluit m’n dag af met waar heb ik vandaag van genoten. Zo kan ik bij het een dankbaar zijn voor wat ik heb en bij het ander wat er die dag op m’n pad is gekomen. Ik vind het een mooie balans.
  Een mooi bericht Marije!

  • marian schreef:

   Hoi Bianka,

   Een mooie aanvulling met een begin en een einde. Ervaar je het ook dat dankbaar zijn veel met je doet?

   Dank je wel voor je reactie.

   Warme groet, Marian

 • ik ben dit jaar een ‘gratitude journal’ gestart, elke dag schrijf ik vijf dingen op waar ik die dag dankbaar voor was… heel mooi om te doen

  • marian schreef:

   Hoi Chantal,

   Een gratitude journal is zo kostbaar en leuk dat je dat vermeld. Heb je moeite met vijf dingen op te schrijven?

   Warme groet, Marian

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

  Download Gratis 17 Tips Van Jezelf Houden

  17 tips Van Jezelf Houden
  >

  Deze website gebruikt geanonimiseerde analytische cookies. Mag ik ook mijn marketing cookies in je browser opslaan om de website en mijn aanbod nog beter te maken? Klik dan op 'Natuurlijk, Marian'. Meer over de cookies kun je lezen in mijn privacy.