Ben jij bang voor fouten maken?

“Het maakt niet uit hoeveel fouten je maakt, of hoe langzaam je vooruitgang boekt.
Je bent altijd een heel stuk vooruit op iedereen die het nog niet eens probeert”.

Het heeft geen zin je te spiegelen aan anderen. Vaak leggen we de lat voor onszelf veel te hoog.

Je hebt jezelf een bepaald doel gesteld en wilt dat zo snel mogelijk behalen. Mooi plannetje voor gemaakt, en gaandeweg blijkt dat het toch iets anders loopt dan je gedacht of verwacht had.

Ik heb dat ondervonden toen ik begon met hardlopen. In 13 weken zou ik 5 km aaneengesloten kunnen hardlopen.

Helaas, dat is me niet gelukt. Om allerlei redenen. Ik heb mezelf vaak vertwijfeld afgevraagd of het me überhaupt wel ooit zou gaan lukken en waarom het anderen, ogenschijnlijk, zo gemakkelijk af gaat.

Ben jij bang voor fouten maken?

En zoals voor iedereen geldt:

Ik maak fouten, ik leer.

Het gaat langzaam, maar nog steeds vooruit, ik kom hoe dan ook steeds dichterbij mijn doel.

Anderen mogen daar van alles van vinden en denken, maar ik doe nog altijd meer, voor mijn gezondheid, dan al diegenen die op de bank blijven zitten!

Positief denken in actie!

Ik kan me focussen op het niet lukken (5 km in 13 weken), of ik focus me op het goed wat ik onderneem voor mijn gezondheid.

Ik kies ervoor om mijn inzet te belonen met bemoedigende tekst: “ik doe mijn best en uiteindelijk kom ik er wel!

Ik wens je een positieve dag.

Meer tips om positief te denken

Als je meer vreugde in leven wilt, zul je daar meer aandacht aan moeten besteden. Gek genoeg blijven we vaak alle problemen en alles wat er misging maar herhalen en herhalen. Door juist meer aandacht te geven, te praten over alles wat wel goed ging, waar je blij mee bent verspreidt je in ieder geval positievere energie. En energie van gelijk niveau trekt elkaar aan!

Wil jij een steuntje in de rug met het stoppen met piekeren en negatief denken. Start de dag met positiviteit en bekijk eens de 365 dagen Positief…


Tags


Misschien vind je dit ook leuk:

 Leven in de toekomst

 Leven in de toekomst
  • Ik ben ook wel bang om fouten te maken, al heel mijn leven lang. Uiteraard heb ik er al gemaakt en leer je daar uit maar soms word je ook afgestraft doordat je een fout maakt en dat is niet fijn. In de maatschappij is weinig ruimte om fouten te maken vind ik. Maar toch, iedereen maakt fouten hé 🙂 We moeten er inderdaad op een of andere manier mee leren omgaan…

  • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

    Download Gratis 17 Tips Van Jezelf Houden

    17 tips Van Jezelf Houden
    >

    Deze website gebruikt geanonimiseerde analytische cookies. Mag ik ook mijn marketing cookies in je browser opslaan om de website en mijn aanbod nog beter te maken? Klik dan op 'Natuurlijk, Marian'. Meer over de cookies kun je lezen in mijn privacy.