Acht tips die je leven makkelijker maken

Deze tips kunnen je helpen als je even in een dip zit. Je hebt ze nodig om je leven gemakkelijker te maken.

Ik heb acht van mijn favorieten genoteerd. 

Acht tips die je leven makkelijker maken

1. Ontspan na stress. 

Heb jij ook wel eens van die dagen dat je alleen maar stress ervaart? Als je zo’n dag hebt is het belangrijk om je “batterij” weer op te laden en te ontspannen.

Maak een warm bad of ga lekker lang onder de douche met een heerlijke geurende douchegel.

Weet van jezelf hoe jij het beste kan ontspannen en maak die afspraak met jezelf om daar tijd voor te nemen.

Waarom steek je wel elke avond de stekker van je telefoon in het stopcontact om op te laden maar denk je niet aan je “eigen batterij”?

2. Bloemetje. 

De winter is op zijn retour, niets is ongezelliger dan thuis komen in een donker, koud huis. Zorg voor een paar mooie bloemen en/of planten en licht in je huis. Zet anders een tijdschakelaar aan zodat je in een verlicht huis thuis komt.

Een mooie roos of bloem op je nachtkastje brengt je in een gelukkiger stemming bij het wakker worden.

3. Wees positief. 

Zit het je tegen? Wees positief. Ik zeg altijd: “alles heeft een reden”. Vaak weet je deze reden niet maar het leeft veel makkelijker met deze regel. Zoek naar het positieve in elke situatie.

4. Slaap acht uur. 

Dit is wat voor mij echt werkt! Doordat ik gewoon voldoende en heerlijk slaap ben ik ook in staat om betere beslissingen te nemen en word ik niet overmand door vermoeidheid. Voldoende slaap is goed voor de gezondheid en je bent veel minder prikkelbaar.

“Als je echt lekker in je vel zit, zal niet iedereen je leuk/aardig vinden, maar je zal je hier geen zorgen om maken.”

Hoeveel uur slaap heb jij nodig? Ontdek dit en maak dit een feit.

5. Je kan een ander niet veranderen alleen jezelf. 

Wil je graag dat iemand anders is of doet zodat jij je lekkerder zal voelen? Dan help ik je uit de droom; dit zal niet gaan. Je kan alleen jezelf veranderen en niet een ander. Dus word jij ongelukkig van hoe iemand met jou omgaat. Vind dan een manier om daar mee om te gaan. Besef dat dit bij de ander hoort en niet bij jou.

6. Heb altijd wat “lekkers” in huis.

Het klinkt wellicht raar, maar af en toe zegde ik een afspraak af omdat ik niets in huis had. Natuurlijk is dat een waanzinnige reden, het gaat immers om het samen zijn. Geniet van samen komen en samen zijn als je daar zin in hebt en onverwachts is altijd het leuks. Nodig zomaar iemand uit al is het een uur van te voren. Niet voor een ander denken maar gewoon bellen en vragen!

7. Leer Nee zeggen. 

Ik heb nog een video voor je gemaakt waar je makkelijk mee kunt beginnen en dat is zeggen: “ik kom er op terug”. Bekijk hier de video.

Indien je geen “nee” kunt zeggen, neem je te veel hooi op je vork. 

8. Stel jezelf de vraag: 

“Maakt dit mijn leven makkelijker?” Als het antwoord daarop ‘nee’ is, heroverweeg dan je keuze.

Ik weet zeker dat je zelf een paar tips hebt en die je vast wilt delen ;-)!

Wat maakt jouw leven gemakkelijker en daarmee plezieriger? Geef je reactie hieronder wat voor jou het makkelijker maakt.

Bedankt voor het lezen van mijn blog en ik wens je een geweldige dag


// ]]>


Tags

jezelf, leven gemakkelijker, tips


Misschien vind je dit ook leuk:

 • Grietje schreef:

  Kort en bondig goed, wat ik nodig heb

 • het lijkt allemaal zo duidelijk, waarom is de wereld dat zo gestrest

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

  Download Gratis 17 Tips Van Jezelf Houden

  17 tips Van Jezelf Houden
  >

  Deze website gebruikt geanonimiseerde analytische cookies. Mag ik ook mijn marketing cookies in je browser opslaan om de website en mijn aanbod nog beter te maken? Klik dan op 'Natuurlijk, Marian'. Meer over de cookies kun je lezen in mijn privacy.