Acht dingen die je moet kunnen zeggen over jezelf

Als ik een training geef en ik vraag aan de deelnemers wat zou je graag willen veranderen aan jezelf? Dan wordt er heel druk geschreven. Vraag ik wat vind je goed/mooi aan jezelf? Dan blijft het lange tijd stil en komt er van schrijven niet zoveel, hooguit een paar puntjes.

Dat is toch eigenlijk triest dat we niet verder komen dan een paar punten. Hierbij zie je maar weer dat je geprogrammeerd bent op wat er niet goed is in plaats van wat er wel goed is.

Onderstaande punten zou je moeten kunnen zeggen over jezelf en anders kan je zien dat je nog aan iets positiefs kunt werken.

Acht dingen die je moet kunnen zeggen over jezelf:

Ik ben trots op mezelf

Het is een kunst dingen te doen en/of te ontwikkelen waar je zelf trots op bent. Ik ben het bijvoorbeeld op deze website.  Daar ben ik vandaag trots op.

Vergeet daarbij niet dat perfectionisme verlamt, leg de lat niet hoog. Je bent waarschijnlijk veel kritischer op jezelf dan op de mensen om je heen. Indien jij erg kritisch bent op je zelf dan bouw je niet erg aan je zelfvertrouwen. Wees minder kritisch. Durf trots op jezelf te zijn.

Hoe lekkerder je in je vel komt te zitten of zit des te meer dingen je kunt doen om trots op te zijn. Je kan het. 

Ik ben blij en dankbaar

Tip nummer één voor het bouwen aan een gelukkiger leven is wel dankbaar zijn. Vind je het moeilijk om dankbaar te zijn? Tel
’s avonds voordat je naar bed gaat je zegeningen. Waar je je op richt, dat groeit.

Dank voor het lekkere bed, een dak boven je hoofd, dat je je tanden kan poetsen in een warme badkamer en dank je voor de zuurstof om adem te halen. Het lijken kleine dingen maar kunnen heel groot zijn. Wat als je niet meer goed zou kunnen ademhalen? Dat besef je pas dat wat heel gewoon lijkt, niet zo gewoon meer is. Dit besef je helemaal na het lezen van het boek Ademloos van Kim Moelands.

dankbaar

Ik ga steeds meer van mezelf houden

“Wees altijd de beste versie van jezelf in plaats van een tweederangs versie van iemand anders”

Ben je niet echt jezelf, wie ben je dan? Leef je dan wel echt? Of ben je aan het overleven?

Proberen iemand anders te zijn is zonde van je tijd, energie en verspilling van de persoon die je nu bent. Iedereen is uniek. Omarm jezelf. Investeer in jezelf, zorg voor je jezelf, je lichaam en bouw aan positiviteit.

Begin in ieder geval met jezelf. Pas wanneer het goed gaat met jou kun je vanuit je hart geven. Begin daarom altijd met het tevreden stellen van jezelf. Neem je eigen behoeften serieus en handel daar ook naar. Geef jezelf wat je nodig hebt en richt je daarna op anderen.

Ik heb de persoon (personen) vergeven die me ooit pijn hebben gedaan

Ik denk dat we allemaal wel eens gekwetst zijn door andere mensen. Gekwetst, slecht behandeld  en/of een gebroken hart. Als je het hebt meegemaakt dan heb je pijn maar vaak laten we de pijn onnodig lang aanwezig zijn. In feite herbeleven we de pijn steeds weer opnieuw.

Vergeven is een belangrijke stap in loslaten en jezelf vrijheid gunnen. Vergeef iedereen in je leven, ook diegenen die geen spijt betuigen. Vasthouden aan je boosheid raakt uiteindelijk alleen jezelf en niet die ander. Gun jezelf de vrijheid van een open en zuiver hart. Laat haat en wrok geen ruimte innemen in je hart en in je leven.
Het is de moeite waard, laat los.

Leren vergeven is het grootste cadeau dat je jezelf kunt geven. Investeer in liefde! #killitwithlove

Vergeef maar vergeet het niet want dan zal het je weer pijn doen. Bij vergeven wijzigt het perspectief. Bij vergeten verlies je de les.
Ik ben zelf verantwoordelijk

Wanneer het gaat om de verantwoordelijkheid nemen van je leven heb je twee keuzes:
Of je kiest er voor om zelf het stuur in handen te nemen en je weg te bepalen.
Of je kiest ervoor om passagier te zijn en je mee te rijden naar waar iemand anders je naar toe brengt.

Wat kies jij?

Neem honderd procent verantwoordelijkheid voor je eigen leven. Wees niet degene die blijft hangen in een slachtoffer rol. Hier wordt je niet aantrekkelijker of mooier van. Jij bent de kapitein van je eigen schip en nee, het zal niet altijd gemakkelijk zijn. Ieder schip krijgt te maken met slecht weer, stormen, obstakels en slecht zicht.

Het hoort bij het leven. Accepteer het daarom als een gegeven en zie het leven als Ying en Yang. Zonder tegenpool kan niets bestaan en juist door de donkere dagen waardeer je de zon.

Ik weet hoe onvoorwaardelijke liefde voelt

Liefde is mooi en onvoorspelbaar. Is niet alles liefde?

Het begint met de liefde voor onszelf want zonder eigenliefde kunnen we niet echt weten wat liefde is. Als jij van jezelf houdt dan kan je delen met iedereen en alles om je heen. Het gaat niet om perfectie want niemand is perfect maar leer om een onvolmaakt persoon perfect te zien.

Met liefde en acceptatie groeit vertrouwen.

Ik maak de tijd waardevol

De tijd die mij gegeven is, is waardevol. Ik richt me op de dingen die voor mij belangrijk zijn en waar ik gelukkig van wordt. Kan jij dit zeggen?

Door iedere dag even tijd te nemen voor jezelf raak je niet overbelast. Elke dag is waardevol, maak van iedere dag voor wat er toe doet vandaag en geniet van wat je is gegeven.

Ik heb geen spijt

Spijt is verspilde energie. Je kan beter spijt hebben van de dingen die je gedaan hebt dan de dingen die je niet gedaan hebt en dan nog heb je er altijd van geleerd.

Heb geen spijt want ‘gedane zaken’ kun je niet meer ‘wissen’ met een gummetje. gedane zaken niet ‘wissen’. De enige uitdaging is leren van je fouten en om de gegeven inzichten te gebruiken voor een betere toekomst.

Voluit blijven leven, genieten van elke dag die is gegeven en accepteren dat je hier en daar steken zult laten vallen. Dat is work in progress wat we leven noemen. Dat is niet erg, dat hoort erbij.

Accepteer dat gegeven en ga enthousiast door met ’tekenen’.

als je spijt hebt

Wil je ook meer van jezelf houden en je zelfvertrouwen vergroten?

Alles draait om liefde. Het krijgen van liefde, in allerlei vormen en kan alleen beginnen met het houden van jezelf. Wil jij een ander leven, liefde ervaren en/of meer ‘geluk’ in je leven dan is het begin om te houden van jezelf. Mijn weg heb ik gebundeld in een 21 stappen programma en gebaseerd op bewezen coaching technieken . Van jezelf houden in 21 dagen.

Over de auteur

Gepest op school, opgevoed zonder liefde met aan alcohol verslaafde ouders. Hierdoor was ik verlegen, onzeker, ik had totaal geen (zelf)vertrouwen. Ik was bang om ‘gezien’ te worden, ik had altijd het gevoel niet goed genoeg te zijn en sterk de goedkeuring van andere mensen nodig.
Mijn moeder is in mijn armen overleden en dat was de turning point in mijn leven. Lees meer >>>

Marian


Tags

gelukkig maakt, houden van jezelf, jezelf, mooi aan jezelf, zelfvertrouwen


Misschien vind je dit ook leuk:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Download Gratis 17 Tips Van Jezelf Houden

17 tips Van Jezelf Houden
>