Lente opruim tips

lente opruim tipsOpruimen, pfff. Just Be You vind ik veel leuker en ik kan dan ook met oprecht zeggen dat ik een huisvrouw van niks ben. Ik wil graag een schoon en opgeruimd huis maar ik heb er af en toe de energie niet voor. Om eerlijk te zijn: ik heb er geen energie voor over! Is echter mijn huis schoon dan heb ik ook een opgeruimd hoofd en krijg ik veel meer voor elkaar. Het lijkt wel of dan het universum mee werkt. 

Maak het jezelf niet zo moeilijk. Doordat de wereld steeds sneller gaat en er zoveel ‘moeten’ is dan is eenvoud heerlijk. Hoe minder spullen je om je heen hebt hoe meer rust je zult ervaren en het is makkelijker om je huis opgeruimd te hebben. Breng eenvoud aan.

Ruim op. Indien je je huis opruimt, ruim je ook je geest op. Dit is wat er altijd gezegd wordt maar ik ervaar het zeker zo.

Negen opruim tips

Ga voor licht en lucht

Zet alles lekker tegen elkaar open. Ga voor letterlijk en figuurlijk een frisse wind in je huis en eigenlijk daarmee ook in je hoofd. Laat de heerlijke geur van de lente in je huis komen.

De één jaar regel in je kledingkast

Heb je het een jaar niet aangehad? Weg ermee… Hoogst waarschijnlijk zal je het zeker niet meer aandoen. Je maakt weer ruimte in je kast (hoofd) voor nieuwe dingen.

Doe je winterkleren weg of althans geef ze een ander plaatsje en maak ruimte voor je lente/zomer kleren. Je kast zal er meteen anders en frisser uitzien.

Eenheid

Eenheid geeft zoveel rust. Kijk eens in je kledingkast. Hoeveel verschillende kledinghangers heb je? Ik heb ze allemaal weggedaan en bij Ikea allemaal dezelfde kleding hangers gekocht. Het lijkt een zinloze investering maar het geeft mij rust.

Ga rond met een vuilniszak

Pak een vuilniszak en ga daarmee alle kamers rond. Zie je dingen die weg kunnen meteen in de zak. Papiertjes, oude tijdschriften, pennen die meer werken, prulletjes en/of oude aantekeningen weg ermee.

Eén voor één

Als je op mij lijkt dan wil je meteen alles tegelijk aanpakken. Alles of niets. Probeer deze week lente opruimtijd in te plannen. Doe elke dag iets. Vergeet daarbij ook niet je lades e.d.

Keep it fun

Zorg dat je plezier hebt dan krijg je veel meer voor elkaar. Zet je favoriete muziek op. Opruimen kan letterlijk en figuurlijk lucht geven en hoeft geen kwelling te zijn.

Denk om je kapstok

Hangt je kapstok ook zo vol met jassen? Haal je winterjassen weg en stop de sjaals en handschoenen in bijvoorbeeld een daarvoor bestemde mand. Zorg voor een schone/opgeruimde hal.

Verplaats je inrichting

Zet je bank en/of tafel eens anders, verplaats of zet een bijzet tafel. Wijzig je schilderijen en/of spiegels en/of accessoires. Ik haal heel mijn huis leeg met accessoires en zet ze op de grond. Ik ga de indeling verandering en ga de spullen op een andere plek zetten. Vaak blijk ik ook weer teveel spullen te hebben en deze zet ik dan weg of doe ik weg.

Het geeft weer een frisse kijk in je huis en in je leven.

Bloemen en/of planten

Zet een mooie bos bloemen op tafel of koop een mooie plant voor op de buitentafel. Het geeft weer een frisse uitstraling en gezelligheid. Je zorgt voor jezelf.


Tags

opruim tips, opruimen


Misschien vind je dit ook leuk:

Opgeruimd Marie Kondo; Review

Opgeruimd Marie Kondo; Review

Opruimen, Detox Your Life #7

Opruimen, Detox Your Life #7
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Download Gratis 17 Tips Van Jezelf Houden

17 tips Van Jezelf Houden
>

Deze website gebruikt geanonimiseerde analytische cookies. Mag ik ook mijn marketing cookies in je browser opslaan om de website en mijn aanbod nog beter te maken? Klik dan op 'Natuurlijk, Marian'. Meer over de cookies kun je lezen in mijn privacy.