9 Tips voor een filmavond

9 tips voor een filmavond

Soms vind ik het heerlijk om me af te sluiten van de rest van de wereld en even tijd voor mezelf te nemen. Het is namelijk heel belangrijk om even tijd voor jezelf te nemen en zo weer op te laden. Dit draagt bij aan je natuurlijke balans.

Lees/luistertip: tijd voor jezelf nemen

De ene keer doe ik dat door in de tuin in het zonnetje te liggen (als het weer het toe laat), soms door het lezen van een boek of een uurtje op bed. Maar ook sinds de komst van verschillende streamingsdiensten is het heerlijk om even anderhalf uur op de bank neer te ploffen en een goede film te kijken. Ik krijg vaker vragen welke film ik heb gekeken of dat ik misschien nog een aanrader heb. Er zijn een aantal films die mij echt hebben doen lachen, huilen of nadenken.. En die zet ik graag voor jullie op een rijtje.

9 tips voor een filmavond

The Secret - Rhonda Byrne

The Secret

Boven aan mijn lijstje staat de film the Secret. In de film The Secret wordt het grote geheim van het universum onthuld. Ik vertel natuurlijk vaker over het Universum en manifesteren, daar sluit deze film heerlijk op aan. 

In deze film zie je hoe het geheim door de eeuwen heen is doorgegeven en hoe het toegang geeft tot alles wat je ooit hebt begeerd: ongelimiteerd geluk, gezondheid, geld, relaties, liefde, jeugd. Wetenschappers, schrijvers en filosofen onthullen het geheim dat het leven heeft veranderd van iedere persoon in de geschiedenis die het kende: Plato, Newton, Beethoven, Shakespeare, Einstein.

9 tips voor een filmavond - Green Book

Greenbook

Een film die mij in eerste instantie niet gelijk aansprak, maar mij uiteindelijk wel heel erg raakte. 'Green Book' volgt een Italiaans-Amerikaanse uitsmijter, Tony Lip genaamd, die tijdelijk zonder werk zit als zijn nachtclub een paar maanden dicht gaat. Vervolgens besluit hij als chauffeur rond te rijden voor een uiterst getalenteerde pianist. 
De twee leven in een totaal andere wereld, maar krijgen geleidelijk aan een band met elkaar. 

Samen reizen ze op concerttournee ze door de Zuidelijke Verenigde, waar ze meermaals geconfronteerd worden met racisme en hun tegengestelde persoonlijkheden. De titel van de film verwijst naar The Negro Motorist Green-Book, een reisgids uit de periode van de racistische Jim Crow-wetten. De gids informeerde Afrikaans-Amerikaanse reizigers over hotels, horeca en garages waar ze welkom waren en steden waar ze na zonsondergang niet mochten verblijven. De film laat vooral zien dat ondanks regels, wetten en verschillende persoonlijkheden we toch allemaal mens zijn.

The Schack

De film draait om Mackenzie Phillips die tijdens een kampeertrip zijn dochter verliest. Zijn dochter wordt nooit teruggevonden (alleen haar jurk), maar het is wel duidelijk dat zij is vermoord. Mack worstelt daarna met zijn geloof in God. Op een dag ontvangt hij een brief waarin Papa – de naam die Nan en Missy gebruik(t)en voor God – hem uitnodigt een bezoek te brengen aan de hut waar de jurk van Missy is gevonden.

 Mack denkt in eerste instantie dat iemand een grap met hem uithaalt, maar besluit uiteindelijk toch te gaan. Hij houdt rekening met de mogelijkheid dat de moordenaar van Missy achter de brief zit en het op hem gemunt heeft. Als Mack bij de hut aankomt is deze verlaten. Op het moment dat hij wil terugkeren ontmoet hij drie individuen die hem uitnodigen in een huisje te verblijven.

De drie personen blijken God, Jezus en de Heilige Geest te zijn. Zij helpen Mack de dingen vanuit een breder en hoger perspectief te bekijken. Vanuit daar wordt een weg ingeleid die leidt tot heling en vergeving van de dader en zichzelf.

9 tips voor een filmavond - Heal

Heal

Deze documentaire neemt je mee op een wetenschappelijke en spirituele reis waarin wordt ingegaan op het mechanisme dat onze gedachten, overtuigingen en emoties een enorme impact hebben op onze gezondheid. 

Door middel van verhalen van spirituele leiders, artsen en mensen met chronische ziekten wordt het sterke verband tussen de menselijke psyche en fysieke gezondheid onthuld. 

We hebben meer controle over onze gezondheid en ons leven dan we denken. De documentaire laat een nieuw beeld zien van het bijzondere menselijk lichaam en de buitengewone heelkrachten die in onszelf zitten.

9 tips voor een filmavond - the Book Club

The Book Club 

Een heerlijke comedy en feelgood film! Vier vriendinnen, die elkaar al jarenlang kennen, komen maandelijks samen voor hun boekenclub. Elk heeft hun portie liefde wel gehad. Diane was 40 jaar getrouwd met haar man. Vivian daarentegen wil geen relatie, maar verkiest onenightstands. Sharon zit middenin een scheiding, terwijl de passie in Carols huwelijk verdwenen is. De levens van de vrouwen worden voorgoed veranderd wanneer ze zich aan de reeks van Fifty Shades of Grey wagen. Nieuwe romances met oude en nieuwe liefdes worden aangewakkerd.

The Pursuit of Happiness

Wat is geluk? Dat is voor iedereen anders. Toch streef je ernaar, ieder op zijn eigen manier. In deze film is de hoofdpersoon (Christopher Gardner) heel goed in van kleine momenten, geluksmomenten te maken. 

Hij heeft problemen met zijn verkoopwerk en belandt met zijn zoontje op straat, nadat zijn vrouw hen heeft verlaten. Hij moet leven en zijn zoontje zien te verzorgen in de straten van San Francisco. 

Christopher blijft zoeken naar een baan totdat hij er eentje vindt bij een aandelenfirma. Het blijkt echter een onbetaalde stageplek met kans op een vaste baan. Het blijkt niet bepaald makkelijk je leven te verdelen tussen een aandelenfirma en een zwerversbestaan, maar toch gaat hij voor zijn geluk en dat van zijn zoontje.

Intouchables

Een heerlijke film over hoe je geluk kan creëren bij anderen. Iets wat je zelf vanzelfsprekend hebt en niet beseft, maar wat voor een ander heel bijzonder kan zijn. Als gevolg van een ongeval tijdens het paragliding moet Philippe, een rijke aristocraat, op zoek naar iemand om hem te helpen in het huis. Hij neemt Driss in dienst, een jongeman uit de voorsteden die net uit de gevangenis komt. 

Met zijn tomeloze energie zet hij Philippe’s stijve huishouden binnen de kortste keren op z’n kop. Maar ook Driss’ leven zal nooit meer hetzelfde zijn.

9 tips voor een filmavond - The notebook

The Notebook

Liefde is er als je er je ogen voor opent, maar het zal niet altijd makkelijk zijn. Je hebt momenten dat je ervoor moet vechten, maar daar krijg je zoveel voor terug. Dat bewijst de film The Notebook. Allie Hamilton komt begin jaren '40 naar het plaatsje Seabrook in North Carolina om vakantie te vieren met haar familie.Daar ontmoet ze de knappe Noah Calhoun die vanaf 't eerste moment verliefd op haar is.

Ondanks hun zeer verschillende achtergronden beleven de twee een zomer vol hartstocht en passie. Onder druk van haar ouders verliezen de twee elkaar uit het oog. Als Allie jaren later op het punt van trouwen staat met de man die wel door haar ouders goedgekeurd wordt, komt Noah weer. De twijfel slaat toe. Kiest ze voor de liefde van haar leven of kiest ze voor haar ouders goedkeuring..

9 tips voor een filmavond - A Dog’s Purpose

A Dog’s Purpose

Wat is jouw doel in het leven? Waar wij zelf onze doelen kunnen stellen, wijzigen en nastreven, staat het voor sommige honden vast. En dit doen ze vol overgave en liefde. Ze zeggen niet voor niets ‘een hond is je beste vriend’.

De film draait om de hond Bailey. Al van pup af aan zijn Ethan en zijn hond Bailey onafscheidelijk. 

Samen groeien ze op en door de jaren heen kan Ethan altijd rekenen op zijn hond: om plezier te maken, voor troost en af een toe ook voor een zetje in de goede richting. Als Bailey in zijn verschillende hondenlevens steeds terugkomt als een andere hond, blijft hij die belangrijke rol vervullen voor zijn baasjes. Stap voor stap leert hij steeds beter hoe een hond en een mens elkaars leven mooier kunnen maken. Zijn eerste baasje Ethan houdt daarbij altijd een speciaal plekje in Bailey’s hart... en dan komen ze elkaar opnieuw tegen.

9 tips voor een filmavond - A Million Little Things

A Million Little Things

Geen film maar een serie te volgen op videoland. 

"Vriendschap is geen groot ding - het zijn een miljoen kleine dingen,". Een groep vrienden, om verschillende redenen en op verschillende manieren, zit allemaal vast in hun leven, maar wanneer een van hen onverwacht sterft aan zelfmoord, is het slechts de wake-up call die de anderen nodig hebben om eindelijk te gaan leven. 

De groep komt samen om te rouwen om het verlies van hun vriend en wordt herinnerd aan hoe hun leven vroeger was, voordat er geheimen waren. 

Welke film raad jij aan? Super leuk om te lezen en laat gerust hieronder een reactie achter. 

9 tips voor een filmavond

Over de auteur

Gepest op school, opgevoed zonder liefde met aan alcohol verslaafde ouders. Hierdoor was ik verlegen, onzeker, ik had totaal geen (zelf)vertrouwen. Ik was bang om ‘gezien’ te worden, ik had altijd het gevoel niet goed genoeg te zijn en sterk de goedkeuring van andere mensen nodig.
Mijn moeder is in mijn armen overleden en dat was de turning point in mijn leven. Lees meer >>>

Marian


Tags

goed voor jezelf zorgen, hsp, jezelf, tijd voor jezelf


Misschien vind je dit ook leuk:

Blue Monday

Blue Monday

Kerstboodschap

Kerstboodschap
 • Goede films ik kan er best wat mee dankjewel
  X Nisa

 • Lazina schreef:

  Ik ben nu HEAL aan het kijken..
  Thanks voor de tip Marian

  • Marian schreef:

   Geen dank, graag gedaan! ❤️

 • Ik heb gekeken op videoland en op netflix maar ik kan bijna geen enkele film hier op vinden, waar kan ik de films kijken?

  • Marian schreef:

   The Shack, The Secret, Heal staan op Netflix dat weet ik zeker ❤️

 • Ik heb van de week the Shack gekeken. Wauw wat mooi en bijzonder.

 • Anoniem schreef:

  Me before you vond ik een hele mooie film. Over een jonge vrouw die komt te werken voor de ouders van een jonge man met een dwarslaesie. Zij moet hem verzorgen en gezelschap houden. Heerlijk romantische film…

 • Demain tout commence vond ik erg mooi, met dezelfde acteur als in Intouchables…

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

  Download Gratis 17 Tips Van Jezelf Houden

  17 tips Van Jezelf Houden
  >