8 tips voor een snelle energie boost.

Is jouw energie laag op dit moment. Is alles je even te veel?

Als je energieniveau niet erg hoog is dan voelt alles al snel aan als “te veel”.  Even een boodschap doen is dan al een hele opgave. Of je doet de boodschap niet,  maar dan voel je je daar weer niet prettig bij zo draai je in een cirkeltje rond.

Je reageert misschien veel feller of anders op dingen die gezegd worden. Puur omdat je je niet lekker voelt.

Er is een aantal dingen die je dagelijks zelf kunt doen om je energieniveau hoog te houden, zoals zorgen dat je genoeg slaap krijgt en beweging nemen.

Acht tips voor een snelle energie boost

* Geniet van de zon. Even lekker op een bankje zitten in de natuur en in de zon doet wonderen. Je hoort veel slechte berichten over de zon maar dit is als je uren ligt te zonnen. Zonlicht geeft energie.

* Ga wandelen. Zo’n tien minuten stevig doorwandelen zorgt voor heerlijk frisse lucht waardoor je weer meer energie krijgt. Ga lekker even 10 minuten stevig doorwandelen. Je krijgt lekker frisse lucht waardoor je weer meer energie krijg. Werk je op kantoor denk er dan eens aan om tijdens je lunchpauze een ommetje te maken.

* Gedraag je energiek. We handelen vaak naar ons gevoel. Als je je niet energiek voelt dan zal je je daar ook naar gaan gedragen. Gedraag je energiek: loop stevig door, praat energiek, loop rond als je aan de telefoon bent etc.
Luister naar je favoriete muziek. En zet lekker even de volume knop voluit. Luisteren naar je favoriet muziek geeft je een energieboost.

* Praat met mensen die bruisen van de energie. In plaats van anderen aan te steken met je ontmoedigde stemming. Als je met mensen praat wordt je daardoor aangestoken en ben je weer gemotiveerd om je energieker te voelen.

* Doe iets wat je MOET doen. Heb je iets staan op je todo-list wat je elke keer maar uitstelt. Dat kost je veel energie. Neem je voor om elke dag iets op te pakken en het meteen te doen. Kies de avond van tevoren wat je gaat doen en doe het meteen als je opstaat.

* Ruim op. Het geeft je energie als je omgeving is opgeruimd. Kijk eens op je bureau. Veel mensen zeggen dat ze het fijn vinden om in de ‘rommel’ te werken maar is funest voor je energieniveau. Ruim niet alles tegelijk op, maar begin met een ding.

* Eet geen suiker. Als je moe bent dan verwar je dat vaak met het hebben van honger. Herken jij je behoefte? Vaak grijp je meteen naar een koekje. Dit zal je energie even een boost geven maar als snel ga je je weer moe voelen. Train jezelf erop te luisteren naar jezelf. Ben je moe? Las een power-slaapje in en laat de suiker staan.

Wat doe jij om je energie een boost te geven? Ik zal het leuk vinden als je een reactie achterlaat.

Over de auteur

Gepest op school, opgevoed zonder liefde met aan alcohol verslaafde ouders. Hierdoor was ik verlegen, onzeker, ik had totaal geen (zelf)vertrouwen. Ik was bang om ‘gezien’ te worden, ik had altijd het gevoel niet goed genoeg te zijn en sterk de goedkeuring van andere mensen nodig.
Mijn moeder is in mijn armen overleden en dat was de turning point in mijn leven. Lees meer >>>

Marian


Tags

eet geen suiker, enegiek worden, energie, energie oppeppers, energieboost, energieniveau, niet lekker voelen


Misschien vind je dit ook leuk:

 • jolanda schreef:

  leuke kleding aan doen alsof je uitgaat.je op maken en iets aan je haar doen.

 • Goedemorgen
  Ik heb 2 weken terug me eerste chemo gekregen
  En ben daardoor erg moe … Ik kwam hier even kijken voor wat tips
  Ik denk zelf dat ik te weinig water drink dus ga dat zeker doen nu en vanaf vandaag ga ik sporten onder begeleiding hopelijk daardoor ook meer energie

  Meer tips zijn welkom :))

  • Hoi Diana,

   Dank je wel voor je reactie! Water drinken is altijd goed en helemaal om de afvalstoffen uit je lichaam te krijgen. Ik wil je even heel veel kracht en sterkte toewensen.

   Liefs, Marian

 • De combinatie van gezond eten, 2 liter water drinken, sporten en ontspanning helpen mij om energie te krijgen.

 • Wat ik doe is meditatie in beweging..
  Chi Neng Chi Qong
  Doe dit 3 a 4 keer in de week een half uur, en je voelt je energieker.

  De kunst is wel om dit vol te houden, anders krijg je een terugval.

 • Heel herkenbaar dat van bianca ,als ik de schuur aan het opruimen was en dan in de tuin kwam begon ik daar . Heb nu met mezelf afgesproken om een tijd aan de klus te geven dus bv een uur de schuur opruimen . Dan hou je het wel bij de schuur anders redt je het niet en na het uur gewoon stoppen ondanks of het af is .En voor de tuin maakte ik een andere afspraak op een andere dag . Het is even wennen maar voor mij werkt het wel .

  Gr paola

 • Hoi Marian!
  Je hebt weer mooie tips op een rijtje gezet!
  Mag ik er nog eentje aan toe voegen?
  Het nieuwe boek : “meer energie” van Meijke van Herwijnen is heel goed als een soort werkboek te gebruiken, heel nuttig en verhelderend!!

 • Hoi Bianka,

  Dat kan idd een valkuil zijn. Maak met jezelf een afspraak wat je gaat opruimen en doe niet alles tegelijk! Begin bijvoorbeeld eens met die ene rommella of een kast. Waak ervoor dat je van het ene in het ander valt zoals jij net omschreef. Eén ding tegelijk! Je zal zien dat je zelfvertrouwen ook weer gaat opbouwen omdat je gedaan hebt wat je tegen jezelf gezegd hebt!

 • Bianka schreef:

  Het klopt over dat opruimen. Dat je enrgie krijgt van een opgeruimde ruimte, ik in ieder geval wel. Maar mijn valkuil is altijd als ik met opruimen begin het juist nog chaotischer wordt. ik kom bijvoorbeeld iets tegen wat daar niet hoort te liggen. Dit leg ik op de goede plaats neer. Vervolgens kom ik op die plaats weer iets tegen wat daar niet hoort wat ik dan weer ergens anders neer leg en ga zo maar door. Aan het einde van het liedje is het overal een puinhoop. En daar krijg je nou net niet de energie van die je graag zou willen hebben.

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  Gratis Meditatie voor Loslaten Just Be You

  Download Gratis Mediatie Loslaten van Angst,
  Zorgen en Stress

  >