67 manieren om ongelukkig te blijven

Ik vind dit een erg mooie quote. Zoveel mensen zijn op zoek naar geluk. Zij willen een andere baan, een andere relatie, vrienden, afvallen, verhuizen etc… Als ze dat hebben zijn ze dan gelukkig?  Wat denk je? Je kan je richten op het externe maar als je negatief blijft denken….

Het is niet wat je hebt,  of wie je bent of waar je bent, of wat je doet, dat je gelukkig of ongelukkig maakt. Het is wat je denkt. Dale Carnegie

Voel jij je ongelukkig op dit moment?

Een sprookje over geluk:

Er was eens een man die alle mogelijke vormen van rijkdom kende. Hij leefde een zeer comfortabel leven, maar hij verveelde zich. Hij ging naar een wijze meester en vroeg hem: 'waar vind ik geluk?'. De meester zei: 'als je mij vertrouwt, breng dan vanavond al je bezittingen naar mij toe en ik zal je laten zien hoe je gelukkig wordt.' En zo gebeurde het: de man verkocht al zijn bezittingen voor diamanten, deed die in een zak en kwam daarmee naar de meester. Vol verwachting toonde hij zijn bezit... De meester dacht geen seconde na, griste de zak uit zijn handen en verdween. De man, die in zijn leven nog nooit had gerend, kon de meester niet achtervolgen en bleef alleen achter. Huilend. Op het moment dat hij echt ten einde raad was, stond de meester opeens weer met de zak voor zijn neus. De man, die nu tranen van vreugde huilde, kreeg terug wat hem die ochtend nog verveelde. 'En?' zei de meester. 'Ben je nu gelukkig?'

Swami Nithyananda

Met dit in gedachten heb ik maar eens een lijstje gemaakt hoe je ongelukkig blijft.

67 manieren om ongelukkig te blijven

Natuurlijk is mijn advies om het te lezen en het tegenovergestelde te doen, maar ja dat is jouw keus!

1. Jezelf kleineren.

2. Omgaan met andere mensen die je naar beneden halen.

3. Liegen tegen jezelf en de mensen om je heen.

4. Altijd gelijk willen hebben.

5. Je focussen op wat je niet wilt wat er gebeurt.

6. 4 uur per nacht slapen en overtuigd zijn dat het genoeg is.

7. Je druk maken wat andere mensen van je denken.

8. Alles en iedereen in je leven erg serieus nemen.

9. Veel alcohol drinken.

10. Maak niet af waar je aan begonnen bent.

11. Zeg nooit: "sorry…", "ik hou van je", "het spijt me".

12. Kijk een aantal uur per dag tv.

13. Vertel iedereen over je problemen.

14. Blijf gewoon doorgaan, stop niet.

15. Droom niet.

16. Doe beloftes die je toch niet nakomt.

17. Ga altijd af op de mening van anderen.

18. Laat andere mensen beslissingen nemen.

19. Herinner je negativiteit en vergeet de complimenten die je hebt ontvangen.

20 Doe altijd wat iemand anders wil en zet je eigen behoefte op een laag pitje.

21 Veel gokken.

22 Plan niets.

23 Blijf stil staan bij de dingen die gebeurd zijn in het verleden.

24. Laat niemand je helpen, doe het allemaal zelf.

25. Denk vaak aan de dingen die eventueel in de toekomst kunnen gebeuren.

26. Veel klagen.

27. Neem geen stappen om je problemen op te lossen.

28. Stop wanneer het moeilijk wordt.

29. Geef gehoor aan je angst.

30. Ruim niets op en bewaar alles.

31. Probeer overal de controle over te houden  en maak je zorgen over de dingen waar je geen controle over hebt.

32. Ga nieuwe mensen uit de weg.

Geluk betekent van jezelf houden en je minder druk maken om de waardering van anderen.

In het online programma 'Van Jezelf Houden' besteed ik veel aandacht aan zelfvertrouwen en de kracht in jezelf. Gun het jezelf. Hoe meer je werkt aan je zelfvertrouwen, het geloof in jezelf en in je eigen mogelijkheden , hoe leuker je leven zal worden en hoe meer je zal gaan stralen.

33. Wees gemakzuchtig daarna word je vanzelf lui.

34. Volg het pad van de minste weerstand.

35. Houd je gezicht in toom en zorg dat er geen glimlach zichtbaar is.

36. Neem geen verantwoordelijkheid voor je daden.

37. Leer niets nieuws.

38. Denk eens aan alle dingen die je niet hebt in je leven.

39 Doe werk wat niet je passie is.

40. Richt je op moeilijkheden.

41. Bekijk de deprimerende berichten op de televisie en luister hiernaar op de radio.

42. Eet zoveel mogelijk junkfood.

43. Vergeef niemand. Houd je woede vast.

44. Geef meer uit dan dat je verdient.

45. Probeer iedereen te vriend te houden.

46. Geef alles en iedereen de schuld.

47. Maak van een mug een olifant.

48. Stel geen vragen.

49. Zeg altijd "ja". Vul je tijd met verplichtingen.

50. Doe aan multitasken en doe alles zoveel mogelijk tegelijk.

51 Help geen andere mensen alleen wanneer je er profijt van hebt.

52. Plan niets.

53. Blijf zoveel mogelijk in de omgeving waar je je gemakkelijk voelt.

54. Werk alleen, geniet niet.

55. Zeg niet wat je bedoelt.

56. Vat alles persoonlijk op.

57. Wacht altijd tot het laatste moment.

58. Kijk moeilijk.

59. Vertel niemand hoe je je voelt of wat je denkt.

60. Besteed geen minuut van je tijd met jezelf.

61. Leg de lat hoog dan kan je er niet bijkomen zodat je jezelf niet goed genoeg vindt.

62. Zorg ervoor dat je indruk maakt op andere mensen.

63. Praat met andere mensen over anderen.

64. Zorg ervoor dat andere mensen zich slecht voelen over zichzelf.

65. Verzet je tegen veranderingen.

66. Vergelijk jezelf met anderen die in jouw ogen meer succes hebben.

67. Doe mee met problemen van anderen en maak ze je eigen.

Nu weet je volgens mij vooral wat niet te doen.

Niemand is altijd gelukkig en vertrouw erop dat je gelukkigste dagen nog voor je liggen.

Accepteer dat wat er is. Laat los wat is geweest. Geniet en heb vertrouwen in wat kan zijn. 

With love, 

Uitgelicht

67 manieren om ongelukkig te blijven

Over de auteur

Gepest op school, opgevoed zonder liefde met aan alcohol verslaafde ouders. Hierdoor was ik verlegen, onzeker, ik had totaal geen (zelf)vertrouwen. Ik was bang om ‘gezien’ te worden, ik had altijd het gevoel niet goed genoeg te zijn en sterk de goedkeuring van andere mensen nodig.
Mijn moeder is in mijn armen overleden en dat was de turning point in mijn leven. Lees meer >>>

Marian


Tags

gelukkig, inspirerend verhaal, jezelf, ongelukkig, ongelukkig voelen


Misschien vind je dit ook leuk:

Blue Monday

Blue Monday

Kerstboodschap

Kerstboodschap
 • Angela schreef:

  Tja, en hoe kan je gelukkig zijn als je man door de vele trauma’s vanuit zijn jeugd en net na ons trouwen opgelopen, totaal is vastgelopen en in een emotionele burnout is terecht gekomen dat zich uit, door mij nooit uit zichzelf aan te raken, te knuffelen, geen: Ik hou van jou, geen: wat zie je er leuk uit, geen: wat ben ik blij met jou, enz. enz. Ik die juist graag knuffelt en complimentjes nodig heeft door een laag zelfbeeld uit mijn 1ste huwelijk………De laatste tijd lijkt het zelfs of hij het niet leuk vindt dat ik hem aanraak en knuffel……daardoor word ik onzeker en durf hem ook niet meer te knuffelen……..Ik probeer er over te praten, maar hij kan het niet vertellen hoe en wat………..ik ben wanhopig, ik ben zover dat ik zeg, ik kan niet meer, ik wil niet meer…………Maar ik wil ook niet weggaan, ik wil hem niet alleen laten en de plek waar we samen voor gekozen hebben is te mooi om te verlaten………Door mijn verslechterde gezondheid kan ik ook niet alleen wonen……Ik heb hem hard nodig………help, wat moet ik nu?

  • Neem eens een kijkje op de site van Sensoor. Zij kunnen veel voor je betekenen.

   persoonlijk voel ik mij ook getraumatiseerd, ik durf het niet te uiten en heb een sterke hekel en nare herinnering aan intieme aanraking. Iets dat fijn of juist ongewenst storend is ligt heel dicht bij elkaar en is daarom vaak verwarrend. Maar persoonlijk ongeacht deze verwarring zou ik heel erg blij zijn met een vrouw als jou die mij knuffelt, als ik het zelf niet durf te verhalen of uiten.

 • Anneke schreef:

  Geweldige blog, geluk bekeken vanaf een andere kant

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  Gratis Meditatie voor Loslaten Just Be You

  Download Gratis Mediatie Loslaten van Angst,
  Zorgen en Stress

  >