6 tips hoe je succesvol kunt zijn met wat je doet

Een doel hebben in je leven is belangrijker dan je denkt. Het geeft richting aan je leven, een reden om op te staan, maar het brengt je vooral geluk en voldoening. Je bent zelf verantwoordelijk voor je eigen geluk en niemand anders.

Succesvol zijn betekent niet dat je beter bent dan iemand anders. Het betekent dat je blij bent met de resultaten die je hebt behaald, met de doelen die je voor jezelf hebt gesteld. Ik wilde graag wat ‘geheimen’ en advies met je delen om succesvol te worden in wat je wilt gaan doen. Of het nu een boek schrijven is, een doel bereiken en/of het starten van een nieuw project.

6 tips hoe je succesvol kunt zijn met wat je doet

Maak een plan

Dit is misschien duidelijk, maar zelf ben ik Just Be You begonnen zonder plan en daar ben ik verschillende keren tegenaan gelopen. Je moet weten wat je wilt gaan doen en bereiken, en wat voor stappen daarvoor nodig zijn. Het is als afvallen: je weet dat je bijvoorbeeld 5 kilo kwijt wil. Wat is je plan? Ga je minder suiker eten, koolhydraatarm eten of meer bewegen om je doel te bereiken? Zo’n plan heb je ook nodig om je doelstelling te gaan bereiken.

Je kan het!

Vaak lees ik het ‘het is zo moeilijk’, ‘het is niet makkelijk’, ‘makkelijker gezegd dan gedaan’ en in je hoofd zal je jezelf vaak genoeg vertellen waarom je iets niet kan doen. Herinner jezelf eraan dat je het wel kan! Je kunt alleen succesvol zijn in iets waarin je gelooft. Geloof in jezelf. Blijf ook positief, want hoe meer negatieve gedachten je hebt over jezelf of je situatie, hoe verder je verwijderd bent van je doel.

Plan B

Op je weg zal je altijd moeilijkheden ervaren. Ik denk dat het heel belangrijk is om niet op te geven. Toen ik met Just Be You begon vertelde mensen mij dat er zoveel ‘coaches’ zijn. Ik noem mij zelf geen ‘coach’, ik vind het een rotwoord. Als ik geluisterd had was ik JBY nooit begonnen. Zeg bijvoorbeeld tegen jezelf als Plan A niet werkt dan ga ik voor Plan B. Er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden.

Als je vast blijft zitten

Ken je dat gevoel, dat je helemaal ‘vast’ lijkt te zitten in jezelf? Besef dan dat het soms even nodig is om stil te staan, om je terug te trekken en de kans te krijgen om te ‘rijpen’, te groeien. Zoals een rups zich inspint in een cocon om te ontpoppen en uiteindelijk tevoorschijn te komen als een prachtige vlinder. Ook in jou schuilt een vlinder. Heb geduld en vertrouwen.

Geef alles

Ik denk dat het belangrijk is om alles te geven om je doel te bereiken. Schrijf op waarom je iets graag wilt bereiken, waarom het voor jou belangrijk is, wat het je zal geven etc en werk aan je doel. Ik zit uren achter mijn computer, maar zie het niet als werken want JBY is mijn passie. Soms moeten er echt dingen gebeuren en vooral in het begin moest er heel veel content komen. Dat is werken!

Iedereen heeft andere idee over succes

Vergelijk jezelf niet met anderen. Vergelijk jij jezelf steeds met anderen? En wat levert het je uiteindelijk op? Weet je wat het je oplevert als je daarmee stopt? Het geluk van vrijheid! Wees gewoon helemaal lekker jezelf en je hoeft je nooit meer met iemand anders te vergelijken of je aan iemand anders te meten.
Heerlijk, wat een vrijheid!

van jezelf houden


Tags

doelen behalen, succesvol, tips


Misschien vind je dit ook leuk:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Download Gratis 17 Tips Van Jezelf Houden

17 tips Van Jezelf Houden
>

Deze website gebruikt geanonimiseerde analytische cookies. Mag ik ook mijn marketing cookies in je browser opslaan om de website en mijn aanbod nog beter te maken? Klik dan op 'Natuurlijk, Marian'. Meer over de cookies kun je lezen in mijn privacy.