5 dingen die niemand je vertelt over het runnen van een website

Een eigen bedrijf hebben en/of het runnen van een website is een grote taak. Er zijn zoveel dingen die ik de afgelopen jaar heb geleerd en nog leer.
Voor sommige mensen, die graag een eigen website willen beginnen, kan het een angstig vooruitzicht zijn om daadwerkelijk te gaan beginnen. Dit merk ik vooral aan de berichten die ik hierover ontvang. Ik ben zelf van actie ondernemen en ik heb de nodige ‘fouten’ gemaakt maar daar weer ontzettend veel van geleerd en mezelf gewoon in het diepe gegooid.

Nu leef ik mijn droom en ben ik fulltime met mijn bedrijf bezig. Mijn droom had ik niet waar kunnen maken zonder doelstellingen, visualisatie, positief denken en dit alles opschrijven!

5 dingen die niemand je vertelt over het runnen van een website

Stop met denken en start met doen!

Veel mensen blijven eindeloos hangen in het denken wat ze allemaal gaan doen en ondernemen, zonder daadwerkelijk maar een stap verder te komen. Ik zelf ben naar de Kamer van Koophandel gegaan zonder een ondernemingsplan. Deze had ik niet ;-). Ik zie al dat zoveel mensen hierop vastlopen! Ga doen en blijf niet te lang hangen in eindeloos denken en bedenken waardoor je stagneert.

Neem geen beslissingen op basis van geld wat er nog niet is

Zelf ben ik gestart zonder startkapitaal en heb ik geen zaken gedaan waarvoor er geen geld is. Ik weet dat hier de meningen over verdeeld zijn, maar voor mij heeft dit bijzonder goed gewerkt. Zorg eerst dat er geld is voordat je deze kan besteden. Zorg ook dat je boekhouding en financieel overzicht op orde is, want dan weet je wat er gebeurt in je bedrijf en kan je nare verrassingen voorkomen.

Vertrouw jezelf

Het kost je dezelfde hoeveel energie om je zorgen te maken als dat het je kost om positief te blijven. Gebruik je energie daarom om positieve gedachten te hebben en je zult meer positieve ervaringen hebben. Je zorgen maken is de verkeerde kant op fantaseren. Gebruik je fantasie voor wat je wel wilt dat er gebeurt. Allebei gericht op de toekomst maar met een ander gevoel in het nu en daardoor een ander resultaat als gevolg.

Niets is wat het lijkt

Veel mensen hebben bla, bla, bla, waardoor jij je onzeker kan gaan voelen. Mijn ervaring is dat vaak niets is wat het lijkt. Stop met jezelf te vergelijken met anderen en jezelf daardoor naar beneden te halen. Jij bent wie je bent, met je eigen specifieke eigenschappen waardoor je jouw bedrijf waardevol kan maken. Laat los wat anderen doen en/of hebben, laat los wie je niet bent en graag zou willen zijn.

Druk, druk maar niet productief 

Ik hoor het mezelf ook wel eens zeggen; ‘ik ben zo druk’. Ik word overspoeld door e-mails, advertentie aanvragen, tips, adviezen en gesprekken. Alleen wanneer ik mijn doelen van de dag niet duidelijk heb gemaakt merk ik dat ik eigenlijk niets gedaan krijg. Ik ben druk maar heb geleerd om me te richten op één taak die ik heb afgesproken met mezelf totdat het klaar is en dan verder met bijvoorbeeld de ‘rand’ zaken. Focus en niet meer meerdere dingen te gelijk doen.


Tags

jezelf, ondernemen, website


Misschien vind je dit ook leuk:

Kerstboodschap

Kerstboodschap
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Download Gratis 17 Tips Van Jezelf Houden

17 tips Van Jezelf Houden
>

Deze website gebruikt geanonimiseerde analytische cookies. Mag ik ook mijn marketing cookies in je browser opslaan om de website en mijn aanbod nog beter te maken? Klik dan op 'Natuurlijk, Marian'. Meer over de cookies kun je lezen in mijn privacy.