21 dingen om vandaag mee te stoppen!

Iedereen kan vandaag beginnen! 21 dingen om vandaag mee te stoppen.

Voordat je kan worden wie je wilt zijn moet je stoppen met het doen van dingen die je tegenhouden om te zijn wie je wilt zijn.

Hier zijn enkele ideeën om mee te beginnen.

♥ Stop met je druk te maken wat andere mensen van je denken. 

Het leven is te kort om je hierover druk te maken. Jij bent de regisseur van je eigen leven. Je kan best luisteren naar wat anderen te vertellen hebben maar luister naar je eigen stem. (Lees ook: Waarom maken we ons druk wat een ander van ons denkt?)

♥ Stop met het weglopen van je problemen.

Denk jij in problemen of in kansen? Een probleem is meestal een ultieme kans in vermomming, neem de moeite om de ‘mantel’te verwijderen en onthul de kans die eronder verscholen ligt Problemen zijn er om opgelost te worden. Kan het probleem niet opgelost worden? Dan is het geen probleem maar een feit. Natuurlijk zal het niet makkelijk zijn. Leer te kijken naar oplossingen in plaats van te kijken naar je probleem. Waar je je op richt dat groeit. .

♥ Stop met het vasthouden aan je verleden.

Als je in je in je achteruitkijk spiegel blijft kijken dan zie je niet wat ervoor je gebeurt. Je kunt niet beginnen met een nieuw hoofdstuk in je leven als je het vorige hoofdstuk steeds weer opnieuw begint te lezen. Is je onrecht aan gedaan in het verleden. Schrijf een brief om de persoon te vergeven. Deze hoef je niet echt te versturen maar doe een ritueel om het los te laten. Bijvoorbeeld: verbrand de brief.

♥ Stop met het negatieve praten tegen jezelf.

Ben jij er bewust van wat je allemaal tegen jezelf zegt? Zo ja buig dit om naar het positieve.

♥ Stop met het jaloers zijn op anderen.

Jaloezie is het tellen van de zegeningen en plaats die van jezelf. Vraag jezelf eens af: “wat heb ik, wat iemand anders wel zou willen hebben?”

♥ Stop met klagen.

Klagen maakt je niet aantrekkelijk en mensen gaan niet graag om met mensen die klagen. Het zal vast niet altijd makkelijk zijn maar heb er vertrouwen in dat het goed komt. Je zal zien dat het uiteindelijk leidt naar een betere plek, dat de gebeurtenis je weer sterker heeft gemaakt. Werk eraan zonder teveel andere mensen daarbij te betrekken.

♥ Stop ermee toe te laten dat andere mensen je naar beneden halen.

Weiger om je naar beneden te laten halen. Wees assertief! Kom op voor jezelf, dat ben je aan jezelf verplicht.

♥ Stop met het perfect willen zijn.

Wat is perfect? Kom je bij de lat die je voor jezelf legt? En als je bijna bij de lat komt, leg je deze dan weer hoger? Wat is perfect?

Jij bent helemaal goed zoals je bent op dit moment. Elke dag word je een betere versie van jezelf, gewoon omdat iedere dag nieuwe ervaringen brengt waar je van leert en die je steeds meer een compleet mens maken. Niemand is perfect of zal dat ooit zijn.

Als je dan toch wat wilt veranderen aan jezelf, verander dan de gedachte: ‘ ik ben niet goed genoeg’ in :’ ik ben nu goed genoeg zoals ik ben’. Maak er een mooie reminder van en plak hem op je badkamer spiegel, mooie affirmatie om de dag mee te beginnen.

Start nog vandaag met al die dingen tegen jezelf te zeggen.

♥ Stop met je zorgen te maken.

Sta een paar minuten per dag toe om je zorgen te maken. Schrijf je zorgen op en stop dit briefje in een doos. Kijk een maand later eens hoe het met je zorgen staat? Vaak komen je zorgen niet uit. Je kan jezelf de vraag stellen: “doet dit er over een jaar nog toe? Over vijf jaar?

Je zorgen maken, vooruitlopen op de zaken, alles perfect willen regelen en controleren, ben jij er ook zo druk mee? Het geeft een vals gevoel van veiligheid en kost heel veel energie. Leef vrij, leef in het moment, en laat het leven zich aan je ontvouwen. Reageer op wat zich aandient niet op wat is geweest of wat nog moet komen

♥ Stop met ondankbaar zijn.

Ik weet niet of je het nu goed of slecht hebt, maar wordt elke ochtend wakker en voel je dankbaar. Dankbaar voor wat er is. Een dak boven je hoofd, eten, een lekker bed, warme douche etc.  Er is iets moois in iedere dag, focus op het goede en dankbaarheid en geluk zijn nooit ver weg.

♥ Stop met iemand anders te willen zijn.

Wees jezelf. Just Be You. Een mooie uitdaging in je leven is om niet te zijn zoals iedereen. Er zal altijd iemand zijn die mooier, slimmer, jonger, rijker maar ze zijn niet zoals JIJ! Verander niet omdat je dan denkt dat andere mensen je leuk gaan vinden. Ben jezelf en mensen zullen echt wel van je gaan houden.

♥ Stop met het uitstellen van je behoeftes.

Het pijnlijkste is jezelf verliezen in bijvoorbeeld een liefdesrelatie en alles voor een ander doen. Ik heb dit bij mijn ouders gezien en zag hoe mijn moeder zichzelf helemaal verloor. Daardoor heeft ze geen gemakkelijk en leuk leven gehad. Doe wat je passie is en doe wat jij leuk vindt, en niet wat een ander leuk vindt. Het moment is NU.

Oefen jezelf in het luisteren, het herkennen van de behoeften. Geef het wat het nodig heeft; rust; goede voeding; beweging; voldoende water en zuurstof; geestelijke voeding etc. Je zult het verschil merken. Een blij lijf maakt graag al jouw ambities waar.

♥ Stop met uitstellen.

Uitstelgedrag komt voort uit een gebrek aan zelfdiscipline. Meteen doen wat je te doen hebt, bevordert  je zelfrespect. Ben je iemand die veel uitstelt? Wacht niet totdat je zin hebt. Als je eenmaal bent begonnen en je ziet dat je vooruitgaand boekt, raak je vanzelf gemotiveerd.

♥ Stop met jezelf te verontschuldigen.

Je verontschuldigen maakt je niet krachtig. Vaak hoor ik mensen zich vaak te verontschuldigen en een uitleg te geven waarom ze iets niet willen. Jij maakt een beslissing en waarom heb je goedkeuring van een ander nodig? Dit vergt even oefening maar je zult merken dat het een heel stuk lekkerder leeft en je krijgt respect en waardering van anderen.

♥ Stop met het hebben van woede.

Verspil je leven niet met woede in je hart. Je doet jezelf veel meer zeer dan de mensen ervaren waar je kwaad op bent. Vergeven is niet zeggen: “het is oké wat je mij hebt aangedaan” maar vergeven is “het loslaten van het willen dat het verleden anders zou zijn geweest”. Vergeven doe je niet voor een ander maar voor jezelf.

♥ Stop met door rennen in het leven.

Leef jij bewust? Ik bedoel: leef jij in het moment? Er is altijd iets moois om je heen, iets waar je blij van wordt. Het enige wat je daarvoor hoeft ter doen is om je heen kijken, je bewust zijn van waar je nu bent. Meestal rennen we door onze dag, druk doende om onze to-do-list af te werken. Alles gedaan wat je moest doen, maar heb je ook geleefd die dag? Sta stil bij de “kleine” momenten in het leven. Achteraf zijn die kleine momenten juist de grote dingen in het leven.

♥ Stop met anderen de schuld geven.

Laatst vroeg ik aan iemand: “wat maakte dat je zo reageerde”. Ze antwoordde: “dat komt daar haar reactie”. Nee jij hebt de reactie zo waargenomen maar jij besluit ook zelf hoe je daar op reageert. Neem 100% verantwoordelijkheid voor jezelf.

♥ Stop met je richten op wat je niet wilt.

Richt je op wat je wel wilt! Positief denken leeft zoveel makkelijker. Als je wakker wordt met de gedachten dat er vandaag iets moois gaat gebeuren en je let goed op dan zie je vaak dat je gelijk hebt. Probeer het maar eens uit. Je wilt tenslotte toch dat het uitkomt wat je juist wel wilt? .

♥ Stop met het omgaan met negatieve mensen.

Negatieve mensen kunnen je naar “beneden” halen en doen een afbreuk op je energie. Word je bewust van de negatieve mensen in jouw omgeving.

Je kunt ook dankbaar zijn voor de ‘lastige’ mensen in je leven. Dit valt niet altijd mee. Toch kun je ook van hen veel leren. Bijvoorbeeld hoe jij het in ieder geval niet wilt. Zo wordt het ook steeds duidelijker wat jij wel wilt. En onthoud ook: dat wat jou ergert aan een ander raakt iets in jou wat je liever niet ziet. Door er toch eens naar te kijken kun je je eigen schaduwkanten aan het licht laten komen. Jij hoeft niets van jezelf te verstoppen. Ook jouw minder geslaagde karaktertrekken maken jou de mens die je bent.

♥ Stop met het doen of alles goed is.

Voel jij je een keer niet goed accepteer dat. Je hoeft je niet groter te houden dan dat je op dat moment bent. Huil eens lekker. Huilen is de wasmachine van de ziel. Hoe eerder je eraan toe geeft, des te sneller je weer kunt lachen.

♥ Stop met het liegen tegen jezelf.

Je kan tegen iemand liegen of een leugen om bestwil hebben maar lieg niet tegen jezelf. Je leven zal alleen maar verbeteren wanneer je je kans pakt, en het moeilijkste is om eerlijk te zijn tegen jezelf..

Als je verandert betekent dat niet dat je iemand anders wordt. Het betekent dat andere aspecten van jou de kans krijgen zich te openbaren Je kunt verandering niet voorkomen. Niets blijft zoals het is, jij ook niet. De mensen om jou heen ook niet. Verandering voelt soms bedreigend, het is onbekend terrein. Geef jezelf eraan over en laat jezelf groeien.

Wil jij ook leren hoe je je eigenwaarde en zelfvertrouwen kunt vergroten?

Mijn ervaring is dat investeren in jezelf de kortste weg is naar zelfvertrouwen. Gewoon, omdat als je je sterker voelt, meer energie hebt en je assertiever gedraagt steeds meer dingen gaan lukken in je leven. Zorg beter voor jezelf zodat je helemaal tot bloei komt. Kijk eens op deze krachtige 52 weken e-cursus


Tags

jezelf, just be you, klagen, negatieve zelfpraat, perfect zijn, stoppen


Misschien vind je dit ook leuk:

Hoe krijg je meer zelfvertrouwen?

Hoe krijg je meer zelfvertrouwen?
 • Anne Budde schreef:

  Dat is wel erg veel om te doen en te onderhouden. Eerst maar met een paar dingen beginnen . Lijkt me beter. Verder goede adviezen.

  • Bedenk dan dat iedere stap er één is. Je hoeft niet meteen naar het eindpunt te hollen. Gun jezelf het proces, geniet van het proces, en geniet van de overwinning op jezelf 😉

 • Hai via google zag ik net je artikel en ik ben ontzettend onder de indruk. Heb je toevallig een RSS zodat ik je site kan blijven lezen? Ga zo door.

  • marian schreef:

   Hoi Helna,

   Je reactie zat in mijn spam ;-)! Je kan je inschrijven op mijn nieuwsbrief daar geef ik altijd een update van de nieuwe blog berichten. De nieuwsbrief komt niet elke week trouw ;-).

   Warme groet, Marian

  • marian schreef:

   Hoi Wim,

   Daarom heb ik ze nog maar even opgeschreven ;-). Uitprinten en ophangen?

   Dank je wel voor je reactie, top!

   Warme groet, Marian

 • Goed stuk! Helemaal waar en het dekt alle mogelijke problemen waar de mens tegenaan loopt.

 • Dit is al jaren mijn filosofie aangaande goede voornemens, why wait till January 1st… je kunt dat ELKE dag, ELKE minuut aanpakken, en dat probeer ik ook te doen.

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

  Download Gratis 17 Tips Van Jezelf Houden

  17 tips Van Jezelf Houden
  >

  Deze website gebruikt geanonimiseerde analytische cookies. Mag ik ook mijn marketing cookies in je browser opslaan om de website en mijn aanbod nog beter te maken? Klik dan op 'Natuurlijk, Marian'. Meer over de cookies kun je lezen in mijn privacy.