Zelfvertrouwen opbouwen? Geef het de tijd!

Ik kom op dit onderwerp omdat ik deze week de derde “ongeduldige” klant op gesprek had.

Allen hadden besloten om te gaan werken aan hun zelfvertrouwen en ze wilden allemaal meteen resultaat!

Wanneer je iets in je leven wilt veranderen en er direct mee aan de slag gaat, wil je het liefst ook meteen resultaat zien.

Je wilt gelijk je doelen behalen, taken voltooien en grote successen boeken. Je wilt meteen vol zelfvertrouwen zijn, direct kilo’s kwijt zijn en/of gelijk een perfect zelfbeeld hebben. Natuurlijk, dat gaat niet zo snel, helaas!

Het feit dat je hebt besloten om er iets mee te gaan doen, is al een eerste (belangrijke) stap. Bedenk dat er veel mensen zijn die deze eerste stap niet eens maken.

Een reis begint altijd met een eerste stap.

Denk groot en maak kleine stapjes!

Zelfvertrouwen opbouwen? Geef het de tijd.

Heb je als doel om niet meer te snoepen, dan betekent het niet dat je de volgende dag al een kilo bent afgevallen.

Wel zal, doordat je het hebt volgehouden, je zelfvertrouwen en je motivatie groter worden, omdat je hebt bereikt wat je je had voorgenomen
Als je steeds kleine doelen stelt en deze behaalt dan kom je uiteindelijk bij je gewenste resultaat. Besef echter wel dat verandering tijd vraagt.

Als je iets wilt veranderen schrijf dat dan op. Dit noem je een plan van aanpak. Schrijf daarin wat je precies wilt veranderen en wanneer je dit bereikt wil hebben.

Nogmaals denk eraan dat dit wel realistisch moet zijn! Je kan niet op een gezonde manier vijf kilo afvallen in één week.

Vind je dit interessant? Misschien is dan mijn GRATIS 7 weekse e-cursus Zelfvertrouwen, Zelfbeeld en Afvallen wel wat voor je. Klik hier voor meer informatie en/of om je in te schrijven.

[social_warfare]


Tags

afvallen, doelen halen, eerste stap, motivatie, resultaat, zelfbeeld, zelfvertrouwen, zelfvertrouwen opbouwen


Misschien vind je dit ook leuk:

 • Beste Marian,

  Om dingen te veranderen schrijf je dat het belangrijk is om een plan van aanpak te maken. Mijn vraag is hoe doe ik dat? Wat schrijf ik dan precies op? Heb je nog tips voor me?

  Inge

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

  Download Gratis 17 Tips Van Jezelf Houden

  17 tips Van Jezelf Houden
  >