Zelfmedelijden OF huilen van het lachen?

Ken je dat? Het ene moment voel je je fan-tas-tisch, onverslaanbaar en helemaal zen.
Maar net zo plotseling wordt deze relaxte stemming vervangen door een dip. En niet zomaar eentje. Nee, het soort waarbij alleen zwelgen in zelfmedelijden en aanschoppen tegen al het andere in de wereld een heel klein beetje lijken te helpen.
Soms lucht dat best op. Maar vaak niet. Het maakt me meestal nog meer aan het twijfelen. De slachtofferrol is op zulke momenten zo gek nog niet. Een ander of iets anders de schuld geven en het verder gewoon laten gebeuren…

Oude ik versus de nieuwe ik

Maar aangezien ik een nieuwe verbeterde versie van mezelf begin te worden, vergde deze dip een nieuwe aanpak. Om niet gelijk te hard van stapel te lopen, vond ik dat ik klein moest beginnen.
Dus in plaats van mijn afspraken met vriendinnen af te zeggen, deed ik dat deze ronde niet. Ondanks ik mezelf een klein beetje zielig vond en het liefst met een reep chocolade in bed mijn favo Netflix series wilde kijken.
Zoals jullie misschien al zouden voorspellen, had ik een heerlijke avond. Ik kon mijn verhaal kwijt zonder drama, gewoon lekker van me af gekletst. Om de rest van de avond te schateren van het lachen over van alles en nog wat. De tranen rolden over mijn wangen. En wat denk je? Mijn mega dip stelde nog maar bar weinig voor! In plaats daarvan had ik energie voor tien.

Dus mijn tip tegen een dip;

Zelfmedelijden mag, maar trakteer jezelf daarna op quality time met een goede vriend of vriendin.

En lach tot de tranen over je wangen rollen. Gewoon omdat het kan.
Heb jij nog een tip tegen een dip?

Tags

jezelf, lachen, quality time, zelfmedelijden


Misschien vind je dit ook leuk:

Hoe krijg je meer zelfvertrouwen?

Hoe krijg je meer zelfvertrouwen?
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Download Gratis 17 Tips Van Jezelf Houden

17 tips Van Jezelf Houden
>

Deze website gebruikt geanonimiseerde analytische cookies. Mag ik ook mijn marketing cookies in je browser opslaan om de website en mijn aanbod nog beter te maken? Klik dan op 'Natuurlijk, Marian'. Meer over de cookies kun je lezen in mijn privacy.