Wil jij graag aardig gevonden worden?

Wij willen zo graag aardig gevonden worden..

Instead of wiping away your tears, wipe away the people who made you cry! 

Bovenstaande tekst kwam ik tegen op facebook. We lezen daar zo vaak een tekst en staan er verder niet zo bij stil…. Maar dit is een sterk voorbeeld van “omdenken” ! De eerste gedachte na het lezen van deze tekst is een glimlach, de tweede gedachte komt in me boven borrelen dat het wel hard is om mensen je leven uit te vegen! En zo gaan mijn gedachten verder over dit onderwerp waar wij allemaal mee te maken krijgen in het leven. De één meer en vaker dan de ander maar we maken het allemaal mee.

Aardig gevonden worden…

We willen zo graag aardig gevonden worden en mensen die ons kwetsen, die ons laten huilen en zo vaak ons verkeerd beoordelen willen we uitleg geven. Met de positieve instelling die voor onszelf zo verhelderend werkt willen we deze mensen duidelijk maken dat ze het verkeerd zien, en dat ze moeten stoppen met ons verkeerd te beoordelen. We steken hier energie in, gaan gesprekken aan om alles weer een positieve wending te geven.

Woorden van mensen kunnen vaak meer pijn doen dan een pak slaag en stiekem likken we onze wonden en proberen er een weg in te vinden. En we vegen de tranen weg… Liefdevol in het leven staan is heel makkelijk als mensen lief en aardig voor ons zijn. In diezelfde liefde blijven geloven als iemand je steeds weer pijn doet is al een stuk minder makkelijk. En toch blijven we het doen, vegen we onze tranen stiekem weg als we niet aardig worden gevonden en gaan er weer voor.

Het is ons geleerd dat we het goede in de mens moeten blijven zien en dat we ons best moeten doen om positief met een ieder vredig door het leven te gaan. Een heel goede instelling en ik ben er ook helemaal voor om vooral positief en vrolijk in het leven te blijven staan! Ik ben er ook helemaal voor dat we zelfs de mensen waar we het minder goed mee kunnen vinden meer dan één kans te geven!

Blijft het echter negatieve energie opleveren, blijven de tranen komen en komen deze mensen op geen enkel moment je positief  tegemoet? Dan komt er een moment dat het omdenken mag beginnen! Veeg niet langer je tranen van je wangen, het heeft je niks opgeleverd tot nu toe. Je kunt de mensen om je heen niet veranderen maar wel de manier waarop JIJ er mee omgaat. Loop een andere kant op, blijf in jezelf geloven en laat deze mensen voor wat ze zijn.

Ga niet mee in de negatieve achtbaan maar blijf je eigen mooie pad bewandelen. Je hoeft ze niet hardhandig je leven uit te vegen maar je mag er best voor kiezen om er niet langer meer in mee te gaan. Zie je dat we soms ook kunnen ‘vast denken’  in positieve zin? Met een positieve instelling die ons verteld dat we alle mensen een kans moeten blijven geven? Je kan er in vast lopen. Het is dan veel positiever om af te buigen en je eigen weg te volgen. Die weg waarvan jij weet dat die goed voor je is.

Durf voor jezelf te kiezen! Stap zelf uit de situatie. Je zult er sterker en energieker uitkomen. Het mooie is dat je toch een liefdevolle stap hebt ondernomen. Want ook die ander zal nu gedwongen worden uit de negatieve spiraal te stappen! Wees niet bang om te verliezen. Nu jij voor jezelf hebt gekozen komen de mensen die dit waarderen en die je positieve energie zullen geven als vanzelf je levenspad op wandelen! Je hebt zelf de weg vrijgemaakt en dat was een dappere beslissing.

Geschreven door Rinskje


Tags

aardig gevonden worden, omdenken


Misschien vind je dit ook leuk:

 • Mooi gesproken Lilly:-) En inderdaad het maakt ons natuurlijk wel wat uit, iedereen wil aardig gevonden worden daarom is dit ook een onderwerp welke aandacht verdient. Het moet je alleen niet gaan belemmeren, want dat kun je uiteindelijk beter de andere kant op lopen dan steeds maar weer te proberen. En wanneer het je familie betreft, soms kun je geen afscheid nemen, maar je kunt er wel zelf voor kiezen hoe je er mee om gaat. Maar zoals met zoveel dingen is weten nog geen doen 😉

 • Oh ik wil nog wat toevoegen!

  Als je een paar lieve vrienden hebt, leuke familie leden en wat vriendelijke collega’s en of klasgenoten dan gaat het bij mij zo aan me voorbij of mensen me wel/niet aardig vinden… 🙂

 • Ja, als ik heel eerlijk binnen in mijzelf moet kijken… ik wil graag aardig gevonden worden, maar het belemmerd mij niet heel erg in mijn welzijn. Het komt tegenwoordig (vroeger op de middelbare school wel) niet meer veel voor dat mensen mij NIET aardig vinden, wel vinden mensen mij vaak apart ik noem dat liever “Uniek”. En met uitgaan word ik door meiden wel is heel arrogant aan gekeken maar zodra ik mezelf inprent dat hun dat doen uit onzekerheid.. gaat het beter, meestal ga ik ook naar die mensen toe en maak ik een compliment zoals “wat draag jij mooie oorbellen” vaak zie ik door hun reactie of het een vooroordeel was en dat is vaak zo dus dan kan ik lekker verder gaan. En ik heb ook wel is dat mensen die ik ken, waar ik een verleden mee heb die zo doen die vraag ik gewoon respectvol of ze iets tegen mij hebben omdat ik dat gevoel krijg!

  Maar logisch dat wij mensen aardig gevonden willen worden want als mensen je niet aardig vinden wordt je ongelukkig, dus in feite wilt iedereen aardig gevonden worden zelfs als mensen hier zeggen dat het hun niets uitmaakt maakt dat hun wel wat uit!! 😉

 • En als die mensen nu je eigen familie is? Ze gaan een weg die ik niet wil gaan. Pleasen gebeurt er zoveel. Dat is niet meer wat ik wil. Want ik verlies mezelf. Hoe kom ik los van ze?

  • marian schreef:

   Hoi Leeuw,

   Toevallig (toeval mmmm dat bestaat niet) heb ik een interview met de Libelle gehad over dit onderwerp. Ik laat je het even weten als het online staat. Denk dat het wel leuk is om te lezen.

   Warme groet, Marian

 • Prachtige reactie, dat dekt inderdaad de lading van de blog! En je straalt het ook uit Miss.M en strekt daardoor mensen naar je toe die je waarderen:-)

 • Mooi beschreven, Rinskje. Het is inderdaad zó bevrijdend om niet meer de behoefte te voelen dat je per se door iedereen aardig gevonden wil worden. Zoals zoveel mensen ben ik jarenlang een pleaser geweest. Dat veranderde toen ik ouder werd en kinderen kreeg. Er zijn zoveel meer dingen belangrijk dan aardig gevonden worden. Ik ben een fijn mens, en als anderen dat niet vinden, dan zit ik daar niet meer mee. Zeker niet als dat mensen zijn waar ik zelf ook niets meer heb. Heerlijk bevrijdend! 🙂

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

  Download Gratis 17 Tips Van Jezelf Houden

  17 tips Van Jezelf Houden
  >