Wet van de vuilniswagen: inspirerend verhaal

wet van de vuilniswagenOp een dag pakte ik een taxi en we vertrokken naar de luchthaven. De taxi-chauffeur reed keurig netjes op de rechter rijstrook, toen er plotseling een auto uit een parkeerplaats de weg op schoot. De taxi-chauffeur ging vol in de remmen, slipte en miste de andere auto met een paar centimeter.

De chauffeur van de andere auto schudde met zijn hoofd en begon te schreeuwen naar ons. De taxi-chauffeur lachte en zwaaide naar de man. En echt waar, oprecht vriendelijk. Zo oprecht dat ik vroeg: “Waarom doe je dat? Deze man rijdt ons bijna het ziekenhuis in.”

Wet van de vuilniswagen

“Tja,” zei de taxi-chauffeur, “dat is wat ik noem de wet van de vuilniswagen.” Hij legde uit dat mensen regelmatig vuilniswagens zijn. Ze lopen rond met vuilnis, zoals frustratie, boosheid en teleurstelling. Als hun vuilnis zich opstapelt, moeten ze een plek vinden om het te dumpen. Soms dumpen ze het op mij.

Ik vat dit niet persoonlijk op. Ik glimlach, ik zwaai, ik wens ze het allerbeste en ga vrolijk verder. Ik neem hun vuilnis niet aan. En ik neem hun vuilnis niet mee naar andere mensen op het werk, thuis of op straat.

Neem jij de vuilnis aan van anderen?

[social_warfare]


Tags

inspirerend verhaal


Misschien vind je dit ook leuk:

Een wijze les

Een wijze les

De Oester, inspirerend verhaal

De Oester, inspirerend verhaal

De sleutel naar geluk

De sleutel naar geluk
 • Johannna schreef:

  Wat een wijsheid, en wat scheelt het een hoop loze energie, die je veel beter aan fijnere zaken kunt besteden.

 • Caroline schreef:

  Nee, dat heb ik me allang aangeleerd om de vuilnis van andere niet aan te nemen. Voor deze mensen ben ik wel een luisterend oor, maar hun probleem laat ik bij hun.
  Als ze om advies vragen en ik heb advies voor ze dan zal ik ze wel helpen in zoverre mij kennis dit toelaat.
  Ook wat men in de kranten leest, hoor ik mensen ook frustraties en boosheid over uit spreken, zelf lees ik zelden kranten en kijk bewust weinig tot geen t.v. het is allemaal negativiteit pfff.. (alles is vaak (niet altijd) zo opgeblazen en dik opgelegd) Als het maar verkoopt.
  Daar waar ik iets aan kan doen,zal ik aan mee werken om een deeltje van de wereld te kunnen verbeteren, maar wat wij niet in de hand hebben, ga ik ook niet mee lopen. Je kunt wel mopperen en gefrustreerd rond lopen, maar dat houd je alleen maar op. Zorgen maken, frustratie, boosheid enz.. het kost veel energie (wat je veel beter voor positieve dingen kunt steken), het is zonde en verspilde tijd. Het veranderd helemaal niets, als alleen negatieve stress wat niet goed voor je is. Het steelt je plezier in het leven, het houdt je bezig met niets doen!!

 • Soms neem ik het vuilnis van een ander aan….het ligt een er een beetje aan hoe groot de vuilnis is die ze aan mij proberen te geven, zijn het propjes dan is het prima, maar is het een grote rottende toestand, dan neem ik die niet aan, en zeg dit ze ook en ook waarom….( van de 10 word boos) maar liever hun boos dan dat ik een extreem stinkende kar over mijn humeur leeg laat storten……

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

  Download Gratis 17 Tips Van Jezelf Houden

  17 tips Van Jezelf Houden
  >