Wederom geïnspireerd door Danny Bouman bij #HOKITD

Woorden die iedereen moet zeggen bij Help ons kind is te dik #hokitd

Gisterenavond heb ik naar het programma “Help ons kind is te dik” gekeken. Dit is een programma waarin Nicolette van Dam samen met een coach te dikke kinderen en hun ouders helpt met het veranderen van hun voedingspatroon en levensstijl.

In deze aflevering een leuk meisje Demi genaamd,  zij weegt 49 kilo en voor haar leeftijd te zwaar en valt hiermee in de categorie obesitas. En waar ik dan verdrietig van wordt is om te horen dat Demi gepest wordt op school.

Danny Bouwman van het programma “Obese” komt nog even met haar praten en samen roepen ze op het schoolplein dat ze niet meer gepest moet worden.

Wat de coach niet lukt is om de moeder op de weegschaal te krijgen en Danny doet dit met empathie en inlevingsvermogen en inspireert en stimuleert de moeder. Knap staaltje coach werk!

Met dikke tranen over mijn wangen heb ik gekeken naar het stukje dat Danny een cadeautje geeft aan Demi. Danny vertelt Demi dat hij een verrassing voor haar heeft meegenomen. Hij geeft haar een armbandje met een hartje en zegt: “iedere keer als je je niet zo vrolijk voelt en mensen onaardig tegen je doen, dan kijk je gewoon naar het hartje of je houd het even vast. Je weet dan weer dat er heel veel mensen van je houden en dat je het meer dan waard bent en je niet gek moet laten maken door anderen.”

Wow ik wilde dat iemand dat vroeger tegen mij had gezegd! Maar…dit kan jij ook weer tegen iemand anders zeggen. Je kan iemand steunen, inspireren en/of motiveren. Zo maken we er toch een mooiere wereld van?

Wat kan jij voor iemand anders doen?

Wil jij de uitzending ook zien? Help ons kind is te dik

 Tags

#hokitd, danny bouwman, help ons kind is te dik, obese, pesten


Misschien vind je dit ook leuk:

 • geert van dorst schreef:

  Marian, Rinskje, Chantal, ik lees even jullie berichten zonder dat ik het programma heb gezien. Ik ben ervan overtuigd dat ik eenzelfde mening zal hebben. Alles wat met beroering bijdraagt aan het helpen van mensen, zeker kinderen is positief. Jezelf en anderen beter willen maken is een streven dat steeds meer mensen moeten gaan doen. Een beetje kennis, persoonlijke ervaring, lekker in je vel zitten, positieve instelling en warmte kunnen overbrengen en genieten van de resultaten. Je volger Geert

 • De wijze waarop Danny het meisje begeleidde, dwingt respect af!!!

 • Mooie samenvatting van de uitzending Marian. Ik heb ook met ingehouden adem zitten kijken. Volgens mij is het een grote uitdaging om niet te oordelen over mensen maar ze juist te stimuleren. En toch merk ik dat dit steeds meer de overhand krijgt in de wereld om me heen. Een site als deze draagt zeker zijn steentje bij naar een betere wereld. En Danny Bouwman met zijn heerlijke positieve instelling en innemende lach verdient een lintje!

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

  Download Gratis 17 Tips Van Jezelf Houden

  17 tips Van Jezelf Houden
  >

  Deze website gebruikt geanonimiseerde analytische cookies. Mag ik ook mijn marketing cookies in je browser opslaan om de website en mijn aanbod nog beter te maken? Klik dan op 'Natuurlijk, Marian'. Meer over de cookies kun je lezen in mijn privacy.