Wat voor mij belangrijk is bij het manifesteren van wat je wilt

Manifesteren van wat je wilt 

Transcript Podcast aflevering 085 - Wat voor mij belangrijk is bij het manifesteren van wat je wilt

Hee, superleuk, het is veel te lang geleden dat ik weer een podcast heb gemaakt. Maar ik ben het even rustig aan gaan het doen. Ik ben met heel veel nieuwe, leuke dingen bezig, waarover later meer. 


Deze podcast even over wat voor mij belangrijk is bij het manifesteren van wat ik wil in het leven en waarschijnlijk ook voor jou. Want één van de grootse dingen die mij altijd hebben geholpen, in het manifesteren van dromen en of doelen in het leven, of het nou mijn bedrijf is, of in mijn persoonlijke leven, is het absoluut niet toestaan om je van je pad af te laten brengen, door anderen, door het standpunt van anderen.

Luister niet naar iemand

Het kan zijn dat iemand je vertelt dat het leven moeilijk is, dat het leven een worsteling is, dat iets niet kan of dat de tegenwoordige tijd niet handig is, of zo. Of dat het een rot tijd is. Of dat je niet iets kan hebben, niet kan doen, niet kan zijn. Dat het nu moeilijk is om geld te verdienen. Verzin het maar, noem het maar op. En dat is misschien ook de waarheid van de ander.

Wat ik hiermee wil zeggen, en dat is eigenlijk het hele punt van de podcast, is dat het niet jouw waarheid hoeft te worden.

Jij hebt jouw kracht, je hebt energie, alles is energie en energie moet stromen. En als het stagneert, dan stroomt het niet.

Waar zit de knik?

Ik zeg altijd: 'zie het als een tuinslang'. Als je de plantjes water wilt geven. zet je de kraan aan, het water stroomt, je bent lekker de plantjes aan het water geven en het is het universum, die gewoon dat water laat stromen, zo zie ik het altijd. Je gaat de bocht om en op een gegeven moment komt er geen water meer uit de tuinslang. Er zit een knik in de slang

Als je wilt dat het stroomt, ondanks dat de kraan openstaat, het Universum staat altijd open, zeg ik altijd, dan moet je zorgen dat er geen knik komt in jouw tuinslang. Of als deze er zit, natuurlijk eruit halen, want je loopt dan naar je tuinslang toe, je kijkt ernaar, om te kijken waar die knik zit. Je zult waarschijnlijk bukken en deze er uithalen.

Reflecteren

Dat kan je ook bij jezelf doen door te reflecteren, in plaats van meteen een oordeel te hebben over jezelf, of te luisteren wat iemand anders wil vertellen. En weet dat je mind altijd het gelijke wil bewijzen. Dus als je bijvoorbeeld tegen jezelf zegt, of tegen jezelf vertelt, of tegen anderen misschien ook wel vertelt, dat de liefde moeilijk te vinden is, dan gaat je mind ook op zoek naar voorbeelden dat liefde moeilijk te vinden is. Je gaat voorbeelden zoeken en wat je zoekt zal je vinden.

Je zult ergens een bewijs zien. Je zult ineens lezen dat liefde moeilijk is als onderwerp. Of je zult zien dat een koppel uit elkaar gaat. Of je je trekt eigenlijk het bewijs aan, want dat is waar je mind opgericht is. Waar je aandacht op richt, dat groeit.

Denk niet aan een roze olifant. Of je denkt aan iemand, ineens zie je diegene lopen, of belt degene je op. Je wilt een rode Volkswagen Golf kopen, ineens zie je die overal rijden. En dat is eigenlijk precies hetzelfde principe.

Welk verhaal vertel jij jezelf?

Welk verhaal vertel je over jezelf? En welk verhaal je ook over jezelf vertelt, je zult uiteindelijk altijd zeggen: zie je wel! Vertel jezelf een nieuw verhaal en dan gaat je mind ook op zoek naar bewijs, precies hetzelfde proces. Dan zie je mensen die weten hoe het is om gelukkig getrouwd te zijn. Ondanks het slechte huwelijk van mijn ouders, allebei mijn ouders waren aan alcohol verslaafd en ze zijn gescheiden toen ik vijftien was, met veel ruzie, vechten, bekvechten, veel alcohol en elkaar het licht in de ogen niet gunnen.

Dat is zo gebleven totdat ze allebei zijn overleden. Ondanks dat, zeg maar wat ik gezien heb, heb ik nimmer aangenomen dat een gelukkig huwelijk niet kan. Ik heb er nooit bij stilgestaan eigenlijk. Ik vermoed dat ik onbewust,  altijd de drank, de alcohol, de schuld al heb gegeven. En zelf ben ik dit jaar dertig jaar getrouwd. Of ben ik nu ik inmiddels 30 jaar getrouwd. En ik zeg altijd ik zal het zo weer doen, want hij is fantastisch.

We hadden zo gemakkelijk aan elkaar kunnen gaan

En we hadden zo makkelijk, Mike en ik, hadden zo gemakkelijk uit elkaar kunnen gaan. Want ik lijk in niets meer op de vrouw met wie hij getrouwd is. Maar dat is gelukkig niet zo gegaan. Hij is met mijn energie meegegaan, ik met die van hem. En ja, het kan ook zo zijn dat je uit elkaar groeit, maar het is niet zo dat ik heb aangenomen, omdat ik het gezien heb bij m'n ouders dat een gelukkig huwelijk niet kan.

Je leven is een energetische match met het verhaal wat jij jezelf vertelt. En ik vertel je er ook veel meer over in mijn gratis online workshop: "Reset je energie". En ik zal hieronder nog heel even de link naar deze workshop zetten in de beschrijving, met de link naar die masterclass, workshop, hoe ik het ook heb genoemd. En wat ik nog meer bespreek in deze podcast zet ik daar ook allemaal neer. Ik verwijs altijd naar één link op mijn website en daar deel ik weer alle linken.

Wat heb jij onderweg als waarheid aangenomen?

Nou en dan is mijn vraag aan jou: welke waarheden heb jij onderweg in het leven aangenomen?

Neem eens de tijd om te kijken naar jouw overtuigingen. Analyseer deze eens. En ook een manier om je overtuigingen te ontdekken, is bijvoorbeeld door jezelf af te vragen wat je niet mag of kan van jezelf.

Mag je van jezelf 's middags rusten op de bank? En misschien hoor ik je nu al zeggen: Nee, want dat wordt gezien als lui. Dan heb je al een mooie overtuiging te pakken; je mag niet lui zijn. 

Maar dat kan ook tegen je werken, want voor mij is bijvoorbeeld, als ik te veel indrukken gehad heb, is even m'n ogen dicht doen, is gewoon een resetknop. En dat is zeg maar resetten van de computer, even opnieuw opstarten. Ik ben dan weer fris, fruitig, vol energie en heb zin in alles. Dus als ik het van mezelf niet mag, ja, dan ben ik niet de energieke Marian die ik ben.

En ik ben me aan het verdiepen in Human Design, in je energie types. Human Design laat je zien wie je bent op energetisch niveau, hoe je met anderen omgaat en hoe je door het leven kunt navigeren, zonder jezelf op te branden. Ik ben zelf twee keer in een burn out beland en nu snap ik ook precies waarom het gebeurd is. Ik snapte het al, want ik heb de rode lampjes nooit gezien op mijn dashboard. Of ik was een kei in het niet kijken, niet voelen en niet zien, het negeren van rode lampjes, laat ik het zo zeggen.

Maar ik had het eerder kunnen zien. Ik had als ik mijn blauwdruk had geweten bijvoorbeeld, dan was ik er misschien eerder bewust van geweest.

Het loopt zoals het loopt en het gaat zoals het gaat en alles heeft een reden.

Als je je blauwdruk hebt, dan kan je je navigeren in het leven zonder energie te verliezen. Dus vandaar vind ik het een waardevolle tool. En door dat te zien, zeg maar, kun je jezelf zijn, die jij altijd al bent: Just Be You.

Op één lijn komen met jezelf

Wat ik zo leuk vind is dat er een blauwdruk dus is om je mooiste leven te leven, dus eigenlijk om jezelf te zijn en of te worden. Om weer terug te komen naar jezelf. Om te leven op één lijn met jezelf, of in alignment, zoals ze het mooi zeggen.

Het geeft je inzicht in wie jij bent, in jouw energie, in je inzicht, in hoe je kunt leven op één lijn met jezelf. Maar ook wat de beste manier is om een beslissing te nemen, wat je kwaliteiten en je valkuilen zijn. Maar daar later veel meer over.

Vandaar ook dat het even wat rustiger is met de podcast en blog berichten, want sinds Augustus, en volgens mij heb ik dat eerder aangegeven, ben ik wat rustiger, omdat ik heel graag meer duidelijkheid wil in mijn richting. En zelf wil ik altijd snel. En nu is dat ook, maar dat is niet hoe mijn design werkt, heb ik gezien en ik herken er zoveel in. Dat is heel even een zijsprongetje van deze podcast. 

Overtuigingen

We hadden het over jouw overtuigingen. Dus tip: analyseer je overtuigingen en buig ze om. Maak er affirmaties over en daar heb ik ook nog een mooie podcast, blog bericht over: Waarom affirmaties helpen en die link zal ik ook met je delen.

Maak dus mooie affirmaties en schrijf ze op in de nieuwste Just Be You Planner 2022, een inkoppertje natuurlijk. Maar daarin heb ik ook om de elke week, dat je je wekelijkse affirmatie, dus jouw thema, neer kan zetten en de Just Be You planner is zo onwijs gaaf ontvangen. Hij is nu voor het eerst met een soort rosé folie, is het aan de voorkant. Ik krijg er zulke mooie, leuke berichten over. Dus een inkoppertje natuurlijk om je affirmatie daarin te schrijven, of in het vijf stappen boek, of in het vijf stappen boek, editie hoge gevoeligheid, daar heb ik ook ruimte voor affirmaties. 

Maar pak ook gewoon een schrift en het liefst wel schrijven, in plaats van op je computer, of je telefoon.

Je hebt zoveel mooie tools die je kunnen helpen bij het richten op wat je wel wilt. Dat is journalen bijvoorbeeld. Of essentiële oliën, edelstenen, meditatie, bewust ademen, yoga. Ik noem maar even een paar dingen op. Maar doe altijd wat goed voelt voor jou.

Het is wel dat je even moet gaan zoeken naar die knik in die tuinslang, waar die zit.

Maar ook, blijf altijd geloven in wat je wilt bereiken. Want vaak zeggen mensen: eerst zien, dan geloven. Maar het is: eerst geloven en dan zien. En nee, er is geen quick fix. Daar zijn we zo vaak naar op zoek.

Een hele mooie richtlijn, vind ik, is dat jouw gevoel, dat is jouw GPS, oftewel jouw EGS, jouw emotionele geleidingssysteem in het leven. 

Blijf op één lijn met jezelf. Voelt het goed, dan ben je op één lijn. Dan ben je in alignment.

Dus blijf geloven, blijf vertrouwen. Want het zal jouw waarheid worden, dat, of iets beters is naar jou onderweg. 

Als je accepteert wie je bent, kun je worden wie je wilt zijn

De sleutel om magie te ontvangen, om magie te laten gebeuren in je leven, is niet wachten tot je het ziet, om te geloven. Het is er in geloven, waardoor je het kunt zien en je kan het. Je hebt je verlangens niet voor niets, zeg ik altijd. 

En dan ga ik afsluiten met mijn slogan: Accepteer dat wat er is. Laat los wat is geweest. Geniet, geniet en heb vertrouwen in wat kan zijn.

Heb je vragen? Let me know. Super leuk als jij op iTunes een review wil achterlaten, waardeer ik ontzettend. Heb jij een onderwerp wat je graag wil weten? Laat het me gerust weten. Tag me anders op Instagram @justbeyounl en ik deel het ook weer. 

Tot de volgende podcast! 

Dank je wel Universum, dat ik mag leven in deze wereld vol met magie en wonderen.

#affirmatie

Uitgelicht in deze aflevering: 

Een intentie zetten, is duidelijk aangeven wat je wilt manifesteren of hoe je zou willen dat iets verloopt


Manifesteren is het universum in actie

Iedereen kan magie ervaren in zijn/haar leven. Gewoon iets 'willen' is niet genoeg.
Je moet het kunnen 'voelen'. Het universum reageert op de trilling van je 'zijn'.

Als je meer geluk en liefde in je leven wilt, zul je jezelf op de frequentie van geluk
en liefde moeten brengen. Doe dit door je te richten op dat wat je NU gelukkig maakt en
waar je liefde voor voelt. Voel het!

En op die manier trek je meer van dat gevoel aan. Succes.
Feel the magic in your life. 

Over de auteur

Gepest op school, opgevoed zonder liefde met aan alcohol verslaafde ouders. Hierdoor was ik verlegen, onzeker, ik had totaal geen (zelf)vertrouwen. Ik was bang om ‘gezien’ te worden, ik had altijd het gevoel niet goed genoeg te zijn en sterk de goedkeuring van andere mensen nodig.
Mijn moeder is in mijn armen overleden en dat was de turning point in mijn leven. Lees meer >>>

Marian


Tags

energetische match, energie, jezelf, manifestatie, manifesteren, overtuigingen, vertrouwen, zelfvertrouwen


Misschien vind je dit ook leuk:

Blue Monday

Blue Monday
 • Toos Van Der Maden schreef:

  Dank je wel voor deze (remainder) podcast. Altijd goed om weer even met beide benen op de grond te komen , wakker geschut te worden .
  Je hebt het over Human Design ,kun je daar iets meer van zeggen ,of waar ik daar iets voor kan lezen ?

  • Marian schreef:

   Geen dank, Toos. Graag gedaan en lief dat je het laat weten. Ik zal er zo snel mogelijk meer over delen. ❤️

   • Toos Van Der Maden schreef:

    Fijn, ben benieuwd..goed weekend.

 • Bedankt alweer voor de 85e podcast

  • Marian schreef:

   Wat lief! Geen dank en heel graag gedaan ❤️. Op naar nummer 86

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

  Download Gratis 17 Tips Van Jezelf Houden

  17 tips Van Jezelf Houden
  >