Waar wacht je eigenlijk op?

Ken je het gevoel, je bent niet moe, of gestrest. Gewoon een beetje vervelend, een beetje apathisch, een beetje ongemotiveerd….maar toch wil je graag vooruit.

Mijn ouders hadden er een mooi woord voor: LUI.

Ik ben aan aantal weken geleden bij een numerologe geweest en zij zei nog tegen mij: “denk er om dat je gaat doen wat je wilt want anders slaat het om in luiheid”.

Hoe kan je de “luiheid” overwinnen? Hoe gaan we ons zelf motiveren om onszelf weer te zijn? 

Je krijgt nooit de ideale omstandigheden. Er zal altijd een reden zijn om iets uit te stellen. En van uitstel komt vaak afstel.

Van tijd kunnen we niet meer maken. Iedereen heeft 24 uur op een dag. De dag gaat voorbij en komt nooit meer terug. Hoe langer je wacht op de perfecte omstandigheden, hoe langer het duurt voordat je resultaten krijgt die je wilt hebben.

Natuurlijk actie ondernemen kan angst veroorzaken maar het is minder beangstigd dan realiseren dat je geen tijd en kansen meer hebt in dit leven om te komen waar je wilt zijn. Het wachten zal misschien comfortabel aanvoelen, maar verder zal het je niets opleveren. Waarom niet gewoon gaan en zien wat er gebeurt?

Ga er voor! Go for it!
Wat weerhoudt je? Is het faalangst? Ben je bang dat je je lekkere warme plek op de bank kwijt raakt?

Als je het fijn hebt waar je nu bent, wat maakt dan dat je denkt aan iets anders?

Vertrouw me. Ben je niet tevreden? Wil je iets anders? Wil je wat bereiken? Blijft niet vastzitten in je sleur. Ik heb er een tijdje gezeten, lekker warm in de comfortzone. En maar denken als….., als…….dan zal ik ……. Ik heb me gerealiseerd dat de perfecte omstandigheden en/of voorwaarden niet bestaan.

Onderstaand een aantal tips die ik gebruik om mezelf weer op de rails te krijgen.

1. Maak een plan. Vaak treft luiheid je als je niet zeker weet wat je wilt doen of hoe je het moet aanpakken. Als dit het geval is, maak dan een gedetailleerd plan of een to-do lijst om te gaan starten. Weet je niet hoe je iets moet aanpakken? Tegenwoordig kan je je vraag veel op sociaal media stellen en veel mensen zijn bereid je te helpen. Zet het gewoon op je lijst om te vragen!

2. Impuls. Ga op je impuls af en ga er niet uitgebreid over nadenken. Het is nooit perfect.

3. Kaizen. Heb je al gehoord van Kaizen? Steeds kleine stapjes nemen. Beloof jezelf dat je 5 of 10 minuten iets te gaan doen en dan stoppen. Vaak zijn deze minuten al voldoende op je motivatie te verhogen en je staat van apathie te doorbreken.

4. Slaap. Ik ben niet vooruit te branden als ik geen energie heb. Gebrek aan energie en focus zijn logische bijwerking van onvoldoende of slechte kwaliteit van je slaap. Op dit moment ben ik bezig met een kuur voor mijn darmen en ik moet zeggen dat ik daar heel veel energie van krijg. Ik zal hier nog een aparte blog bericht van maken.

5. De leukste taak. Waarom zou je de weg van de minste weerstand volgen in plaats van jezelf proberen te motiveren. Begin je dag met een taak die je leuk vindt om te doen!

6. Maak een lijst. Schrijf op een lijst de reden waarom je iets gedaan wilt krijgen. Let op het woord “moeten” dit kost energie in plaats van het energie geeft. Vervang het door “ik wil” of “ik heb behoefte”

7. Omring je met enthousiasme en positiviteit. Praat en/of omring je met iemand die positief en enthousiast is. Het enthousiasme zal je beïnvloeden.

8. Eet niet teveel. Je geest en je lichaam kunnen niet functioneren als je helemaal “vol” gegeten hebt.

9. Schrijf favoriete quotes op. Voor mij werken quotes en daar raak ik weer gemotiveerd van. Schrijf de perfecte quotes voor je zelf op en zorg dat je ze regelmatig ziet.

Wat doe jij om vooruit te komen? De beste tijd om te handelen is nu.

Spijt hebben van iets doet heel veel pijn, meer dan mislukking


Tags

faalangst, jezelf, lui, ongemotiveerd, stress


Misschien vind je dit ook leuk:

Blue Monday

Blue Monday

Kerstboodschap

Kerstboodschap
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Gratis Meditatie voor Loslaten Just Be You

Download Gratis Mediatie Loslaten van Angst,
Zorgen en Stress

>