Vraag jezelf regelmatig af: is dit belangrijk?

Wat doe je op dit moment? Behalve mijn blogpost lezen ;-)? Stel dan jezelf snel de vraag: “is dit belangrijk?”

Ik ben wel van de vragen stellen aan jezelf en dit is er één van.

Waarschijnlijk spendeer je veel tijd aan dingen die er simpel weg niet toe doen. Ik bedoel dat de dingen waarschijnlijk niet bijdragen aan de kwaliteit van je leven. Ze vullen je tijd, maar leiden waarschijnlijk alleen maar af van iets wat je daadwerkelijk wilt doen.

Vraag jezelf regelmatig af: is dit belangrijk?

Stop met dingen doen die er niet toe doen.

Druk doen weerhoudt je ervan om je tijd te besteden aan betere dingen. Dingen die je leven leuker, vervullend en lonend maken.

Wat zijn jouw prioriteiten in het leven? Als je dingen doet die niet bijdragen aan je prioriteiten in je leven en/of wat belangrijk voor je, stop er dan mee.

Het klinkt eenvoudig maar dat is het niet. Je zal in de weerstand schieten en zeggen:

* Het is niet makkelijk

* Ik wilde dat ik het kon

* Ik zal niet weten hoe ik moet beginnen

* Zo ben ik altijd al geweest

* Ik heb geen keuze

Er komt altijd wel een weerstand tegen iets loslaten die er niet toe doet, hoewel het voor jou wel belangrijk lijkt. In andere woorden: je weerstand lijkt op een excuus. De eerste stap is om dit in te zien en toe te geven zodat je weer verder kunt met een gewoonte veranderen.

Is het belangrijk voor je om druk te zijn? Zodat het lijkt of je belangrijk bent? Natuurlijk moeten we allemaal wel eens dingen doen die we niet leuk vinden en dat hoort er ook bij maar het gaat over het grotere geheel.

Een voorbeeld van iets echt moeten: Afgelopen week brandde plotseling het olielampje van mijn auto en ondanks dat ik niet wil, zal ik toch naar de garage moeten om olie bij te vullen want anders heeft het grote gevolgen voor mijn auto en waarschijnlijk ook voor mijn portemonnee. Het zal duidelijk zijn dat ik het niet over dit soort dingen heb.

Hoe besluit je wat belangrijk is en wat niet?

1. Vaststellen van je doelen en/of prioriteiten.

Het vaststellen van je doelen en prioriteiten is net zoals als een vakantie en route uitstippelen van je vakantie. Alleen dan voor je leven. Waar wil je heen? Wat wil je doen? Anders ga je alleen maar daar naar toe waar de wind je naar toe blaast.  Dat is hetzelfde als activiteiten doen die er niet toe doen.

2. Evalueer wat je doet.

Zodra je je doelen en prioriteiten hebt bepaald, dan heb je een manier gevonden om de vraag te beantwoorden; ” is dit belangrijk?” Je zult dan weten wat je doet en of dit bijdraagt aan wat echt belangrijk voor is of niet. Zo niet, stop er dan mee. Richt je op wat je werkelijk wilt.

3. Kom op voor jezelf.

Af en toe moet je brutaal zijn en voor jezelf opkomen. Belt iemand voor afspraak? Bedenk eerst of dit belangrijk voor je is en een toevoeging is voor je doelen en/of prioriteiten in het leven. Zo niet, zeg af! Wees niet bang, kom voor jezelf op!

Elimineer de overbodige drukte uit je leven. Ga voor wat jij wilt. Stook je innerlijke vuur maar op. Geloof me, je bent echt gelukkiger als je eenmaal bent gestopt met de dingen die er niet toe doen.

Besteed jij je tijd aan dingen die belangrijk voor je zijn? Hoe bepaal je dat? Laat het me weten door hieronder een reactie achter te laten.


Tags

belangrijk, doelen, jezelf, prioriteiten stellen, vragen stellen


Misschien vind je dit ook leuk:

Hoe krijg je meer zelfvertrouwen?

Hoe krijg je meer zelfvertrouwen?
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Download Gratis 17 Tips Van Jezelf Houden

17 tips Van Jezelf Houden
>

Deze website gebruikt geanonimiseerde analytische cookies. Mag ik ook mijn marketing cookies in je browser opslaan om de website en mijn aanbod nog beter te maken? Klik dan op 'Natuurlijk, Marian'. Meer over de cookies kun je lezen in mijn privacy.